Končno z vami delim svoje skrivnosti do popolnega narezka!
Spodaj vas čakajo ideje, nasveti in triki za najboljše gurmansko doživetje za vas in za vaše goste. Z vami delim jedi, ki so pripravljene hitro in preprosto, predvsem pa kako izkoristiti sestavine, ki jih morda že imate na zalogi!
Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Pri pripravi narezkov in podobnih jedi za pogostitev ste lahko res kreativni, saj se lahko igrate z različnimi okusi in kombinacijami. Moje goste najpogosteje presenetijo ravno te kombinacije zanimivih okusov, ki jih drugače morda ne bi poskusili skupaj. Ena izmed teh kombinacij je definitivno sir + nekaj sladkega. V receptu spodaj vas čaka opis pripravie brie sira v testu, znotraj pa se skriva še kanček javorjevega sirupa – božansko! Kombinacija, ki res navduši vse. Enako velja za figovo marmelado – NUJNA za vse narezke, ki imajo sir. Božanska kombinacija tudi s klasičnimi mehkimi siri (gauda, edamec, itd.).
Glavna zvezda vseh mojih narezkov je ravno pečen brie v listnatem testu. Vedno mu dodam kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke (praženi lešniki ali praženi ameriški pekan oreščki so najboljša izbira) – preverjeno vam povem, da je to zmagovalna kombinacija in jed, ki prva izgine na narezku.
Zunaj noro okusno hrustjavo masleno listnato testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih. Spodaj delim tudi priporočilo, kateri brie siri se najlepše topijo.
Najboljše rezultate dobim s Spar brie siri (Premium ali navaden). Slabe izkušnje imam s President Brie sirom, saj se ne raztopi tako lepo in sir ni popolnoma tekoč.
Priprava sira v testu je neverjetno preprosta, vzela vam bo manj kot 5 minut, potrebujete pa le 4 glavne sestavine + jajce za premaz in sezam za posip (ki ga lahko nadomestite s semeni po izbiri ali preprosto izpustite). Ostalo delo namesto vas opravi pečica.
Svetujem vam, da sir v testu pripravite preden pridejo gosti, potem pa ga postavite v pečico tik pred obiski, saj ga morate postreči sveže pečenega, direktno iz pečice. Takrat je testo najbolj prhko in sir najbolj tekoč.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Najboljše rezultate dobim s Spar premium brie sirom, lahko pa uporabite katerega drugega, seveda. Slabe izkušnje imam s President Brie sirom, saj se ne raztopi lepo, sir pa se ne “vleče” toliko.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Na narezek oz. gurmansko ploščo lahko dodate dodatke po izboru, svetujem pa raznolike dodatke, ki bodo ploščo popestrili tako kulinarično, kot tudi vizualno.
Ploščo lahko popestrite z različnimi siri: na delikatesnem oddelku se najde ogromno posebnih sirov – z bučnimi semeni, s čilijem, staran čedar, drugi starani siri, parmezan, gruyere (moj najljubši) itd. Svetujem, da poleg navadnih sirov, ki jih verjetno že imate na zalogi (mozzarella, edamec, gauda) postrežete še kakšnega novega, drugačnega, posebnega.
Poleg sirov lahko postrežete tudi mesnine. Pri salamah ste lahko kreativni, sama dodajam različne salame, odvisno od tega kaj imam na zalogi. Mesnine lahko postrežete samostojno, lahko pa jih postrežete bolj kreativno. Pršut lahko zavijete okoli rezine melone ali grisina, iz suhe salame (okrogla oblika) pa lahko ustvarite vrtnico, kot na fotografiji. Spodaj sem priložila fotografije priprave, video celotne priprave te vrtnice pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Poleg sira in salam pa obvezno dodajte še sveže dodatke, kot so recimo sadje in zelenjava. Od vloženih zelenjav so odlična izbira pečena paprika, kisle kumarice, sušeni paradižniki, olive, artičoke v olju, šparglji v olju in srebrne čebulice. Od sveže pa najraje dodajam rdečo papriko, narezano na tanke rezine, češnjev paradižnik, kumaro, narezano na kolobarje ali palčke in korenček, narezan na tanke palčke. Po želji lahko poleg plošče postrežete še kakšno gurmansko solato – najljubše solate mojih gostov najdete tukaj.
Sadje, ki se skoraj vedno znajde na moji plošči: sveže jagode, borovnice, maline, grozdje, sladka jabolka, hruške. Kot dodatek je zanimiva tudi melona, ovita v pršut. Sezonsko sadje, ki ga izredno rada dodajam, kadar je na voljo: fige, breskve.
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Vse skupaj si lahko tudi olajšate in na plošči/narezku postrežete kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski. Humusi so odlična izbira, še posebej kadar poleg postrežete kumare in korenček, narezane na palčke. Prav tako so odlični namazi s papriko! Kot sladko omako pa vedno svetujem figovo marmelado, ki odlično sede s sirom in sirovimi palčkami. Če pripravljate tudi sladko ploščo pa obvezno dodajte še kvaliteten čokoladni namaz.
Na koncu pa ne smemo pozabiti še na slane, hrustljave dodatke. Oreščki in krekerji so nujni za popolno gurmansko ploščo. V kolikor imate doma kakšne oreščke, suho sadje, krekerje itd. porabite to zalogo! Drugače pa sama najraje kupujem mix krekerjev in mini slanih prigrizkov, saj odlično popestrijo ploščo, tako vizualno kot tudi z vidika okusa. Poleg slanih krekerjev, ribic, prestic, palčk itd. pa ne pozabite še na oreščke. Praženi lešniki ali pekan oreščki in pražene soljene pistacije so vedno zaželjene. Za piko na i lahko dodate tudi arašide, prekrite z BBQ ali Wasabi omako.
Zadnji korak so kruhi in grisini. Najraje poleg postrežem svež, domač kruh, ampak to ni vedno mogoče, zato se takrat zatečem k bagetam. Odlične so predpečene bagete, ki jih lahko kupite vnaprej in jih na dan, ko jih potrebujete, na hitro popečete v pečici za 15 minut. Na voljo so navadne in s česnovim maslom – oboje odlične. Poleg kruha pa so obvezen dodatek, vsaj na moji plošči, sirove twist palčke. BOŽANSKO! Poleg ponudim še navadne grisine ali tiste s sezamom in krekerje (slane, s semeni itd), kar imam na zalogi.
Piko na i pa doda še primerna pijača. V kolikor bi poleg ponudili alkoholno pijačo vam svetujem, da za začetek (ali za celoten obrok) ponudite kozarec dobrega, primerno ohlajenega vina ali penine. Sama obožujem penine, zato jo najraje tudi ponudim. Odlična je kot aperitiv, za začetek, ali kot spremljava skozi celotno jed.
Vino po navadi ponudimo glede na hrano, ki jo imamo. Ker pa je na takšni gurmanski plošči ogromno različnih jedi, lahko poleg ponudite praktično katerkoli vino ali penino. Moje najljubše so sladke penine, kljub temu pa ob takšni plošči najraje posežem po polsuhi Jeruzalem Ormož Sec penini, saj je lahka in osvežilna, z rahlo slajšim pridihom, zato je popolna uvertura v večerjo oz. praznovanje s prijatelji!
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Priprava brie sira v listnatem testu je neverjetno preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov ali lešniko, na to pa postavite še brie sir (kateremu ste predhodno odstranili ovoj). Vse skupaj tesno zavijte oz. prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače bo sir med peko stekel ven.
Gurmanska plošča: recept za najboljši narezek in pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom ter pekan oreščki
1zvrhana jedilna žlicanasekljanih praženih pekan oreščkov ali praženih lešnikov
Premaz in posip
1srednje velikojajce
1jedilna žlicavode
sezam
Dodatki po izbiri (nasveti glede možnih dodatkov zgoraj v opisu)
različni siri
različne mesnine/salame
sveže ali posušeno sadje
različni oreščki
kruhi, bagete, krekerji, grisini
namazi, marmelade
Postopek
Pečico segrejte na 205 stopinj.
V kolikor boste dodali pekan oreščke: V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite pekan oreščke in dodajte ščep soli. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo, nato jih nasekljajte. Medtem pripravite testo. V kolikor boste dodali že pražene lešnike lahko korak praženja izpustite in lešnike samo nasekljate.
Listnato testo razprite. Na sredino testa pokapajte javorjev sirup, dodajte pest nasekljanih oreščkov in navrh postavite še brie sir. Po želji lahko tršo zunanjost brie sira odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira. Prav tako pa je skorja grenka, kar pusti grenak priokus, zato priporočam, da jo pred peko odrežete stran. Po želji lahko uporabite tudi cel brie sir.
Robove testa zasukajte navznoter tako, da popolnoma prekrijete brie. Ponovite z vsemi robovi, da bo brie popolnoma zavit v testo. Robove testa res dobro stisnite skupaj, da stopljen sir ne bo odtekal iz testa.
Brie zavit v testo postavite na pekač, obložen s papirjem za peko tako, da bodo robovi spodaj (obrnete ga okoli). Najlažje bo, da ga iz enega papirja za peko nežno prevrnete na drug papir za peko, pripravljen na pekaču.
Testo premažite z mešanico stepenega jajca in vode, posujte s sezamom (opcijsko) in pecite 25 minut. Medtem pripravite ostale dodatke za sirovo ploščo. Vsi nasveti in možni dodatki za najboljšo gurmansko ploščo oz. narezek vas čakajo zgoraj v opisu.
Pečen brie vzemite iz pečice in pustite na pekaču še približno 2-3 minute, da se malenkost ohladi, potem pa takoj postrezite.
Gurmanska plošča: vse ostale dodatke po izbiri (ali iz zgornjega seznama) dodajte na veliko ploščo in postrezite skupaj s pečenimi prilogami. Vsi nasveti za pripravo najboljše gurmanske plošče vas čakajo zgoraj v opisu.
KLJUČNE BESEDE gurmanska plošča, najboljši narezek, narezek, pečen brie, pečen brie v testu, sir v testu, sirova plošča
Gurmanska plošča: recept za najboljši narezek in pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom ter pekan oreščki
Končno z vami delim svoje skrivnosti do popolnega narezka!
Spodaj vas čakajo ideje, nasveti in triki za najboljše gurmansko doživetje za vas in za vaše goste. Z vami delim jedi, ki so pripravljene hitro in preprosto, predvsem pa kako izkoristiti sestavine, ki jih morda že imate na zalogi!
Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Pri pripravi narezkov in podobnih jedi za pogostitev ste lahko res kreativni, saj se lahko igrate z različnimi okusi in kombinacijami. Moje goste najpogosteje presenetijo ravno te kombinacije zanimivih okusov, ki jih drugače morda ne bi poskusili skupaj. Ena izmed teh kombinacij je definitivno sir + nekaj sladkega. V receptu spodaj vas čaka opis pripravie brie sira v testu, znotraj pa se skriva še kanček javorjevega sirupa – božansko! Kombinacija, ki res navduši vse. Enako velja za figovo marmelado – NUJNA za vse narezke, ki imajo sir. Božanska kombinacija tudi s klasičnimi mehkimi siri (gauda, edamec, itd.).
Glavna zvezda vseh mojih narezkov je ravno pečen brie v listnatem testu. Vedno mu dodam kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke (praženi lešniki ali praženi ameriški pekan oreščki so najboljša izbira) – preverjeno vam povem, da je to zmagovalna kombinacija in jed, ki prva izgine na narezku.
Zunaj noro okusno hrustjavo masleno listnato testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih. Spodaj delim tudi priporočilo, kateri brie siri se najlepše topijo.
Najboljše rezultate dobim s Spar brie siri (Premium ali navaden). Slabe izkušnje imam s President Brie sirom, saj se ne raztopi tako lepo in sir ni popolnoma tekoč.
Priprava sira v testu je neverjetno preprosta, vzela vam bo manj kot 5 minut, potrebujete pa le 4 glavne sestavine + jajce za premaz in sezam za posip (ki ga lahko nadomestite s semeni po izbiri ali preprosto izpustite). Ostalo delo namesto vas opravi pečica.
Svetujem vam, da sir v testu pripravite preden pridejo gosti, potem pa ga postavite v pečico tik pred obiski, saj ga morate postreči sveže pečenega, direktno iz pečice. Takrat je testo najbolj prhko in sir najbolj tekoč.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Najboljše rezultate dobim s Spar premium brie sirom, lahko pa uporabite katerega drugega, seveda. Slabe izkušnje imam s President Brie sirom, saj se ne raztopi lepo, sir pa se ne “vleče” toliko.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Na narezek oz. gurmansko ploščo lahko dodate dodatke po izboru, svetujem pa raznolike dodatke, ki bodo ploščo popestrili tako kulinarično, kot tudi vizualno.
Ploščo lahko popestrite z različnimi siri: na delikatesnem oddelku se najde ogromno posebnih sirov – z bučnimi semeni, s čilijem, staran čedar, drugi starani siri, parmezan, gruyere (moj najljubši) itd. Svetujem, da poleg navadnih sirov, ki jih verjetno že imate na zalogi (mozzarella, edamec, gauda) postrežete še kakšnega novega, drugačnega, posebnega.
Poleg sirov lahko postrežete tudi mesnine. Pri salamah ste lahko kreativni, sama dodajam različne salame, odvisno od tega kaj imam na zalogi. Mesnine lahko postrežete samostojno, lahko pa jih postrežete bolj kreativno. Pršut lahko zavijete okoli rezine melone ali grisina, iz suhe salame (okrogla oblika) pa lahko ustvarite vrtnico, kot na fotografiji. Spodaj sem priložila fotografije priprave, video celotne priprave te vrtnice pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Konfit naravnost obožujem, dodala pa sem ga tudi v kremni sir in ga premazala na te noro okusne obložene kruhke.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Poleg sira in salam pa obvezno dodajte še sveže dodatke, kot so recimo sadje in zelenjava. Od vloženih zelenjav so odlična izbira pečena paprika, kisle kumarice, sušeni paradižniki, olive, artičoke v olju, šparglji v olju in srebrne čebulice. Od sveže pa najraje dodajam rdečo papriko, narezano na tanke rezine, češnjev paradižnik, kumaro, narezano na kolobarje ali palčke in korenček, narezan na tanke palčke. Po želji lahko poleg plošče postrežete še kakšno gurmansko solato – najljubše solate mojih gostov najdete tukaj.
Sadje, ki se skoraj vedno znajde na moji plošči: sveže jagode, borovnice, maline, grozdje, sladka jabolka, hruške. Kot dodatek je zanimiva tudi melona, ovita v pršut. Sezonsko sadje, ki ga izredno rada dodajam, kadar je na voljo: fige, breskve.
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Konfit naravnost obožujem, dodala pa sem ga tudi v kremni sir in ga premazala na te noro okusne obložene kruhke.
Vse skupaj si lahko tudi olajšate in na plošči/narezku postrežete kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski. Humusi so odlična izbira, še posebej kadar poleg postrežete kumare in korenček, narezane na palčke. Prav tako so odlični namazi s papriko! Kot sladko omako pa vedno svetujem figovo marmelado, ki odlično sede s sirom in sirovimi palčkami. Če pripravljate tudi sladko ploščo pa obvezno dodajte še kvaliteten čokoladni namaz.
Na koncu pa ne smemo pozabiti še na slane, hrustljave dodatke. Oreščki in krekerji so nujni za popolno gurmansko ploščo. V kolikor imate doma kakšne oreščke, suho sadje, krekerje itd. porabite to zalogo! Drugače pa sama najraje kupujem mix krekerjev in mini slanih prigrizkov, saj odlično popestrijo ploščo, tako vizualno kot tudi z vidika okusa. Poleg slanih krekerjev, ribic, prestic, palčk itd. pa ne pozabite še na oreščke. Praženi lešniki ali pekan oreščki in pražene soljene pistacije so vedno zaželjene. Za piko na i lahko dodate tudi arašide, prekrite z BBQ ali Wasabi omako.
Zadnji korak so kruhi in grisini. Najraje poleg postrežem svež, domač kruh, ampak to ni vedno mogoče, zato se takrat zatečem k bagetam. Odlične so predpečene bagete, ki jih lahko kupite vnaprej in jih na dan, ko jih potrebujete, na hitro popečete v pečici za 15 minut. Na voljo so navadne in s česnovim maslom – oboje odlične. Poleg kruha pa so obvezen dodatek, vsaj na moji plošči, sirove twist palčke. BOŽANSKO! Poleg ponudim še navadne grisine ali tiste s sezamom in krekerje (slane, s semeni itd), kar imam na zalogi.
Piko na i pa doda še primerna pijača. V kolikor bi poleg ponudili alkoholno pijačo vam svetujem, da za začetek (ali za celoten obrok) ponudite kozarec dobrega, primerno ohlajenega vina ali penine. Sama obožujem penine, zato jo najraje tudi ponudim. Odlična je kot aperitiv, za začetek, ali kot spremljava skozi celotno jed.
Vino po navadi ponudimo glede na hrano, ki jo imamo. Ker pa je na takšni gurmanski plošči ogromno različnih jedi, lahko poleg ponudite praktično katerkoli vino ali penino. Moje najljubše so sladke penine, kljub temu pa ob takšni plošči najraje posežem po polsuhi Jeruzalem Ormož Sec penini, saj je lahka in osvežilna, z rahlo slajšim pridihom, zato je popolna uvertura v večerjo oz. praznovanje s prijatelji!
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Priprava brie sira v listnatem testu je neverjetno preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov ali lešniko, na to pa postavite še brie sir (kateremu ste predhodno odstranili ovoj). Vse skupaj tesno zavijte oz. prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače bo sir med peko stekel ven.
Gurmanska plošča: recept za najboljši narezek in pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom ter pekan oreščki
Nina ZorčičSestavine
Brie v testu
Premaz in posip
Dodatki po izbiri (nasveti glede možnih dodatkov zgoraj v opisu)
Postopek
Preberite še: