"Cake Pops" lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in belo čokolado! Božanska kombinacija drugače preprostih okusov.
Kaj se skriva v sredici? Neverjetno sočen biskvit s skrivno sestavino, zaradi katere so "Cake Pops" lučke še bolj okusne in sočne - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice. Biskvit potem nadrobimo in mu dodamo še več Cheesecake kreme iz kremnega sira.
Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja ustvari skoraj karamelno noto. Vse skupaj pa se odlično ujema s Cheesecake kremo in stopljeno čokolado.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Postopek? Izredno preprost!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - Cheesecake kremo!
Maso za lučke oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
"Cake Pops" lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in hrustljavo belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12lučk
Sestavine
Mafini s korenčkom
225gpirine polnozrnate moke (ali pšenične polnozrnate/ gladke moke)
nasekljani lešniki ali napihnjena kvinoja(ali drug droben hrustljav dodatek-lahko pa to tudi izpustite)
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono, cimet in sladkor.
Dodajte stopljeno olje, javorjev sirup, jajce, vaniljevo aromo in nariban korenček. S pomočjo metlice za stepanje premešajte samo toliko, da se vse poveže in več sledu moke.
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko (Iz mase dobite 7 mafinov), do ½ visoko, saj boste vmes dodali še kremo.
V ločeni skodelici zmešajte kremni sir, sladkor in vaniljo. Premešajte, da dobite gladko kremo.
V vsak modelček na sredino mase dodajte 1 jedilno žlico kreme in jo malo razporedite, da pokrije skoraj vso površino. Ostanek kreme shranite, saj jo potrebujete za nadev "Cake Pops" lučk. Na vrh kreme nato dodajte še 1 jedilno žlico mase za mafine (oz. toliko, da porabite vso maso za vseh 7 modelčkov).
Pekač postavite v segreto pečico in pecite 20-22 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se mafini ohladijo.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte vsaj 3-4 jedilne žlice Cheesecake kreme in z rokami pregnetite, da dobite kompaktno maso. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes premokra dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu ali druge suhe sestavine (ovsena moka, droben kokos, kakav, mandljeva moka, mleti mandlji itd.). V kolikor pa se ne drži skupaj, pa še eno jedilno žlico Chesecake kreme.
Iz pripravljenega biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete dno oz. polovico modelčka. Na sredino modelčka oz. lučke dodajte ½ jedilne žlice Cheesecake kreme. Vstavite palčko in po vrhu dodajte še toliko mase, da prekrijete Cheesecake kremo in oblikujete lučko. Zgladite površino, modelček pa nato postavite v hladilnik za vsaj 1 uro. Po želji lahko iz mase oblikujete tudi kroglice, ki jih na koncu samo prelijete z eno čajno žličko čokolade.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in ji po potrebi, če je pregosta, dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prelijte v višji, ozek kozarec in vanjo dodajte drobno nasekljane lešnike, napihnjeno kvinojo ali drug droben hrustljav dodatek (lahko pa to tudi izpustite). Premešajte.
V kozarec pomočite ohlajene lučke. Odvečno čokolado odcedite. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih hitro ohladi. Prekrite lučke odložite na papir za peko. Po želji jih lahko posujete z dodatki po izbiri - odlično sede hrustljava čokoladna granola ali dodatni nadrobljeni lešniki.
V kolikor se čokolada ne strdi takoj lučke postavite za par minut v hladilnik ali na hladno.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops lučke, cake pops s čokolado, cake pops s korenčkom, čokoladne cake pops lučke
“Cake Pops” lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in hrustljavo belo čokolado
"Cake Pops" lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in belo čokolado! Božanska kombinacija drugače preprostih okusov.
Kaj se skriva v sredici? Neverjetno sočen biskvit s skrivno sestavino, zaradi katere so "Cake Pops" lučke še bolj okusne in sočne - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice. Biskvit potem nadrobimo in mu dodamo še več Cheesecake kreme iz kremnega sira.
Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja ustvari skoraj karamelno noto. Vse skupaj pa se odlično ujema s Cheesecake kremo in stopljeno čokolado.
Osnova za te "Cake Pops" lučke so moji neverjetno puhasti in sočni mafini s korenčkom in Cheesecake kremo. Recept najdete tukaj . Iz istih sestavin pa nastanejo tudi te “Sočne korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
"Cake Pops" lučke so pripravljene izredno preprosto, pripravite pa jo lahko v različnih okusih in kombinacijah. Če ste ljubitelji limone vam priporočam te veganske "Cake Pops" lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas pa čakajo tudi neverjetno sočne veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom . Ene mojih najljubših pa so “Cake Pops” lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo .
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Postopek? Izredno preprost! Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - Cheesecake kremo!
Maso za lučke oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
"Cake Pops" lučke s korenčkom, Cheesecake kremo in hrustljavo belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Mafini s korenčkom
Cheesecake krema
Preliv
Postopek
Preberite še: