Popoln cimetov mlečni riž ne obstaj.. OBSTAJA! Tukaj je moj neverjetno kremast praznični rižev puding s cimetom in javorjevim sirupom.
Pripravljen hitro in v eni posodi, iz le nekaj osnovnih sestavin, Tale moj rižev puding je pripravljen z ovsenim napitkom/"mlekom", dodala pa sem mu še malo kremnega sira za ekstra kremoznost (lahko ga nadomestite z veganskim nadomestkom, jogurtom ali preprosto izpustite).
Tale praznični rižev puding je zelo kremast in mehek, kar stopi se v ustih. Slajen z rjavim sladkorjem in javorjevim sirupom, lahko pa sladila po želji tudi izpustite ali nadomestite s sladilom po izbiri.
Za pripravo sem uporabila Arborio riž, lahko pa uporabite katerikoli drug riž, ki ga imate na zalogi. Odličen bi bil tudi riž za mlečni riž. V kolikor boste izbrali drug riž temu primerno prilagodite čas kuhanja.
Med kuhanjem riž redno mešajte in po potrebi dodajajte več mleka. Z rednim mešanjem poskrbite za res gost in izredno kremast riž.
Riž je že sam po sebi izredno okusen, zato "močni" dodatki niso potrebni. Za bolj karamelast okus sem dodala malo javorjevega sirupa, ker pa imam vedno rada kakšen hrustljav dodatek pa sem po vrhu posula še mandljeve lističe in kakavova zrna, ki dodajo kanček grenkobe.
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne praznične zajtrke in sladice. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Praznični rižev puding
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 50mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Praznični rižev puding
1lovsenega napitka OPlant
120garborio riža
1cimetova palčka
¼čajne žličkeingverja
ščepsoli
2jedilni žlicikremnega sira(uporabite lahko tudi veganski nadomestek)
1čajna žličkavaniljeve arome
1-2jedilni žlicirjavega sladkorja(več po okusu)
4jedilne žlicemletih lešnikov
Dodatki
mleti lešniki
mandljevi lističi
kakavova zrna
javorjev sirup
cimetova palčka
Postopek
V večjem loncu zmešajte napitek, riž, cimetovo palčko in začimbe. Premešajte in kuhajte na srednjem ognju 45 minut oz. toliko časa, da se riž popolnoma skuha in zmehča.
Dodajte kremni sir, vaniljevo aromo in rjavi sladkor ter odstranite cimetovo palčko. Premešajte in kuhajte še par minut. Odstavite in vmešajte mlete lešnike. Poskusite in po želji dodatno sladite.
Nadevajte v dve skodelici in posujte z dodatki. Po želji, če ste bolj sladkosnedi, vse skupaj prelijte še z javorjevim sirupom.
Praznični rižev puding
Popoln cimetov mlečni riž ne obstaj.. OBSTAJA! Tukaj je moj neverjetno kremast praznični rižev puding s cimetom in javorjevim sirupom.
Pripravljen hitro in v eni posodi, iz le nekaj osnovnih sestavin, Tale moj rižev puding je pripravljen z ovsenim napitkom/"mlekom", dodala pa sem mu še malo kremnega sira za ekstra kremoznost (lahko ga nadomestite z veganskim nadomestkom, jogurtom ali preprosto izpustite).
Tale praznični rižev puding je zelo kremast in mehek, kar stopi se v ustih. Slajen z rjavim sladkorjem in javorjevim sirupom, lahko pa sladila po želji tudi izpustite ali nadomestite s sladilom po izbiri.
Za pripravo sem uporabila Arborio riž, lahko pa uporabite katerikoli drug riž, ki ga imate na zalogi. Odličen bi bil tudi riž za mlečni riž. V kolikor boste izbrali drug riž temu primerno prilagodite čas kuhanja.
Med kuhanjem riž redno mešajte in po potrebi dodajajte več mleka. Z rednim mešanjem poskrbite za res gost in izredno kremast riž.
Riž je že sam po sebi izredno okusen, zato "močni" dodatki niso potrebni. Za bolj karamelast okus sem dodala malo javorjevega sirupa, ker pa imam vedno rada kakšen hrustljav dodatek pa sem po vrhu posula še mandljeve lističe in kakavova zrna, ki dodajo kanček grenkobe.
Na blogu vas čaka še nekaj drugih receptov za različne praznične zajtrke in sladice. Vsi recepti vas čakajo tukaj.
Praznični rižev puding
Nina ZorčičSestavine
Praznični rižev puding
Dodatki
Postopek
Preberite še: