Testenine z božansko omako z rjavim maslom, limono in parmezanom. Božanska kombinacija, ki jo morate preizkusiti.
Zakaj je ta omaka tako posebna? Ker vsebuje rjavo oz. paljeno maslo. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino.
Če rjavega masla še niste preizkusili je sedaj odlična priložnost, da se ga lotite. Ko ga boste enkrat preizkusili, ga boste potem z veseljem dodajali k drugim sladicam in glavnim jedem.
Tokrat pa se nisem igrala samo z maslom ampak z vsemi sestavinami. Dodala sem še limono, parmezan in malo več popra. Ta kombinacija je naravnost izvrstna!
Preizkusite in poročajte, kako se vam zdi. Meni osebno je ta omaka ena izmed najboljših, še posebej zato, ker je uporabljenih res malo sestavin, prav tako pa verjamem, da imamo te sestavine skoraj vsi vedno na zalogi.
Testenine z rjavim maslom, limono in parmezanom
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
150-200gtestnin po izbiri
8jedilnih žlicmasla(dodajte ločeno)
1bio limona narezana na rezine
200g parmezana
sol, poper(za boljši okus dodajte malo večjo količino popra)
Postopek
Izbrane testenine skuhajte po navodilih, ampak jih kuhajte 2 minuti manj, da bodo bolj "al dente", saj se bodo kuhale še v omaki. Shranite si približno 350ml vode, v kateri so se kuhale testenine, saj jo bomo uporabili v omaki.
V ločeni, večji ponvi segrevajte 4 žlice masla na srednjem ognju.
Ko se maslo raztopi dodajte rezine limone. Na srednjem ognju pražite maslo in limone, dokler se maslo ne obarva zlato rjavo, limone pa dobro zapečejo. Maslo je končano, ko je zlato rjave barve in diši po praženih oreščkih.
Takrat iz masla odstranite limone in jih odložite na krožnik. V maslo dodajte še preostale 4 jedilne žlice masla in mešajte toliko časa, da se maslo raztopi. Nato dodajte približno 150 ml vode iz testenin in premešajte.
Ob rednem mešanju kuhajte na srednjem ognju toliko časa, da se omaka malo zgosti. Dodajte še nariban parmezan in kuhane testenine ter premešajte. Dodajte še preostanek vode, sol in poper. Svetujem malo večjo količno popra, ker res lepo poudari okus paljenega masla in limone.
Kuhajte, dokler ne izhlapi preostala voda, omaka pa se zgosti in oprime testenin.
Postrezite skupaj s popečenimi rezinami limone.
KLJUČNE BESEDE testenine, testenine s česnom in limono
Testenine z rjavim maslom, limono in parmezanom
Testenine z božansko omako z rjavim maslom, limono in parmezanom. Božanska kombinacija, ki jo morate preizkusiti.
Zakaj je ta omaka tako posebna? Ker vsebuje rjavo oz. paljeno maslo. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino.
Če rjavega masla še niste preizkusili je sedaj odlična priložnost, da se ga lotite. Ko ga boste enkrat preizkusili, ga boste potem z veseljem dodajali k drugim sladicam in glavnim jedem.
Tokrat pa se nisem igrala samo z maslom ampak z vsemi sestavinami. Dodala sem še limono, parmezan in malo več popra. Ta kombinacija je naravnost izvrstna!
Preizkusite in poročajte, kako se vam zdi. Meni osebno je ta omaka ena izmed najboljših, še posebej zato, ker je uporabljenih res malo sestavin, prav tako pa verjamem, da imamo te sestavine skoraj vsi vedno na zalogi.
Testenine z rjavim maslom, limono in parmezanom
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: