Ideja za izredno preprosto in lahko kosilo, ki nasiti celo družino!
Bučke polnjene z mesnim nadevom iz mletega mesa, izbranih začimb in paradižnikove omake ter bogato posute z mozzarello. Hitro in božansko!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Nekaj nasvetov za res najboljše polnjene bučke: mesno omako oz. nadev kuhajte vsaj 20-30 minut, da se meso zmehča, omaka zgosti, okusi pa povežejo. Tako dobite mehko meso polno okusa, ki se kar stopi v ustih. V kolikor bo omaka preredka, bo med peko stekla iz bučk in bučke ne bodo tako okusne, aromatične.
Bučke pred peko po vrhu bogato posujte z mozzarello - sama vedno svetujem to mozzarello ker je ugodna, izredno okusa in najlepše se topi.
Bučke proti koncu peke pokrijte z alufolijo, tako preprečite, da bi se sir zažgal, preden bi bile bučke do konca skuhane in zmehčane.
Polnjene bučke z mletim mesom in mozzarello
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Bučke
4velikebučke
ščepsoli
Mesni nadev
1jedilna žlicaolivnega olja
1srednje velikačebula
1strokčesna
500gmletega mesa
1čajna žličkasoli(po okusu dodajte več)
½čajne žličkepopra
2čajni žlikisladke paprike v prahu
meso bučk
200gparadižnikove omake s koščki paradižnika
150gribane mozzarelle
Dodatki
posušena bazilika
kisla smetana
Postopek
Bučke operite, očistite, po dolžini prerežite na polovico in iz njih s pomočjo čajne žličke izdolbite sredico oz. meso. Meso bučk shranite, saj ga boste kasneje dodali k nadevu.
Bučke posujte s soljo in pustite na strani. Pripravite mesni nadev.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte nasekljano čebulo in pražite toliko časa, da postekleni.
Dodajte nasekljan strok česna in premešajte.
Dodajte mleto meso in premešajte.
Začinite s soljo, poprom in sladko papriko v prahu.
Pražite 8-10 minut, da meso porjavi.
Dodajte nasekljano meso bučk in premešajte. Zalijte s paradižnikovo omako s koščki paradižnika in premešajte.
Pokrijte s pokrovko in kuhajte vsaj 15-20 minut oz. toliko časa, da vsa tekočina izhlapi, omaka pa se zgosti. Vmes redno mešajte. Omako na koncu poskusite in po želji dodajte več soli.
Odstavite.
Pečico segrejte na 205 stopinj.
V večji pekač dodajte izdolbene bučke.
Vsako bučko nadevajte s par jedilnimi žlicami mesnega nadeva, porabite pa ves nadev. Bučke na koncu bogato posujte z ribano mozzarello.
Pekač z bučkami postavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 205 stopinj. Pekač nato prekrijte z alufolijo in pecite še dodatnih 5-10 minut oz. toliko časa, da se bučke popolnoma zmehčajo.
Pekač vzemite iz pečice, posujte s posušeno baziliko in postrežite z malo kisle smetane.
KLJUČNE BESEDE bučke z mletim metom in mozzarello, pečene polnjene bučke, polnjene bučke
Polnjene bučke z mletim mesom in mozzarello
Ideja za izredno preprosto in lahko kosilo, ki nasiti celo družino!
Bučke polnjene z mesnim nadevom iz mletega mesa, izbranih začimb in paradižnikove omake ter bogato posute z mozzarello. Hitro in božansko!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Nekaj nasvetov za res najboljše polnjene bučke: mesno omako oz. nadev kuhajte vsaj 20-30 minut, da se meso zmehča, omaka zgosti, okusi pa povežejo. Tako dobite mehko meso polno okusa, ki se kar stopi v ustih. V kolikor bo omaka preredka, bo med peko stekla iz bučk in bučke ne bodo tako okusne, aromatične.
Bučke pred peko po vrhu bogato posujte z mozzarello - sama vedno svetujem to mozzarello ker je ugodna, izredno okusa in najlepše se topi.
Bučke proti koncu peke pokrijte z alufolijo, tako preprečite, da bi se sir zažgal, preden bi bile bučke do konca skuhane in zmehčane.
Polnjene bučke z mletim mesom in mozzarello
Nina ZorčičSestavine
Bučke
Mesni nadev
Dodatki
Postopek
Preberite še: