Ideja za noro dobro kosilo – moje pečene testenine z najboljšo bolonjsko omako in sirom!
Notri najbolj okusna in slastna domača bolonjska omaka, po vrhu pa hrustljavo zapečena sočna mozzarella – boljše kombinacije ni.
Ideja za noro dobro kosilo – moje pečene testenine z najboljšo bolonjsko omako in sirom!
Notri najbolj okusna in slastna domača bolonjska omaka, po vrhu pa hrustljavo zapečena sočna mozzarella – boljše kombinacije ni.
Spodaj z vami delim vse svoje skrivnosti do najboljše bolonjske omake. Trik do izredno sočne omake je čas kuhanja in skrivne sestavine.
Za najbolj mehko meso in naravno gosto omako svetujem kuhanje vsaj 45 do 60 minut. V tem času naj omaka počasi vre, meso se bo v tem času res zmehčalo okusi pa še bolj povezali. Za bolj okusno omako vedno dodam tudi malo paradižnikovega koncentrata in jedilno žlico sladkorja – prava pika na i.
Spodaj z vami delim vse svoje skrivnosti do najboljše bolonjske omake. Trik do izredno sočne omake je čas kuhanja in skrivne sestavine.
Za najbolj mehko meso in naravno gosto omako svetujem kuhanje vsaj 45 do 60 minut. V tem času naj omaka počasi vre, meso se bo v tem času res zmehčalo okusi pa še bolj povezali. Za bolj okusno omako vedno dodam tudi malo paradižnikovega koncentrata in jedilno žlico sladkorja – prava pika na i.
Z izbiro testenin se lahko igrate in izberete svoje najljubše testenine. Jaz sem tokrat uporabila Sparove Sparbeceda testenine – testenine v obliki črk. Igriv način za pripravo odličnega kosila. Vse sestavine za pripravo tega kosila sem nakupila v Spar trgovinah, spodaj preverite katere.
Z izbiro testenin se lahko igrate in izberete svoje najljubše testenine. Jaz sem tokrat uporabila Sparove Sparbeceda testenine – testenine v obliki črk. Igriv način za pripravo odličnega kosila. Vse sestavine za pripravo tega kosila sem nakupila v Spar trgovinah, spodaj preverite katere.
Pečene testenine z bolonjsko omako in sirom
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 6porcij
Sestavine
Omaka
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikačebula
2srednje velikakorenčka
2strokačesna
500gmletega govejega mesa
600gparadižnikove mezge
2jedilni žliciparadižnikovega koncentrata
1jedilna žlicarjavega sladkorja
2čajni žličkisoli
½čajne žličkepopra
1čajna žličkabazilike
2čajni žličkisladke paprike
½čajne žličkečebule v prahu
Testenine
450gSparbeceda testenin(ali testenin po izbiri)
ščep soli
Posip
450gribane mozzarelle
svež majaron ali bazilika
Postopek
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in korenček.
Premešajte in pražite par minut, da čebula postekleni.
Dodajte drobno nasekljan česen in premešajte. Pražite dobro minuto.
Dodajte mleto meso in premešajte. Na srednjem ognju kuhajte 10 minut, da meso porjavi.
Dodajte paradižnikovo mezgo in koncentrat ter premešajte. Dodajte sladkor in začimbe ter ponovno premešajte.
Na nizkem do srednjem ognju ob rednem mešanju kuhajte 30-45 minut oz. tako dolgo, da se meso zmehča, omaka pa zgosti. Po potrebi vmes dodajte kakšen deci vode.
Pečico segrejte na 190 stopinj.
Medtem v večjem loncu zavrite večjo količino vode in dodajte ščep soli. V vrelo vodo dodajte testenine in kuhajte 6 minut. Kuhane testenine naj bodo “al dente”, na ugriz še malenkost trde.
Kuhane testenine odstavite in precedite.
V večji skledi zmešaje kuhane testenine, omako in pest mozzarelle. Premešajte in nadevajte v pekač premera 30cm x 20cm. Bogato posujte s preostankom mozzarelle in postavite v pečico.
Pecite 20 minut oz. tako dolgo, da se sir zlato rjavo zapeče.
Po želji posujte s svežim majaronom ali baziliko in postrezite.
KLJUČNE BESEDE bolonjska omaka, lazanja, pečene testenine
Pečene testenine z bolonjsko omako in sirom
Ideja za noro dobro kosilo – moje pečene testenine z najboljšo bolonjsko omako in sirom!
Notri najbolj okusna in slastna domača bolonjska omaka, po vrhu pa hrustljavo zapečena sočna mozzarella – boljše kombinacije ni.
Ideja za noro dobro kosilo – moje pečene testenine z najboljšo bolonjsko omako in sirom!
Notri najbolj okusna in slastna domača bolonjska omaka, po vrhu pa hrustljavo zapečena sočna mozzarella – boljše kombinacije ni.
Spodaj z vami delim vse svoje skrivnosti do najboljše bolonjske omake. Trik do izredno sočne omake je čas kuhanja in skrivne sestavine.
Za najbolj mehko meso in naravno gosto omako svetujem kuhanje vsaj 45 do 60 minut. V tem času naj omaka počasi vre, meso se bo v tem času res zmehčalo okusi pa še bolj povezali. Za bolj okusno omako vedno dodam tudi malo paradižnikovega koncentrata in jedilno žlico sladkorja – prava pika na i.
Spodaj z vami delim vse svoje skrivnosti do najboljše bolonjske omake. Trik do izredno sočne omake je čas kuhanja in skrivne sestavine.
Za najbolj mehko meso in naravno gosto omako svetujem kuhanje vsaj 45 do 60 minut. V tem času naj omaka počasi vre, meso se bo v tem času res zmehčalo okusi pa še bolj povezali. Za bolj okusno omako vedno dodam tudi malo paradižnikovega koncentrata in jedilno žlico sladkorja – prava pika na i.
Z izbiro testenin se lahko igrate in izberete svoje najljubše testenine. Jaz sem tokrat uporabila Sparove Sparbeceda testenine – testenine v obliki črk. Igriv način za pripravo odličnega kosila. Vse sestavine za pripravo tega kosila sem nakupila v Spar trgovinah, spodaj preverite katere.
Z izbiro testenin se lahko igrate in izberete svoje najljubše testenine. Jaz sem tokrat uporabila Sparove Sparbeceda testenine – testenine v obliki črk. Igriv način za pripravo odličnega kosila. Vse sestavine za pripravo tega kosila sem nakupila v Spar trgovinah, spodaj preverite katere.
Pečene testenine z bolonjsko omako in sirom
Nina ZorčičSestavine
Omaka
Testenine
Posip
Postopek
Preberite še: