Trenutno moj najljubši recept za sladico, ki v sebi skriva visoko vsebnost beljakovin - proteinska arašidova pita, z najbolj kremno sredico in božanskim dnom iz temnega kakava!
Zakaj je ta pita tako posebna? Božansko piškotno dno, ki ni presladko, prav tako pa je res odličnega okusa, ker mu dodamo temen kakav, ki ima še močnejše arome. Božanska arašidova kremna sredica, ki se kar stopi v ustih! Skoraj neverjetno, da je celotna sladica pripravljena v manj kot 15 minutah, prav tako pa ne potrebuje daljšega hlajenja.
Arašidova proteinska pita je pripravljena NORO PREPROSTO! Potrebujete le nekaj sestavin - za dno zmešamo piškote, maslo, javorjev sirup in temen kakav. Za sredico pa boste potrebovali proteinski puding (uporabila sem Zbregov) ali domač vaniljev puding, beljakovine v prahu, arašidovo maslo, vaniljevo aromo in quark jogurt. To je vse! Brez kuhanja in brez peke!
Recept sem testirala večkrat in najboljše rezultate sem dobila z uporabo Zbregov proteinskega pudinga z okusom vanilje. Recept sem testirala tudi z domačim pudingom - tekstura je podobna, okus pa bo odvisen od tega kako kvaliteten puding uporabite in koliko sladila dodate. Prav tako v maso obvezno dodajte ohlajen puding! Če boste dodali še topel puding se vse skupaj preveč zgosti in nastanejo grudice.
V primeru, da boste dodali domač puding, bodite previdni s količino sladkorja, saj nekaj sladkobe dodajo že beljakovine v prahu.
Dodate lahko svoje najljubše beljakovine v prahu. Jaz sem uporabila izolat sojinih (veganskih) beljakovin z okusom Slana karamela. Moje so dostopne tukaj, s kodo NINAMYP pa imate tudi popust (vsaj 33%, odvisno od akcij).
Uporabite kvalitetno arašidovo maslo - brez dodanih olj, sladkorjev, soli. Lahko je v celoti mleto, lahko pa z koščki. V obeh primerih nastane božanska sredica.
Ker je pita kar nasitna, svetujem da jo narežete na 10, ne 8 kosov.
Najbolj kremna arašidova proteinska pita
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kosov
Sestavine
Čokoladno piškotno dno
150gmaslenih piškotov ali piškotov brez sladkorja, glutena itd.
1zvrhana jedilna žlicatemnega kakava(ali uporabite čokoladne piškote in ta korak izpustite)
115gstopljenega masla(po potrebi dodajte kakšno žlico več, količina je odvisna od izbranih piškotov)
4jedilne žlicejavorjevega sirupa
Arašidova krema
2proteinska vaniljeva pudinga(360g, ali pripravite domač vaniljev puding, v maso pa dodajte ohlajenega!)
170g + 30garašidovega masla(dodajte v dveh delih
100ggostega quark jogurta
½čajne žličkevaniljeve arome
50gbeljakovin v prahu(jaz sem dodala veganske okus slana karamela, povezava do okusa zgoraj. Zamenjate ga lahko za okus vanilja, arašidovo maslo, piškotek itd.)
80gvode(po potrebi, dodajte več manj glede na gostoto mase, ne dodajajte preveč)
Čokoladna krema
100gtemne čokolade
50gkokosovega mleka oz. "mesa" iz pločevinke
Posip
nasekljana temna čokolada
nasekljani arašidi
Postopek
V posodi mešalnika zmeljite piškote, da nastane gladkemu pesku podobna zmes.
Dodajte kakav in stopljeno maslo ter premešajte, da nastane enotna, kompaktna zmes. Po želji dodajte še sladilo in ponovno premešajte.
Dobiti morate maso, ki je dovolj kompaktna, da lahko iz nje oblikujete dno in se medtem ne drobi. Po potrebi dodajte še kakšno žlico sirupa ali masla.
Maso prestavite v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko. S pomočjo ravnega dna kozarca oblikujte enakomerno dno ter po želji oblikujte tudi robove.
Postavite v hladilnik, medtem pa pripravite kremo.
V posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte pudinga, 170g arašidovega masla, jogurt in vaniljevo aromo.
Dodajte beljakovine v prahu in premešajte. Če se masa toliko zgosti, da ne morete mešati, dodajte malo vode. Samo toliko, da lahko premešate, masa naj ne bo tekoča, saj se drugače sredica ne bo dovolj strdila. Za začetek cca 50g potem pa po potrebi dodajte več.
Arašidovo kremo prelijte po ohlajenem dnu, po vrhu dodajte še 30g arašidovega masla in ga z žlico nežno razporedite po vrhu kreme - ostanejo naj večje sledi masla. Vse skupaj nato postavite v hladilnik za 25 minut.
Medtem pripravite čokoladni preliv. V manjši skodelici zmešajte ohlajeno topljeno čokolado in kokosovo mleko oz. “meso”.
Čokoladno kremo prelijte po arašidovi kremi in razmažite.
Posujte z nasekljano temno čokolado in arašidi. Postrezite takoj ali hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE arašidova pita, beljakovinska pita, kremna pita z arašidi, proteinska pita, proteinske sladice
Najbolj kremna arašidova proteinska pita
Trenutno moj najljubši recept za sladico, ki v sebi skriva visoko vsebnost beljakovin - proteinska arašidova pita, z najbolj kremno sredico in božanskim dnom iz temnega kakava!
Zakaj je ta pita tako posebna? Božansko piškotno dno, ki ni presladko, prav tako pa je res odličnega okusa, ker mu dodamo temen kakav, ki ima še močnejše arome. Božanska arašidova kremna sredica, ki se kar stopi v ustih! Skoraj neverjetno, da je celotna sladica pripravljena v manj kot 15 minutah, prav tako pa ne potrebuje daljšega hlajenja.
Arašidova proteinska pita je pripravljena NORO PREPROSTO! Potrebujete le nekaj sestavin - za dno zmešamo piškote, maslo, javorjev sirup in temen kakav. Za sredico pa boste potrebovali proteinski puding (uporabila sem Zbregov) ali domač vaniljev puding, beljakovine v prahu, arašidovo maslo, vaniljevo aromo in quark jogurt. To je vse! Brez kuhanja in brez peke!
Recept sem testirala večkrat in najboljše rezultate sem dobila z uporabo Zbregov proteinskega pudinga z okusom vanilje. Recept sem testirala tudi z domačim pudingom - tekstura je podobna, okus pa bo odvisen od tega kako kvaliteten puding uporabite in koliko sladila dodate. Prav tako v maso obvezno dodajte ohlajen puding! Če boste dodali še topel puding se vse skupaj preveč zgosti in nastanejo grudice.
V primeru, da boste dodali domač puding, bodite previdni s količino sladkorja, saj nekaj sladkobe dodajo že beljakovine v prahu.
Dodate lahko svoje najljubše beljakovine v prahu. Jaz sem uporabila izolat sojinih (veganskih) beljakovin z okusom Slana karamela. Moje so dostopne tukaj, s kodo NINAMYP pa imate tudi popust (vsaj 33%, odvisno od akcij).
Uporabite kvalitetno arašidovo maslo - brez dodanih olj, sladkorjev, soli. Lahko je v celoti mleto, lahko pa z koščki. V obeh primerih nastane božanska sredica.
Ker je pita kar nasitna, svetujem da jo narežete na 10, ne 8 kosov.
Najbolj kremna arašidova proteinska pita
Nina ZorčičSestavine
Čokoladno piškotno dno
Arašidova krema
Čokoladna krema
Posip
Postopek
Preberite še: