Noro kremast veganski cheesecake, narejen brez peke in iz samih vrhunskih, hranljivih sestavin.
Noro kremast veganski cheesecake, narejen brez peke in iz samih vrhunskih, hranljivih sestavin.
Moj veganski Cheesecake je sestavljen iz hrustljavega dna, slajenega z datlji in noro kremno sredico, ki se kar stopi v ustih – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Uporabila sem svoje najljubše in najbolj pogosto uporabljene izdelke iz trgovine Eko Škrnicl – s kodo NINAZORCIC imate še 10% popust!
Moj veganski Cheesecake je sestavljen iz hrustljavega dna, slajenega z datlji in noro kremno sredico, ki se kar stopi v ustih – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Uporabila sem svoje najljubše in najbolj pogosto uporabljene izdelke iz trgovine Eko Škrnicl – s kodo NINAZORCIC imate še 10% popust!
Kremo lahko pripravite iz celih indijskih oreščkov ali pa kar iz namaza – s tem si olajšate delo, saj je potrebno indijske oreščke, pred uporabo, namakati v vodi vsaj 12 ur.
V primeru, da uporabite maslo indijskih oreščkov se temu koraku izognete.
Dno je sestavljeno iz oreščkov, izberete lahko svoje najljubše.
V sredici pa lahko uporabite kokosovo mleko iz pločevinke ali kokosovo smetano za stepanje – z obema dobite vrhunske rezultate.
Kremo lahko pripravite iz celih indijskih oreščkov ali pa kar iz namaza – s tem si olajšate delo, saj je potrebno indijske oreščke, pred uporabo, namakati v vodi vsaj 12 ur.
V primeru, da uporabite maslo indijskih oreščkov se temu koraku izognete.
Dno je sestavljeno iz oreščkov, izberete lahko svoje najljubše.
V sredici pa lahko uporabite kokosovo mleko iz pločevinke ali kokosovo smetano za stepanje – z obema dobite vrhunske rezultate.
Veganski cheesecake
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
100goreščkov po izbiri(mandlji, praženi lešniki itd.)
80gbio datljev od Eko Škrnicl
10gkokosovega olja (stopljeno)
2jedilni žlicikokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno, uporabite strjen del)
20gnastrganega kokosa
35gbio kokosove moke od Eko Škrnicl
Cheesecake krema
380gindijskih oreščkov(ali 100% namaza iz indijskih oreščkov - brez olj, soli, sladkorja)
320mlkokosove smetane za stepanje ali 110g kokosovega mleka iz pločevinke - trd del(če uporabite mleko dodajte še 200g javorjevega sirupa)
2čajni žličkivaniljeve arome
2jedilni žliciveganske želatine(ali gostila po izbiri)
Posip
praženi lešniki
Postopek
Indijske oreščke namočite v vodi in pustite čez noč. Postopek lahko pohitrite tako, da jih namočite v vrelo vodo in pustite stati vsaj 1 uro ali pa uporabite 100% namaz iz indijskih oreščkov. Namočene oreščke precedite, dobro sperite in pustite na strani.
V ločeni posodi namočite datlje v vrelo vodo in jih pustite stati 15 minut. Nato jih odcedite in ožemite.
Nato pripravite dno. V posodi sekljalnika zmešajte oreške, odcejene in ožete datlje, kokosovo olje, kokosovo mleko, nastrgan kokos in bio kokosovo moko. Mešajte oz. meljite tako dolgo, da dobite enotno zmes.
Zmes razporedite po dnu rahlo naoljenega pekača premera 18 cm in postavite v zamrzovalnik.
Medtem pripravite kremo.
V večjem blenderju ali sekljalniku zmešajte pripravljene indijske oreščke ali namaz, kokosovo mleko ali smetano, javorjev sirup in vaniljo. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes. Po potrebi si pomagajte s paličnim mešalnikom. V kolikor je zmes pregosta dodajte še eno jedilno žlico kokosovega mleka.
Na koncu v kremo vmešajte še želatino ali izbrano gostilo po izbiri. Premešajte.
Pripravljeno kremo prelijte po ohlajenem dnu in postavite v hladilnik za vsaj 5 ur oz. najbolje kar čez noč.
Ohlajen Cheesecake dekorirajte z lešniki in postrezite. Hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, veganski cheesecake
Veganski cheesecake
Veganski cheesecake
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Posip
Postopek
Preberite še: