Ideja za slastno ledeno osvežitev, s katero boste zadovoljili željo po sladkem: beljakovinske ledene Snickers lučke z banano, datljevo karamelo, arašidi in temno čokolado!
Z Eko Škrnicl smo pripravili tako dobre Snickers lučke, v katerih se okus datljev POPOLNOMA SKRIJE in tako navduši tudi najbolj skeptične sladkosnede.
Poleg datljev sem v lučke dodala še vaniljeve beljakovine in kokosov sladkor - ta kombinacija skupaj poskrbi za izredno okusno kremasto karamelo, ki bi jo lahko jedli kar na žlico.
Za sočno osnovo sem dodala banano, za hrustljav element pa arašide, vse skupaj pa prelijemo s temno čokolado. Božanska kombinacija - komaj čakam, da jo vsi preizkusite!
Posebnih zamenjav tukaj ni, ker so uporabljene klasične sestavine. Uporabila sem datljevo pasto oz. spasirane datlje, to pa lahko naredite tudi sami doma. Medjool datlje (večji, bolj mehki in mesnati) spasirajte ali zblendajte v blenderju - tako dobite domačo datljevo pasto. Jaz sem svojo pasto tokrat naročila pri Gymbeam.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za takšne in drugače beljakovinsko bogate sladice - najdete jih tukaj .
Beljakovinske ledene Snickers lučke
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16lučk
Sestavine
Datljeva karamelna krema
40g(veganskih) vaniljevih proteinov
80gnaravnega arašidovega masla
200gvaniljevega proteinskega pudinga ali skyra (lahko vegan)
130gspasiranih datljev ali datljeve paste
2jedilni žlicikokosovega sladkorja(ali drugo sladilo)
Beljakovinske ledene Snickers lučke
Ideja za slastno ledeno osvežitev, s katero boste zadovoljili željo po sladkem: beljakovinske ledene Snickers lučke z banano, datljevo karamelo, arašidi in temno čokolado!
Z Eko Škrnicl smo pripravili tako dobre Snickers lučke, v katerih se okus datljev POPOLNOMA SKRIJE in tako navduši tudi najbolj skeptične sladkosnede.
Poleg datljev sem v lučke dodala še vaniljeve beljakovine in kokosov sladkor - ta kombinacija skupaj poskrbi za izredno okusno kremasto karamelo, ki bi jo lahko jedli kar na žlico.
Za sočno osnovo sem dodala banano, za hrustljav element pa arašide, vse skupaj pa prelijemo s temno čokolado. Božanska kombinacija - komaj čakam, da jo vsi preizkusite!
Posebnih zamenjav tukaj ni, ker so uporabljene klasične sestavine. Uporabila sem datljevo pasto oz. spasirane datlje, to pa lahko naredite tudi sami doma. Medjool datlje (večji, bolj mehki in mesnati) spasirajte ali zblendajte v blenderju - tako dobite domačo datljevo pasto. Jaz sem svojo pasto tokrat naročila pri Gymbeam.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za takšne in drugače beljakovinsko bogate sladice - najdete jih tukaj .
Beljakovinske ledene Snickers lučke
Nina ZorčičSestavine
Datljeva karamelna krema
Dodatno
Postopek
Preberite še: