Božanske, neverjetno sočne in "fudgy" korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado.
Kaj se skriva v sladici? Neverjetno sočen biskvit s skrivno sestavino, zaradi katere so kocke še bolj okusne in sočne - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice.
Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja ustvari skoraj karamelno noto. Vse skupaj pa se odlično ujema s Cheesecake kremo in stopljeno čokolado.
Osnova za te kocke so moji neverjetno puhasti in sočni mafini s korenčkom in Cheesecake kremo. Recept najdete tukaj .
Priprava "fudgy" korenčkovih kock je zelo preprosta in hitra, uspeh pa vedno zagotovljen!. Odlična lastnost teh kock je ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Postopek? Izredno preprost!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - Cheesecake kremo!
Maso zdrobite in oblikujete oblikujte kar z rokami, potem pa vse skupaj nadevajte v pekač. Bogato premažite s Cheesecake kremo in prelijte s stopljeno kombinacijo bele in mlečne čokolade - BOŽANSKO! Po želji lahko oblikujete tudi kroglice ali "Cake Pops" lučke. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se krema utrdi, čokolada pa strdi.
Sočne korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado
1jedilna žlicavaniljeve paste(ali 1 ½ čajne žličke vaniljeve arome)
3srednje velikinaribani korenčki(približno 150g)
Cheesecake krema
400gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
100gsladkorja v prahu(po okusu dodajte več/manj)
2jedilni žlicivaniljeve paste(ali 1 ½ čajne žličke vaniljeve arome)
Čokoladni preliv
100gstopljene mlečne čokolade
50gstopljene bele čokolade
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono, cimet in sladkor.
Dodajte stopljeno olje, javorjev sirup, jajce, vaniljevo aromo in nariban korenček. S pomočjo metlice za stepanje premešajte samo toliko, da se vse poveže in več sledu moke.
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko (Iz mase dobite 7 mafinov), do ½ visoko, saj boste vmes dodali še kremo.
V ločeni skodelici zmešajte kremni sir, sladkor in vaniljo. Premešajte, da dobite gladko kremo.
V vsak modelček na sredino mase dodajte 1 jedilno žlico kreme in jo malo razporedite, da pokrije skoraj vso površino. Ostanek kreme shranite, saj jo potrebujete za kasneje. Na vrh kreme nato dodajte še 1 jedilno žlico mase za mafine (oz. toliko, da porabite vso maso za vseh 7 modelčkov).
Pekač postavite v segreto pečico in pecite 20-22 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se mafini ohladijo.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte vsaj 3-4 jedilne žlice Cheesecake kreme in z rokami pregnetite, da dobite kompaktno maso. Da boste lahko izrezali kocke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblikujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes premokra dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu ali druge suhe sestavine (ovsena moka, droben kokos, kakav, mandljeva moka, mleti mandlji itd.). V kolikor pa se ne drži skupaj, pa še eno jedilno žlico Chesecake kreme.
Pekač premera rahlo naoljite 18 cm x 18 cm obložite s papirjem za peko (olje prepreči, da bi se papir za peko premikal po pekaču). V pekač dodajte maso in jo s pomočjo rok ali ravnega dna kozarca sploščite v disk.
Biskvit premažite s preostankom Cheesecake kreme in prelijte s stopljeno mlečno čokolado. Mlečno čokolado s pomočjo jedilne žlice malo razporedite po površini, po vrhu pa na večih delih pokapajte s stopljeno belo čokolado. S pomočjo zobotrebca stopljeni čokoladi malo premešajte, da dobite lep "swirl" vzorec. Z zobotrebcem premešajte samo čokoladi, ne tudi mase spodaj.
Pekač postavite v hladilnik za 30 minut - 1 uro oz. toliko časa, da se čokolada strdi, Cheesecake krema pa utrdi. Nato razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE cheesecake brez peke, cheesecake krema, kocke s cheesecake kremo, korenčkove kocke, mafini s korenčkom
Sočne korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado
Božanske, neverjetno sočne in "fudgy" korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado.
Kaj se skriva v sladici? Neverjetno sočen biskvit s skrivno sestavino, zaradi katere so kocke še bolj okusne in sočne - nariban korenček! Korenčka se v biskvitu ne čuti, doda pa kanček sladkobe in poskrbi za res sočne sladice.
Kombinacija sladkega korenčka, cimeta in rjavega sladkorja ustvari skoraj karamelno noto. Vse skupaj pa se odlično ujema s Cheesecake kremo in stopljeno čokolado.
Osnova za te kocke so moji neverjetno puhasti in sočni mafini s korenčkom in Cheesecake kremo. Recept najdete tukaj .
Priprava "fudgy" korenčkovih kock je zelo preprosta in hitra, uspeh pa vedno zagotovljen!. Odlična lastnost teh kock je ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Kocke so pripravljene na način, kot pripravljamo "Cake Pops kroglice ali lučke - biskvit zdrobimo in mu dodamo kreme. Vse pa bogato oblijemo s čokoladami. V kolikor so vam takšne sladice všeč dodajam še nekaj drugih receptov, narejenih na podoben način: veganske "Cake Pops" lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas pa čakajo tudi neverjetno sočne veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom . Ene mojih najljubših pa so “Cake Pops” lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo .
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila pirino polnozrnato moko, ki jo lahko nadomestite tudi s pšenično polnozrnato ali gladko moko. Namesto rjavega sladkorja lahko uporabite tudi klasičen bel ali kokosov sladkor.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Postopek? Izredno preprost! Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - Cheesecake kremo!
Maso zdrobite in oblikujete oblikujte kar z rokami, potem pa vse skupaj nadevajte v pekač. Bogato premažite s Cheesecake kremo in prelijte s stopljeno kombinacijo bele in mlečne čokolade - BOŽANSKO! Po želji lahko oblikujete tudi kroglice ali "Cake Pops" lučke. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se krema utrdi, čokolada pa strdi.
Sočne korenčkove kocke s Cheesecake kremo in mlečno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Mafini s korenčkom
Cheesecake krema
Čokoladni preliv
Postopek
Preberite še: