Hitri in enostavni veganski pirini piškoti polni stopljene temne čokolade.
Noro hrustljavi, a kljub temu pripravljeni brez jajc in masla!
Recept za te piškote je res noro preprost, piškoti pa so pripravljeni zelo hitro.
Namesto masla, ki se po navadi uporablja za piškote, sem tokrat uporabila kar stopljeno kokosovo olje.
Namesto klasične pšenične bele moke sem dodala pirino, po želji pa lahko uporabite tudi pšenično.
Za izboljšan okus pa sem tokrat dodala kokosov sladkor, ki ga nadomestite z belim.
Pripravljeno testo nato hladite 30 minut v hladilniku – to toplo priporočam, saj se tako masa malenkost strdi, okusi pa se še bolj povežejo.
Na popečene in ohlajene piškote lahko posujete tudi malo soli – sol dodatno poudari okus čokolade in ustvari čudovito aromo. Toplo priporočam.
Veganski pirini piškoti s koščki čokolade
Nina Zorčič
Čas priprave 40mins
Čas peke 11mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9piškotov
Sestavine
60gkokosovega olja(stopljeno)
30gmleka oz. rastlinskerga napitka po izbiri
85gkokosovega sladkorja(ali belega sladkorja)
½čajne žličkevaniljeve arome
½čajne žličkesode bikarbone
¼čajne žličkesoli
120gpirine moke(ali pšenične bele tip 500)
50gnasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
Postopek
V veliki posodi zmešajte stopljeno kokosovo olje, mleko, vanilijo in sol. Dodajte oba sladkorja in mešajte, dokler se vse ne poveže.
Dodajte moko in sodo bikarbono ter s silikonsko lopatico premešajte, dokler se vse sestavine ne združijo v enotno maso in ni več sledu moke.
Na koncu dodajte še čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte samo toliko, da se čokolada razporedi.
Posodo z maso dobro ovijte s folijo za živila in postavite za 30 minut v hladilnik.
Ko je masa ohlajena segrejte pečico na 170 stopinj.
Oblikujte piškote in jih polagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 4 cm narazen, ker se piškoti razlezejo. Po želji po vrhu posujte s koščki čokolade.
Pecite 11-13 minut oz. tako dolgo, da se robovi začnejo barvati zlato rjavo.
Pečene piškote pustite na pekaču tako dolgo, da se ohladijo in strdijo. Nato jih prestavite na rešetko za hlajenje, po želji posujte s soljo (toplo priporočam) in postrezite.
KLJUČNE BESEDE brownie piškoti, pirini piškoti, zdrava sladica, zdravi piškoti
Veganski pirini piškoti s koščki čokolade
Veganski pirini piškoti s koščki čokolade
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: