Najbolj sočen in najbolj okusen kolač, poln koščkov temne čokolade!
Narejen samo v eni posodi in v manj kot 5 minutah!
Najbolj sočen in najbolj okusen kolač, poln koščkov temne čokolade!
Narejen samo v eni posodi in v manj kot 5 minutah!
To je najverjetneje najbolj preprost in hkrati najbolj okusen kolač, pripravljen brez banan!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, ki jih vsi poznamo in obožujemo. Priprava je, kot vedno, preprosta – vse sestavine samo zmešate v posodi in prelijete v pekač.
Posebnosti pri pripravi ni, lahko pa sledite klasičnim pravilom, ki jih vedno upoštevam pri peki: pekač vedno najprej rahlo naolijte, potem pa obložite s papirjem za peko. Tako poskrbite, da ostane papir za peko na mestu, ko v pekač vlivate zmes. To vam pride prav v primerih, ko je masa gosta in bi glajenje mase v pekaču povzročilo premikanje papirja za peko.
Druga nasvet, ki jo vedno zapišem tudi v recept je ta, da mase nikoli ne mešajte predolgo. Kadar v mokre sestavine dodate suhe premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. S predolgim mešanjem začne nastajati gluten, zaradi katerega so lahko vaši kolači, peciva in biskviti zbiti. Zato vedno premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
To je najverjetneje najbolj preprost in hkrati najbolj okusen kolač, pripravljen brez banan!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, ki jih vsi poznamo in obožujemo. Priprava je, kot vedno, preprosta – vse sestavine samo zmešate v posodi in prelijete v pekač.
Posebnosti pri pripravi ni, lahko pa sledite klasičnim pravilom, ki jih vedno upoštevam pri peki: pekač vedno najprej rahlo naolijte, potem pa obložite s papirjem za peko. Tako poskrbite, da ostane papir za peko na mestu, ko v pekač vlivate zmes. To vam pride prav v primerih, ko je masa gosta in bi glajenje mase v pekaču povzročilo premikanje papirja za peko.
Druga nasvet, ki jo vedno zapišem tudi v recept je ta, da mase nikoli ne mešajte predolgo. Kadar v mokre sestavine dodate suhe premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. S predolgim mešanjem začne nastajati gluten, zaradi katerega so lahko vaši kolači, peciva in biskviti zbiti. Zato vedno premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Sočen kolač s koščki čokolade
Čas priprave 10mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Sladica
Sestavine
Biskvit
240gmleka(sobne temperature)
1srednje velikojajce(sobne temperature)
200gbelega sladkorja
60golivnega olja(ali olja po izbiri)
1čajna žličkavaniljeve arome
300gpšenične bele moke tip 500
½čajne žličkesoda bikarbone
2čajni žličkipecilnega praška
¼čajne žličkesoli
200gčokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Preliv
100gtemne ali jedilne čokolade
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač premera 22cm x 12cm naolijte in obložite s papirjem za peko. Pomembno je, da pekač najprej naoljite, saj se tako papir za peko ne bo premikal med prelivanjem in glajenjem mase.
V veliki posodi ali v posodi kuhinjskega mešalnika zmešajte mleko, jajce in sladkor. S ploskim stepalnikom (za kuhinjski robot) ali z železno metlico za stepanje (v kolikor mešate ročno) zmešajte vse sestavine, dokler ne nastane enotna zmes.
Dodajte olje in vaniljo ter premešajte samo toliko, da se vse poveže.
V posodo presejte moko, sodo, pecilni prašek in sol. Vse skupaj premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in na rahko premešajte. Zmes bo gosta.
Zmes prelijte v pripravljen pekač in pecite 60-65 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa (zobotrebec vstavite v sredino kolača!).
Pečen kolač vzemite iz pečice in pustite v pekaču še nekje 20 minut. Nato ga previdno odstranite iz pekača in prestavite na rešetko za hlajenje, kjer ga popolnoma ohladite.
Pripravite preliv. V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopite čokolado.
Ohlajen kolač premažite s stopljeno čokolado in postrezite.
Sočen kolač s koščki čokolade
Najbolj sočen in najbolj okusen kolač, poln koščkov temne čokolade!
Narejen samo v eni posodi in v manj kot 5 minutah!
Najbolj sočen in najbolj okusen kolač, poln koščkov temne čokolade!
Narejen samo v eni posodi in v manj kot 5 minutah!
To je najverjetneje najbolj preprost in hkrati najbolj okusen kolač, pripravljen brez banan!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, ki jih vsi poznamo in obožujemo. Priprava je, kot vedno, preprosta – vse sestavine samo zmešate v posodi in prelijete v pekač.
Posebnosti pri pripravi ni, lahko pa sledite klasičnim pravilom, ki jih vedno upoštevam pri peki: pekač vedno najprej rahlo naolijte, potem pa obložite s papirjem za peko. Tako poskrbite, da ostane papir za peko na mestu, ko v pekač vlivate zmes. To vam pride prav v primerih, ko je masa gosta in bi glajenje mase v pekaču povzročilo premikanje papirja za peko.
Druga nasvet, ki jo vedno zapišem tudi v recept je ta, da mase nikoli ne mešajte predolgo. Kadar v mokre sestavine dodate suhe premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. S predolgim mešanjem začne nastajati gluten, zaradi katerega so lahko vaši kolači, peciva in biskviti zbiti. Zato vedno premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
To je najverjetneje najbolj preprost in hkrati najbolj okusen kolač, pripravljen brez banan!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, ki jih vsi poznamo in obožujemo. Priprava je, kot vedno, preprosta – vse sestavine samo zmešate v posodi in prelijete v pekač.
Posebnosti pri pripravi ni, lahko pa sledite klasičnim pravilom, ki jih vedno upoštevam pri peki: pekač vedno najprej rahlo naolijte, potem pa obložite s papirjem za peko. Tako poskrbite, da ostane papir za peko na mestu, ko v pekač vlivate zmes. To vam pride prav v primerih, ko je masa gosta in bi glajenje mase v pekaču povzročilo premikanje papirja za peko.
Druga nasvet, ki jo vedno zapišem tudi v recept je ta, da mase nikoli ne mešajte predolgo. Kadar v mokre sestavine dodate suhe premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. S predolgim mešanjem začne nastajati gluten, zaradi katerega so lahko vaši kolači, peciva in biskviti zbiti. Zato vedno premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Sočen kolač s koščki čokolade
Sestavine
Biskvit
Preliv
Postopek
Preberite še: