Neverjetno puhasti mafini s skrivno sestavino, zaradi katere so še bolj okusni in sočni - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice.
Mafini so mehki, puhasti, sočni in res neverjetno okusni. Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja se odlično ujema s Cheesecake kremo.
Mafini v sebi skrivajo plast Cheesecake kreme, ki jih naredi dodatno sočne in res okusne. Posebnost mafinov je tudi hrustljav vrh, kamor pred peko posujemo sladkorni posip. Tako sladica v sebi združuje mehek in sočen biskvit s slastno Cheesecake kremo in božansko hrustljavo skorjo.
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Ker se čas peke od pečice do pečice razlikuje vam svetujem, da začnete preverjati stanje mafinov in biskvita po 18 minutah peke. Če ima vstavljen zobotrebec na sebi še vedno mokro maso, potem pecite mafine še dodatni dve minuti, nato ponovno preverite stanje biskvita.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono, cimet in sladkor.
Dodajte stopljeno olje, javorjev sirup, jajce, vaniljevo aromo in nariban korenček. S pomočjo metlice za stepanje premešajte samo toliko, da se vse poveže in več sledu moke.
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko (Iz mase dobite 7 mafinov), do ½ visoko, saj boste vmes dodali še kremo.
V ločeni skodelici zmešajte kremni sir, sladkor in vaniljo. Premešajte, da dobite gladko kremo.
V vsak modelček na sredino mase dodajte 1 jedilno žlico kreme in jo malo razporedite, da pokrije skoraj vso površino. Na vrh kreme nato dodajte še 1 jedilno žlico mase (oz. toliko, da porabite vso maso za vseh 7 modelčkov). Po vrhu mase dodajte še ½ jedilne žlice kreme in jo s pomočjo zobotrebca ali palčke razmažite samo toliko, da dobite tak "swirl" vzorec. Ostanek mase shranite, saj jo postrežemo poleg pečenih mafinov.
Pripravite sladkorni posip. V manjši skodelici zmešajte sladkor in cimet.
Maso v modelčkih posujte z 1 čajno žličko sladkornega posipa.
Pekač postavite v segreto pečico in pecite 20-22 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se mafini malo ohladijo, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje in postrezite skupaj s preostankom kreme.
KLJUČNE BESEDE carrot cake, mafini, mafini s cheesecake kremo, mafini s korenčkom, puhasti mafini
Puhasti mafini s korenčkom in Cheesecake kremo
Neverjetno puhasti mafini s skrivno sestavino, zaradi katere so še bolj okusni in sočni - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice.
Mafini so mehki, puhasti, sočni in res neverjetno okusni. Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja se odlično ujema s Cheesecake kremo.
Mafini v sebi skrivajo plast Cheesecake kreme, ki jih naredi dodatno sočne in res okusne. Posebnost mafinov je tudi hrustljav vrh, kamor pred peko posujemo sladkorni posip. Tako sladica v sebi združuje mehek in sočen biskvit s slastno Cheesecake kremo in božansko hrustljavo skorjo.
Iz mafinov pa lahko pripravite tudi te Sočne korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado in “Cake Pops” lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in hrustljavo belo čokolado .
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Ker se čas peke od pečice do pečice razlikuje vam svetujem, da začnete preverjati stanje mafinov in biskvita po 18 minutah peke. Če ima vstavljen zobotrebec na sebi še vedno mokro maso, potem pecite mafine še dodatni dve minuti, nato ponovno preverite stanje biskvita.
Puhasti mafini s korenčkom in Cheesecake kremo
Nina ZorčičSestavine
Mafini s korenčkom
Cheesecake krema
Sladkorni posip
Postopek
Preberite še: