Božanski, sočen Pad Thai pripravljen kar doma! Sam recept je prilagojen, saj sem uporabila sestavine, ki so dostopne v skoraj vseh trgovinah! Za pripravo omake sem uporabila sestavine, ki jih najverjetneje že imate doma, samo v tej kombinaciji jih še niste preizkusili.
Med testiranjem recepta sem ugotovila, da dobim najboljše rezultate, ko Pad Thai pripravljam v keramični, non stick ponvi - Pad Thai je bil v tej ponvi najbolj sočen, kljub majhni količini dodanega olivnega olja.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Omaka je preprosta za pripravo, prav tako pa jo lahko prilagodite svojemu okusu. Ko jo dodate v rezance jih poskusite, po želji ddajte več kečapa, če ni dovolj sladko, več limoninega soka, če vam manjka malo kislosti ali pa še eno žlico kokosovega sladkorja za dodatno karamelno aromo in sladkobo.
Dodatki kot so kalčki, por in nasekljani arašidi so NUJNI, tako da jih ne izpuščajte.
Za manj packanja pripravimo vse jedi kar v eni ponvi, prav tako pa s tem načinom poskrbimo, da se vsi okusi med seboj res lepo povežejo.
Riževe rezance skuhajte do "al dente" stanja, saj se potem dodatno kuhajo še v omaki, skupaj z dodatki. Razkuhani rezanci pomenijo pacast, lepljiv in suh Pad Thai.
Pad Thai s piščancem
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Pad thai
200griževih rezancev
300gpiščančjih filejev/zrezkov
sol, poper
1jedilna žlicaolja
1srednje velikačebula
2strokačesna
200gtofuja
2srednje velikijajci
Omaka
4jedilne žlicesojine omake
5jedilnih žlickokosovega sladkorja
3jedilne žlicekečapa
1jedilna žlicalimoninega soka
1jedilna žlicalimetinega soka
2jedilni žlicivode
Dodatki
pest kalčkov
70gpora
50gnasekljanih arašidov
Priloga in posipi
nasekljani arašidi
limeta
Postopek
Piščanca narežite na manjše kocke in začinite s soljo in poprom.
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte piščanca in pražite 5-10 minut. Ko se piščanec zlato zapeče ga prestavite v ločeno posodo, ponev pa vrnite na ogenj.
V ponev dodajte drobno nasekljano čebulo, nasekljan česen in tofu, narezan na manjše kocke velikosti 1x1cm. Premešajte in pražite toliko časa, da čebula postekleni, tofu pa se zlato rjavo zapeče.
Vmes v vreli vodi kuhajte riževe rezance 5 minut oz. po navodilih. Odcedite in postavite na stran.
Čebulo, česen in tofu prestavite na polovico ponve, v drugo polovico pa ubijte dve jajci in ju razžvrkljajte. Pražite, da se jajce zlato zapeče, vmes pa redno mešajte.
Na vrh jajc dodajte odejene riževe rezance in pražite par minut, da se jajca zapečejo. Premešajte.
V ponev vrnite piščanca in premešajte.
Pripravite omako. Vse sestavite za omako zmešajte in prelijte v ponev.
Dodajte kačke, por in nasekljane arašide. Premešajte in kuhajte še eno minuto.
Postrezite s krhljem limete in dodatnimi nasekljanimi arašidi.
KLJUČNE BESEDE pad thai, pad thai s piščancem, pad thai s tofujem, tajska kuhinja
Tole pa po okusu zelo spominja na en zelo dober padthai, ki sem ga poskusila enkrat nekje v Ljubljani. Nikoli do zdaj se ni okus toliko približal tistemu. Hvala, iz srca, za recept!
Pad Thai s piščancem
Božanski, sočen Pad Thai pripravljen kar doma! Sam recept je prilagojen, saj sem uporabila sestavine, ki so dostopne v skoraj vseh trgovinah! Za pripravo omake sem uporabila sestavine, ki jih najverjetneje že imate doma, samo v tej kombinaciji jih še niste preizkusili.
Med testiranjem recepta sem ugotovila, da dobim najboljše rezultate, ko Pad Thai pripravljam v keramični, non stick ponvi - Pad Thai je bil v tej ponvi najbolj sočen, kljub majhni količini dodanega olivnega olja.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Omaka je preprosta za pripravo, prav tako pa jo lahko prilagodite svojemu okusu. Ko jo dodate v rezance jih poskusite, po želji ddajte več kečapa, če ni dovolj sladko, več limoninega soka, če vam manjka malo kislosti ali pa še eno žlico kokosovega sladkorja za dodatno karamelno aromo in sladkobo.
Dodatki kot so kalčki, por in nasekljani arašidi so NUJNI, tako da jih ne izpuščajte.
Za manj packanja pripravimo vse jedi kar v eni ponvi, prav tako pa s tem načinom poskrbimo, da se vsi okusi med seboj res lepo povežejo.
Riževe rezance skuhajte do "al dente" stanja, saj se potem dodatno kuhajo še v omaki, skupaj z dodatki. Razkuhani rezanci pomenijo pacast, lepljiv in suh Pad Thai.
Pad Thai s piščancem
Nina ZorčičSestavine
Pad thai
Omaka
Dodatki
Priloga in posipi
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Pad Thai s piščancem”
AD
Tole pa po okusu zelo spominja na en zelo dober padthai, ki sem ga poskusila enkrat nekje v Ljubljani. Nikoli do zdaj se ni okus toliko približal tistemu. Hvala, iz srca, za recept!
Nina Zorčič
Živijo Janja! Najlepša hvala za ta komentar, sem izredno vesela, da ti je recept všeč, si mi prav polepšala dan! 🙂