Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Sirova plošča: Pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in pekan oreščki
V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite pekan oreščke in dodajte ščep soli. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo, nato jih nasekljajte. Medtem pripravite testo.
Listnato testo razprite, ga prestavite na papir za peko in ga nežno razvaljajte. Ni treba preveč. Na sredino testa pokapajte javorjev sirup, dodajte pest nasekljanih pekan oreščkov in navrh postavite še brie sir. Po želji lahko tršo zunanjost brie sira odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite. Jaz jo vedno odstranim, da je v sredici testa res samo skoraj tekoč sir.
Robove testa zasukajte navznoter tako, da popolnoma prekrijete brie. Ponovite z vsemi robovi, da bo brie popolnoma zavit v testo. Robove testa res dobro stisnite skupaj, da stopljen sir ne bo odtekal.
Brie zavit v testo postavite na pekač, obložen s papirjem za peko tako, da bodo vidni robovi spodaj (obrnete ga okoli). Najlažje bo, da ga iz enega papirja za peko nežno prevrnete na drug papir za peko, pripravljen na pekaču.
Testo premažite z mešanico stepenega jajca in vode, posujte z začimbami po izboru (opcijsko) in pecite 25 minut. Medtem pripravite dodatke za sirovo ploščo.
Pečen brie vzemite iz pečice in pustite na pekaču še nekje 5 minut, nato pa postrezite.
Sirova plošča: Pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in pekan oreščki
Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Najboljša, najbolj obložena sirova plošča z glavno zvezdo: pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in nasekljanimi praženimi pekan oreščki. In ja,v resnici je še bolj božansko kot se vam morda zdi.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Obožujem narezke! Res jih rada pripravljam in še raje pojem!
Všeč so mi predvsem zato, ker jih lahko pripravite po čisto svojem okusu in največkrat s sestavinami, ki jih že imate doma! Ker je toliko možnih dodatkov in okusov si lahko vsakič ustvarite drugačno ploščo oz. narezek: mesni, sirov, s sadjem, oreščki, domačimi omakami, namazi, kruhi, krekerji itd.
Tokrat sem se odločila za pripravo sirove plošče, glavna zvezda pa je pečen brie v listnatem testu. Dodala sem mu še kanček javorjevega sirupa in nasekljane pražene oreščke, res nora kombinacija!
Zunaj noro okusno hrustjavo testo, notri pa se skriva še topel, skoraj čisto tekoč brie, ki se kar stopi v ustih.
Kot dodatke sem izbrala svojo večno klasiko: česnovo bageto, sirove palčke, krekerje, oreščke, rdeče grozdje in sladka rdeča jabolka. In pa seveda še več sira.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Konfit naravnost obožujem, dodala pa sem ga tudi v kremni sir in ga premazala na te noro okusne obložene kruhke.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Na vašo sirovo ploščo lahko res dodate vse kar si zamislite! Prav tako ji lahko suhe mesnine in jo spremenite v najboljši narezek pod soncem!
Dodajte še sire po izboru, svežo, pečeno ali vloženo zelenjavo, slane ali neslane oreščke, krekerje, sveže ali suho sadje. Razne domače omake s skuto, tuno, semeni, česnom itd.
Res ste lahko kreativni ali pa kar izberete klasične sestavine, ki jih že imate v hladilniku in jih želite porabiti. Napačnih kombinacij ni!
Svojo ploščo najraje popestrim z domačim česnovim maslom. Pripravim ga tako, da maslo sobne temperature zmešam z malo domačega česnovega konfita – nekje 2/3 stroke česna in žlička olja. Recept za najboljši in res ultra preprost česnov konfit najdete tukaj.
Konfit naravnost obožujem, dodala pa sem ga tudi v kremni sir in ga premazala na te noro okusne obložene kruhke.
Če pa se sami ne bi želeli preveč matrati, pa lahko dodate tudi kakšen kupljen namaz. Meni je odličen brie namaz od znamke President, NORO kremast in okusen. V kombinaciji s tole sirovo ploščo je božanski.
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Priprava brie sira v listnatem testu je noro preprosta.
Na sredino listnatega testa kapnite jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa, dodajte nekaj nasekljanih praženih pekan oreščkov in na to mešanico postavite še brie sir (po želji lahko tršo zunanjost odstranite, tako boste po peki lažje prišli do mehke sredice sira, lahko pa jo tudi pustite). Vse skupaj dobro prekrijte z listnatim testom in dobro skupaj stisnite robove! Robovi morajo biti res dobro zatisnjeni, drugače lahko sir med peko steče ven.
Sirova plošča: Pečen brie v listnatem testu z javorjevim sirupom in pekan oreščki
Nina ZorčičSestavine
Brie v testu:
Premaz
Dodatki po izbiri:
Postopek
Preberite še: