Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena izredno preprosto – vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, maso pa vlijete kar v ponev (ali pekač) in spečete direktno v pečici. Odličen način za preprost zajtrk, narejen na hitro in brez večjega packanja po kuhinji.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in enostavno prelijejo v vročo (litoželezno) ponev primerno za peko v pečici (ali pekač, v kolikor takšne ponve nimate). Tako nastane ena ogromna, puhasta palačinka s pravo “puding” teksturo.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem- preverjeno.
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Kar svetujem je kvalitetno in okusno maslo, saj poskrbi za slasten maslen okus. Uporabila sem čajno slovensko maslo Pomurske mlekarne – doda odlično masleno aromo in poskrbi, da med peko cel dom diši po slastnih palačinkah. Poleg masla pa je pomembna tudi kvalitetna vanilja – namesto vaniljeve arome raje svetujem vaniljevo pasto.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
45gčajnega masla Pomurske mlekarne(narezanega na kocke)
Dodatki
sladkor v prahu po izboru
sadje/jagodičevje
sladoled
javorjev sirup/med
Postopek
V pečico vstavite litoželezno ponev (premera 26 cm) ali drugo ponev, primerno za segrevanje v pečici. V kolikor ponve nimate, lahko uporabite pekač (uporabite takšnega z malo višjimi robovi, iz katerega masa za palačinke ne bo stekla ven). Pečico segrejte na 220 stopinj, ponev pa naj se greje skupaj z njo.
Medtem v mešalniku (blender ali naprava za smuti) zmešajte jajca, mleko, vaniljevo pasto, moko, sladkor in sol. Mešajte, dokler se vse ne zmeša v enotno gladko zmes.
Ko je pečica segreta, iz nje previdno vzemite ponev.
V ponev dodajte narezano maslo in jo postavite nazaj v pečico, dokler se maslo popolnoma ne raztopi.
Ko je maslo raztopljeno v ponev nalijte pripravljeno zmes za palačinko - mase ne mešajte z maslom, zmes samo vlijte v ponev. Pecite 15-20 minut oz. tako dolgo, da palačinka naraste čez rob ponve in postane puhasta.
Pečeno palačinko posujte s sladkorjem v prahu in dodajte sadje ali jagodičevje, sladoled, javorjev sirup/med ali dodatke po izboru.
Palačinka čez čas malenkost upade, zato je najbolje, da je postrežete takoj.
Sladka palačinka “Dutch Baby”
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena izredno preprosto – vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, maso pa vlijete kar v ponev (ali pekač) in spečete direktno v pečici. Odličen način za preprost zajtrk, narejen na hitro in brez večjega packanja po kuhinji.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in enostavno prelijejo v vročo (litoželezno) ponev primerno za peko v pečici (ali pekač, v kolikor takšne ponve nimate). Tako nastane ena ogromna, puhasta palačinka s pravo “puding” teksturo.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem- preverjeno.
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Kar svetujem je kvalitetno in okusno maslo, saj poskrbi za slasten maslen okus. Uporabila sem čajno slovensko maslo Pomurske mlekarne – doda odlično masleno aromo in poskrbi, da med peko cel dom diši po slastnih palačinkah. Poleg masla pa je pomembna tudi kvalitetna vanilja – namesto vaniljeve arome raje svetujem vaniljevo pasto.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Sladka palačinka "Dutch Baby"
Nina ZorčičSestavine
Palačinka
Dodatki
Postopek
Preberite še: