Najboljši mafini za najboljši zajtrk in najboljši začetek dneva.
Moji puhasti pirini mafini z borovnicami so noro sočni in noro mehki, presenetijo pa s hrustljavim elementom na vrhu!
Moji puhasti pirini mafini z borovnicami so narejeni iz gladke pirine moke, kokosovega sladkorja in cejlonskega cimeta, vse od Malinca.si! Dodala sem še sveže ameriške borovnice in nastala je božanska kombinacija okusov!
S kodo NINAZOR10pa imate v spletni trgovini malinca.si 10% popust na čisto VSE izdelke!
Priprava je noro preprosta! Pripravite jih v eni posodi in v manj kot 5 minutah!
Uporabljene so klasične sestavine, katere verjetno že imate na zalogi.
Uporabila sem gladko pirino moko, lahko pa namesto tega uporabite tudi klasično pšenično belo moko (tip 500).
V mafine sem dodala sveže borovnice – za mafine vedno svetujem sveže sadje, še posebej borovnice, saj se v masi bolje obdržijo, so bolj kompaktne, prav tako pa mase ne obarvajo.
Če uporabljate zamrznjene borovnice vam lahko maso med mešanjem obarvajo na vijolično, med peko pa se lahko to obarva zeleno (zaradi dodatka soda bikarbone). Zato so najboljša izbira sveže ameriške borovnice, ki so tudi debelejše in bolj sladke.
Borovnice najprej premešajte s čajno žličko moke. To pomaga pri tem, da borovnice med peko ne zlezejo na dno in ne povzročijo vlažnega, razpadajočega dna.
Puhasti pirini mafini z borovnicami
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 30min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 6velikih, puhastih mafinov
Sestavine
Biskvit
55gmasla(sobna temperatura)
65gkokosovega sladkorja od Malinca.si
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
50gkokosovega mleka ali vode
145ggladke pirine moke od Malinca.si(ali pšenične bele moke tip 500)
Z mešalnikom mešalnikom kremasto vmešajte maslo in sladkor, da nastane kremna masa (nekje 2-3 minuti).
Dodajte jajce in mešajte, dokler zmes ni popolnoma enotna.
V ločeni posodi zmešajte pirino moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine dodajte k mokrim in zmešajte.
Dodajte vanilijo in mleko ter zmešajte samo toliko, da se vse ne poveže, ne mešajte predolgo.
Borovnice operite in dobro osušite. Nadevajte jih v manjšo skodelico, dodajte 1 čajno žličko moke in rahlo premešajte (to naredite zato, da borovnice med peko ne zlezejo na dno mafina). 3/4 borovnic dodajte v testo za mafine in rahlo premešajte z lopatko, ostalo prihranite za kasneje.
Zmes enakomerno razporedite v pripravljen pekač za mafine, obložen z lističi za peko - iz moje mase dobite 6 velikih, puhastih mafinov. Vsak modelček za mafine napolnite do vrha (porabite celotno maso). Po vrhu mafinov dodajte preostale borovnice in jih nežno potisnite v maso.
Pripravite posip. Vse sestavine zmešajte z lopatko in posujte koščke po mafinih.
Pecite 25-28 minut oz. Tako dolgo, da so lepe zlato rjave barve in vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov testa.
Pustite v pekaču še nekje 5 minut oz. tako dolgo, da se mafini rahlo ohladijo, nato pa postrezite.
Puhasti pirini mafini z borovnicami
Puhasti pirini mafini z borovnicami
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Posip
Postopek
Preberite še: