Odličen prigrizek za večerjo ali za pogostitev vaših gurmanskih gostov. Pečena feta v sezamovi skorjici je pripravljena res hitro in preprosto - priprava vam bo vzela manj kot 5 minut!
Potrebujete izbran feta sir, sezam, moko in jajce. Pečeno feto na koncu prelijemo z medom in začinimo z mletim čilijem - ta kombinacija je VRHUNSKA in jo toplo priporočam.
Pečena feta bi odlično sedla k moji sirovi plošči s pečenim briejem v listnatem testu. Recept najdete tukaj .
Feto pred paniranjem popivnajte, da se moka in voda ne združita v pasto.
Posebnih nasvetov in zamenjav tukaj ni, saj je prigrizek res preprost, pripravljen z minimalnimi količinami in brez kompliciranja!
Ali je med po vrhu obvezen? JE! Doda sladkobo in sočnost. meni osebno božanska kombinacija in verjamem, da vam bo všeč.
Ali je čili po vrhu obvezen?
Ni, ampak ga toplo svetujem, ker doda piko na i.
Pečena feta s hrustljavo sezamovo skorjico z medom
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Čas peke 20min
Vrsta obroka prigrizek
Količina 4porcije
Sestavine
Feta
200gfeta sira
30gbele moke
1srednje velikojajce
50gsezama
olivno olje
Dodatki
med
mlet čili
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Feto popivnajte s papirnato brisačko.
Pripravite sestavine za paniranje. Moko, razžvrkljano jajce in sezam ločeno dodajte v tri globoke krožnike.
Feto najprej pomokajte, nato namočite v jajce, na koncu pa še povaljajte v sezamu.
Feto položite na pekač, obložen s papirjem za peko in pokapajte z olivnim oljem.
Postavite v pečico in pecite 15-20 minut oz. tako dolgo, da se sezam hrustljavo zlato zapeče. Ne pecite predolgo, da se feta ne izsuši.
Pečeno feto prelijte z medom, po želji pa posujte tudi z mletim čilijem. Postrezite takoj.
Pečena feta s hrustljavo sezamovo skorjico z medom
Odličen prigrizek za večerjo ali za pogostitev vaših gurmanskih gostov. Pečena feta v sezamovi skorjici je pripravljena res hitro in preprosto - priprava vam bo vzela manj kot 5 minut!
Potrebujete izbran feta sir, sezam, moko in jajce. Pečeno feto na koncu prelijemo z medom in začinimo z mletim čilijem - ta kombinacija je VRHUNSKA in jo toplo priporočam.
Pečena feta bi odlično sedla k moji sirovi plošči s pečenim briejem v listnatem testu. Recept najdete tukaj .
Feto pred paniranjem popivnajte, da se moka in voda ne združita v pasto.
Posebnih nasvetov in zamenjav tukaj ni, saj je prigrizek res preprost, pripravljen z minimalnimi količinami in brez kompliciranja!
Ali je med po vrhu obvezen? JE! Doda sladkobo in sočnost. meni osebno božanska kombinacija in verjamem, da vam bo všeč.
Ali je čili po vrhu obvezen? Ni, ampak ga toplo svetujem, ker doda piko na i.
Pečena feta s hrustljavo sezamovo skorjico z medom
Nina ZorčičSestavine
Feta
Dodatki
Postopek
Preberite še: