Božanski, noro puhasti in sočni vaniljevi krofi s svežimi borovnicami in najbolj preprostim Cheesecake prelivom!
Receptov za krofe imam že kar nekaj, vsak pa je po svoje poseben. Če potrebujete še kakšne ideje si poglejte vse recepte za krofe. Tokrat sem za pripravo uporabila pinjenec.
Pinjenec oz. "buttermilk" je pinjeno mleko, s kiselkastim okusom. Sladicam doda rahlost in mehkost. Pripravite ga lahko tudi sami doma. 1 skodelici mleka (250ml) dodajte 1 jedilno žlico kisa in pustite vsaj 5 minut. V tem času se v mleku naredijo grudice - nastane "buttermilk"! Nepogrešljiva sestavina za mehke in puhaste sladice.
V vaniljevem biskvitu so objete sladke in sočne, s sokom polne borovnice. Po vrhu pa prelijemo še slasten domač Cheesecake preliv iz kremnega sira, sladkorja in vaniljeve arome. Preprosto božansko.
V receptu omenim, da pecite krofe na srednji rešeki. To svetujem zato, ker se tako krofi in drobljenec lepše in bolj zlato rjavo zapečejo, Drobljenec je tako tudi bolj okusen in hrustljav.
Drobljenec je tokrat pripravljen malo drugače - delno ga popečemo že v ponvi. Tako nastane bolj okusen drobljenec.
Namesto svežih borovnic lahko uporabite tudi zamrznjene, lahko pa jih tudi izpustite. Ker pa poskrbijo za sočnost in svežino jih toplo priporočam.
Puhasti krofi z borovnicami, hrustljavim drobljencem in Cheesecake prelivom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 21mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12krofov
Sestavine
Krofi
150gpšenične bele moke tip 500
170gbelega sladkorja
ščepsoli
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
2srednje velikijajci
50golivnega ali drugega rastlinskega olja
80gpinjenca z okusom gozdni sadeži Pomurske mlekarne
40gvode
2čajni žličkivaniljeve paste
80gsvežih borovnic
Drobljenec
90gmasla
90grjavega sladkorja
180gpšenične bele moke tip 500
Cheesecake preliv
100gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
30gsladkorja v prahu(več/manj po okusu)
½čajne žličkevaniljeve arome ali 1 vaniljev sladkor
voda po potrebi
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V srednje veliki ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte sladkor in premešajte. Segrevajte do nežnega vretja. Dodajte moko in premešajte.
Pražite par minut, da se vse skupaj obarva zlato rjavo.
Odstavite in pustite, da se ohladi.
V posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte moko, sladkor, sol, pecilni prašek in soda bikarbono.
Premešajte. Dodajte jajci, olje, pinjenec, vodo in vaniljevo pasto.
Z metlico premešajte samo toliko, da se vse poveže in ni več sledu moke. Dodajte borovnice in s silikonsko lopatico nežno premešajte.
Pekač za krofe namastite. Modelčke za krofe napolnite do 3/4 visoko in bogato posujte z drobljencem.
Postavite v pečico na srednjo rešetko in pecite 18-22 minut oz. tako dolgo, da so krofi znotraj pečeni in zunaj zlato obarvani.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 5 minut, nato pekač obrnite in pustite, da krofi popadajo ven. Če ne padejo sami jih lahko zelo nežno spodrezate z nožem ob robu.
Medtem, ko se krofi hladijo, pripravite preliv. Vse sestavine za preliv premešajte in poskusite. Za bolj redek preliv dodajte malo vode. Za bolj gladko kremo vse skupaj zmešajte v blenderju. Po želji dodajte več sladkorja.
Rahlo ohlajene krofe prelijte s prelivom in postrezite.
KLJUČNE BESEDE krofi, krofi z borovnicami, krofi z drobljencem, pečeni krofi, puhasti krofi
Puhasti krofi z borovnicami, hrustljavim drobljencem in cheesecake prelivom
Božanski, noro puhasti in sočni vaniljevi krofi s svežimi borovnicami in najbolj preprostim Cheesecake prelivom!
Receptov za krofe imam že kar nekaj, vsak pa je po svoje poseben. Če potrebujete še kakšne ideje si poglejte vse recepte za krofe. Tokrat sem za pripravo uporabila pinjenec.
Pinjenec oz. "buttermilk" je pinjeno mleko, s kiselkastim okusom. Sladicam doda rahlost in mehkost. Pripravite ga lahko tudi sami doma. 1 skodelici mleka (250ml) dodajte 1 jedilno žlico kisa in pustite vsaj 5 minut. V tem času se v mleku naredijo grudice - nastane "buttermilk"! Nepogrešljiva sestavina za mehke in puhaste sladice.
V vaniljevem biskvitu so objete sladke in sočne, s sokom polne borovnice. Po vrhu pa prelijemo še slasten domač Cheesecake preliv iz kremnega sira, sladkorja in vaniljeve arome. Preprosto božansko.
V receptu omenim, da pecite krofe na srednji rešeki. To svetujem zato, ker se tako krofi in drobljenec lepše in bolj zlato rjavo zapečejo, Drobljenec je tako tudi bolj okusen in hrustljav.
Drobljenec je tokrat pripravljen malo drugače - delno ga popečemo že v ponvi. Tako nastane bolj okusen drobljenec.
Namesto svežih borovnic lahko uporabite tudi zamrznjene, lahko pa jih tudi izpustite. Ker pa poskrbijo za sočnost in svežino jih toplo priporočam.
Puhasti krofi z borovnicami, hrustljavim drobljencem in Cheesecake prelivom
Nina ZorčičSestavine
Krofi
Drobljenec
Cheesecake preliv
Postopek
Preberite še: