Najboljše mesne kroglice v noro okusni in aromatični domači paradižnikovi omaki. Čufte lahko postrežete s krompirjevim pirejem (recept za najboljši pire najdete tukaj ) ali s špageti.
Mesne kroglice oz. čufti so moj večni comfort food - noro okusne in prav pogrejejo dušo (in telo). Moje mesne kroglice so mehke in okusne, pripravljene hitro in preprosto. Uporabila sem same klasične sestavine, za dodatno aromo pa sem v kroglice dodala še parmezan.
Vedno uporabite svež parmezan v kosu in ga naribajte sami. Ne uporabljajte kupljenega ribanega parmezana, ker ni tako okusen.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Mesne kroglice so pripravljene zelo preprosto in hitro - v eni posodi zmešajte vse sestavine in z rokami pregnetite, da nastane enotna masa, iz katere lahko oblikujete kroglice. Oblikovane kroglice naj bodo težke približno 30g. Kroglice najprej popecite na ponvi, da se zunaj hrustljavo rjavo zapečejo, potem pa jih dodajte v domačo paradižnikovo omako, kjer se bodo skuhale do konca in napojile s sokovi.
Paradižnikovo omako pripravite kar sami, lahko pa uporabite kupljeno passato. Za bolj gosto omako in dodano aromo najprej popražite olje z moko. Nato dodajte paradižnikovo omako in začimbe.
Skrivnost do izredno okusne paradižnikove omake in odličnih mesnih kroglic je čas - tako omaka kot tudi mesne kroglice potrebujejo čas, da se sestavine in okusi lepo povežejo. Paradižnikovo omako kuhajte vsaj 30 minut, mesne kroglice v omaki pa vsaj 1 uro, oboje na nizkem ognju, da se ne zažge.
Kroglice lahko postrežete z domačim pirejem ali pa kar s testeninami. Recept za najboljši krompirjev pire vas čaka tukaj - noro kremast in lahkoten, pripravljen hitro in brez ročnega mešalnika!
Najboljše mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 1hr25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Mesne kroglice
1jedilna žlicaolivnega olja
1srednje velika rdeča čebula
500gmletega mesa
100gkrušnih drobtin
50gparmezana v kosu(uporabite svež parmezan v kosu in ga naribajte sami)
2srednje velikijajci
1čajna žličkasoli
½čajne žličkepopra
1strokčesna
1jedilna žlicaolivnega olja
Paradižnikove omake
2jedilni žliciolivnega olja
2zvrhani jedilni žlicimoke
750mlparadižnikove passate
1jedilna žlicasladkorja
1čajna žličkasoli
¼čajne žličkepopra
1čajna žličkaposušene bazilike
¼čajne žličkečesna v prahu
400mlvode(več/manj po želji, glede na to kako gosto omako želite)
Špageti
350gšpagetov
Posip
posušena bazilika
parmezan
Postopek
Čebulo čim bolj drobno nasekljajte.
V ponvi na segretem olivnem olju popražite čebulo, dokler se ne zmehča in postekleni. Odstavite in pustite, da se ohladi.
Parmezan naribajte.
V večji posodi zmešajte mleto meso, drobtine, nariban parmezan, 2 jajci, sol, poper, popraženo čebulo, drobno nasekljan česen in kar z rokami pregnetite, dokler ne dobite enotne mase, iz katere lahko oblikujete kroglice.
Iz mase oblikujte kroglice težke približno 30g (iz mase dobite približno 27 mesnih kroglic).
Na večji ponvi segrejte olivno olje in na hitro popražite mesne kroglice, da se rjavo zapečejo iz vseh strani, približno 5-10 minut.
Odstavite in pripravite paradižnikovo omako.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte moko in takoj premešajte, da dobite enotno zmes brez grudic. Pražite samo toliko, da se masa obarva nežno rjavo. Nato dodajte pasiran paradižnik oz. passato in takoj premešajte, najbolje z metlico za stepanje, da preprečite nastanek grudic. Mešajte, da nastane gladka omaka.
Omako začinite s sladkorjem, soljo, poprom, baziliko in česnom v prahu. Zalijte z vodo, premešajte in kuhajte vsaj 20-30 minut, da se omaka zgosti, okusi pa povežejo. Za bolj redko omako dodajte več vode.
Omako poskusite in po želji dodajte več vode.
V omako dodajte popečene mesne kroglice, po potrebi (če se je omaka preveč zgostila) dodajte več vode in premešajte. Pokrijte in na nizkem ognju kuhajte slabo uro, da se okusi povežejo, omaka pa zgosti. Vmes premešajte in po potrebi dodajajte več vode.
Omako poskusite in po želji dodajte več začimb.
Medtem v večjem loncu v osoljeni vodi skuhajte testenine skladno z navodili na vrečki. Kuhane testenine odcedite in postrezite skupaj z mesnimi kroglicami.
Po želji posujte s posušeno baziliko in parmezanom.
KLJUČNE BESEDE čufte, čufti, meatballs, mesne kroglice, mesne kroglice s špageti, mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Najboljše mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti
Najboljše mesne kroglice v noro okusni in aromatični domači paradižnikovi omaki. Čufte lahko postrežete s krompirjevim pirejem (recept za najboljši pire najdete tukaj ) ali s špageti.
Mesne kroglice oz. čufti so moj večni comfort food - noro okusne in prav pogrejejo dušo (in telo). Moje mesne kroglice so mehke in okusne, pripravljene hitro in preprosto. Uporabila sem same klasične sestavine, za dodatno aromo pa sem v kroglice dodala še parmezan.
Vedno uporabite svež parmezan v kosu in ga naribajte sami. Ne uporabljajte kupljenega ribanega parmezana, ker ni tako okusen.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Mesne kroglice so pripravljene zelo preprosto in hitro - v eni posodi zmešajte vse sestavine in z rokami pregnetite, da nastane enotna masa, iz katere lahko oblikujete kroglice. Oblikovane kroglice naj bodo težke približno 30g. Kroglice najprej popecite na ponvi, da se zunaj hrustljavo rjavo zapečejo, potem pa jih dodajte v domačo paradižnikovo omako, kjer se bodo skuhale do konca in napojile s sokovi.
Paradižnikovo omako pripravite kar sami, lahko pa uporabite kupljeno passato. Za bolj gosto omako in dodano aromo najprej popražite olje z moko. Nato dodajte paradižnikovo omako in začimbe.
Skrivnost do izredno okusne paradižnikove omake in odličnih mesnih kroglic je čas - tako omaka kot tudi mesne kroglice potrebujejo čas, da se sestavine in okusi lepo povežejo. Paradižnikovo omako kuhajte vsaj 30 minut, mesne kroglice v omaki pa vsaj 1 uro, oboje na nizkem ognju, da se ne zažge.
Kroglice lahko postrežete z domačim pirejem ali pa kar s testeninami. Recept za najboljši krompirjev pire vas čaka tukaj - noro kremast in lahkoten, pripravljen hitro in brez ročnega mešalnika!
Najboljše mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti
Nina ZorčičSestavine
Mesne kroglice
Paradižnikove omake
Špageti
Posip
Postopek
Preberite še: