Prava čokoladna bomba z noro kombinacijo okusov! Mehek, "fudgy" brownie s hrustljavim piškotnim dnom in mehkimi penicami.
Za osnovo sem uporabila svoj NAJBOLJŠI recept za brownije - mehki, "fudgy" in narejeni v eni posodi! Dno je obloženo s Kraš Domačica piškoti, oblitimi s temno čokolado.
Vse skupaj pa na koncu posujemo z nasekljano Kraš Dorina temno čokolado s piškotom in Marshmallow penicami. BOŽANSKO!
Za dno lahko uporabite piškote po želji. Domačica piškoti obliti s temno čokolado in lešniki so božanski! Toplo priporočam uporabo teh.
Vrh pa priporočam, da posujete z mešanico - s čokolado s piškoti in dodatnimi piškoti. Ne s samo s piškoti, saj naredi ravno ta stopljena čokolada, v kombinaciji s penicami, NOR EFEKT!
V eni sladici so združeni vsi najboljši elementi, ki bodo prebudili vse vaše brbončice in čute. Hrustljavo, mehko, sočno in sladko!
S'mores Browniji s piškotnim dnom
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Piškotno dno
piškoti obliti s temno čokolado Kraš Domačica
Browniji
115gmasla
85gjedilne čokolade Kraš Dorina
150gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
35gpšenične bele moke tip 500
30gkakava v prahu Kraš
100gnasekljane jedilne čokolade Kraš Dorina ali čokoladnih kapljic
Posip
100gtemne čokolade s čokoladnimi piškoti Kraš Dorina Domačica
pestklasičnih piškotov Kraš Domačica
12večjihMarshmallov penic
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pekač premera 20x24cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko. Dno popolnoma prekrijte s piškoti - polagajte jih enega zraven drugega, dokler popolnoma ne prekrijete dna. Nato pripravite brownie plast.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite maslo, temno čokolado in sladkor v prahu.
Vmešajte vanilijo in instant kavo in pustite, da se malo ohladi.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednje visoki hitrosti stepajte jajca tako dolgo, da nastane bleda, puhasta zmes (nekje 5-7 minut).
V jajca dodajte rahlo ohlajeno čokoladno mešanico. Dodajte moko in kakav ter mešajte, dokler ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo. Dodajte čokoladne kapljice ali nastrgano čokolado in premešajte samo toliko, da se vse poveže.
Zmes razporedite v pekač in pecite 20 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, je pa rahlo vlažen - tako dobimo fudgy sredico. Čas temperature se razlikuje pri različnih pečicah, zato začnite preverjati stanje brownijev po 18 minutah peke.
Medtem, ko se brownie peče nasekljajte temno čokolado s piškoti in še piškote. Pripravite tudi penice - večje penice lahko prerežete na polovico.
Ko so browniji skoraj pečeni na njih posujte nasekljano čokolado in piškote ter razporedite marshmallow penice. Postavite nazaj v pečico za 2-3 minute, da se čokolada stopi.
Pečene brownije vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo. Za zapečen videz Marshmallow penic jih lahko malo zažgete tudi z gorilnikom - ravnajte previdno.
S’mores Browniji s piškotnim dnom
Prava čokoladna bomba z noro kombinacijo okusov! Mehek, "fudgy" brownie s hrustljavim piškotnim dnom in mehkimi penicami.
Za osnovo sem uporabila svoj NAJBOLJŠI recept za brownije - mehki, "fudgy" in narejeni v eni posodi! Dno je obloženo s Kraš Domačica piškoti, oblitimi s temno čokolado.
Vse skupaj pa na koncu posujemo z nasekljano Kraš Dorina temno čokolado s piškotom in Marshmallow penicami. BOŽANSKO!
Za dno lahko uporabite piškote po želji. Domačica piškoti obliti s temno čokolado in lešniki so božanski! Toplo priporočam uporabo teh.
Vrh pa priporočam, da posujete z mešanico - s čokolado s piškoti in dodatnimi piškoti. Ne s samo s piškoti, saj naredi ravno ta stopljena čokolada, v kombinaciji s penicami, NOR EFEKT!
V eni sladici so združeni vsi najboljši elementi, ki bodo prebudili vse vaše brbončice in čute. Hrustljavo, mehko, sočno in sladko!
S'mores Browniji s piškotnim dnom
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Browniji
Posip
Postopek
Preberite še: