Neverjetno puhasta in najbolj sočna čokoladna torta na svetu!
Premazana z rumovo mascarpone kremo – najlažja, najbolj okusna in noro kremasta!
Moja sočna čokoladna torta je pripravljena zelo preprosto in zelo hitro.
Pripravljena je po klasičnem postopku – najprej zmešamo mokre sestavine in nato še suhe. Vse skupaj premešamo, razporedimo v dva pekača in postavimo v pečico.
Posebnosti pri peki ni, je pa pri tortah končni rezultat oz. “višina” torte malo odvisna od pečice. Če vaša pečica peče bolj močno oz. je toplejša, se lahko zgodi, da bo v sredini bolj narasla in malenkost razpokala. S tem ni nič narobe – za ravne biskvite razpokan vrh preprosto odrežite z nožem.
Če pa veste, da je vaša pečica bolj vroča, pa lahko že v osnovi nastavite za 10 – 15 stopinj nižjo temperaturo in peko prilagodite – pečete par minut dlje, vmes pa biskvit preverite z zobotrebcem.
Pri sestavinah posebnih zamenjav ni, saj so uporabljene čisto klasične sestavine.
Instant kava se doda v biskvit zaradi okusa – kava še bolj poudari sladek čokoladni okus, zato jo priporočam, ni pa nujna.
Drugih zamenjav ne priporočam.
Sočna čokoladna torta z rumovo mascarpone kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Biskvit
190gmleka
½čajne žličkekisa
270gpšenične bele moke tip 500
50g100% kakava v prahu
200gsladkorja
1 ½čajne žličkesoda bikarbone
2čajni žličkipecilnega praška
½čajne žličkesoli
½čajne žličkeinstant kave
2srednje velikijajci
2čajni žličkivaniljeve arome
90grastlinskega olja
190gvrele vode
Mascarpone krema
800gmascarpone sira
25gruma
120gsladkorja v prahu(dodajajte postopoma, po okusu)
2čajni žličkivaniljeve arome
Dodatki
rum kokos kroglice
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Dva pekača premera 18 cm dobro naoljite in postavite na stran.
V manjši posodi zmešajte mleko in kis in pustite 5 minut.
V ločeni posodi zmešajte moko, sladkor, kakav, sodo, pecilni prašek, sol in instant kavo.
Dodajte mešanico mleka in kisa, jajca, vanilijo in olje. S pomočjo ročnega mešalnika na nizki hitrosti vse skupaj dobro premešajte, vmes pa počasi in postopoma dodajate vrelo vodo. Masa bo zelo tekoča.
Maso enakomerno prelijte v pripravljena pekača (za enakomerne biskvite stehtajte oba pekača z maso, da dobite enako težo) in pecite ogreti pečici na 180° (opomba zgoraj) 30 minut oz.dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečen biskvit vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se ne ohladi na sobno temperaturo, nato ga prestavite na rešetko za hlajenje.
Če biskvit na sredini naraste in/ali razpoka, ga z nožem prečno ravno prerežite, da dobite ravno plast in ravna biskvita. Ostanek biskvita lahko porabite za cake popse - recepti so že objavljeni.
Pripravite mascarpone kremo. Vse sestavine s pomočjo ročnega mešalnika mešajte, dokler ne nastane gladka krema. Maso poskusite in po potrebi dodajte več ruma/sladkorja v prahu.
Kremo premažite po ohlajenih biskvitih na poljuben način in dekorirajte. Okrasite lahko z rum kokos kroglicami ali z drugo poljubno dekoracijo.
KLJUČNE BESEDE čokoladna torta, čokoladni biskvit, sočna čokoladna torta
Najbolj sočna čokoladna torta z mascarpone kremo
Sočna čokoladna torta z rumovo mascarpone kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Mascarpone krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: