Mandljeve “Cookie Dough” kroglice so B O Ž A N S K E!
Moje LCHF “Cookie Dough” kroglice iz mandljeve so tako enostavne, narejene v manj kot 5 minutah, prav tako pa lahko kar brez slabe vesti jeste testo kar iz sklede, saj ne potrebuje čisto nič peke!
Pripravljene so iz mandljeve in kokosove moke, eritritola, kokosovega olja in temne čokolade brez sladkorja!
Brez posebnih sestavin, brez kompliciranja in brez packanja! Odlična sladica tudi za vroče poletne dni, ko vam ni do peke piškotov.
"Cookie Dough" kroglice iz mandljeve moke in kokosa
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka prigrizek, Sladica
Količina 17kroglic
Sestavine
150grazmaščene mandljeve moke od Pajs Brez Obresti
3jedilne žlicekokosove moke
55geritritola v prahu z magnezijem Pajs Brez Obresti
3jedilne žlicenesladkanega kokosovega mleka ali vode
30gstopljenega kokosovega olja
½jedilne žlicevaniljeve arome
100gtemne čokolade brez sladkorja Pajs Brez Obresti
Postopek
V srednje veliki posodi zmešajte mandljevo in kokosovo moko, eritritol v prahu, nesladkano rastlinsko mleko ali vodo, kokosovo olje in vaniljevo aromo.
S pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
Poskusite in po potrebi dodajte več eritritola, če ste bolj sladkosnedi. Masa mora biti dovolj vlažna, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Po potrebi, če je masa presuha, dodajte še eno jedilno žlico vode, če pa je premokra pa eno jedilno žlico mandljeve moke.
Na koncu dodajte še nasekljano temno čokolado in rahlo premešajte, da se čokolada enakomerno razporedi po masi.
Iz mase z rokami ali zajemalko za sladoled oblikujte kroglice težke približno 20g. Kroglice odlagajte na krožnik, obložen s papirjem za peko. Če so premehke, da bi jih lahko oblikovali, jih najprej postavite v hladilnik za 20 minut.
Oblikovane kroglice postavite v hladilnik za 15 minut, nato pa jih postrezite. Kroglice hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE cookie dough kroglice, lchf sladica
“Cookie Dough” kroglice iz mandljeve moke in kokosa
"Cookie Dough" kroglice iz mandljeve moke in kokosa
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: