Hitra malica ali okusen zajtrk - popečene sladke šnite oz. "French toast". Za piko na i pa sem pripravila še odlično cimetovo polivko, ki jo enostavno morate poskusiti!
Verjamem, da je sladke šnite pripravljal že skoraj vsak. Kljub temu pa ima vsak svoje trike in nasvete. Nekaj mojih najdete spodaj, skupaj z receptom za izvrstno cimetovo omako.
Za najboljše popečene šnite je pomembno, da kruhke namakate čim dlje. Tako kruh vpije veliko tekočine in je po peki mehek in sočen.
Prav tako pa kruh med peko dobro zapecite, da se obarva zlato rjavo - tako dobite hrustljavo zunanjost in sočno notranjost.
Na sladke šnite lahko dodate nadeve po izbiri, priporočam pa cimetovo polivko in sveže jagodičevje, ker je kombinacija resnično vrhunska.
Klasični "French toast" oz. "sladke šnite"
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Malica, prigrizek, Sladica, Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Toast kruhki
5toast kruhkov
6srednje velikihjajc
120gmleka po izbiri
½čajne žličkevaniljeve arome
2jedilni žlicisladkorja
1čajna žličkacimeta
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
5čajnih žličkmasla
Cimetov preliv
4jedilne žlicemedu
1čajna žličkalimoninega soka
1čajna žličkacimeta
40mlsladke smetane
Dodatki
sadje po izboru
Postopek
V večji posodi s pomočjo železne metlice dobro razžvrkljajte jajca, da nastane enotna zmes. Dodajte mleko in vaniljevo aromo in premešajte.
Dodajte sladkor, cimet in muškatni orešček. Premešajte, da nastane enotna zmes.
V zmes pomočite kruhke. Kruhke namakajte približno 2 minuti na eni strani, da res dobro vpijejo tekočino. V kolikor imate raje šnite, ki imajo bolj suho sredico, je dovolj, če kruhke samo na hitro pomočite v maso z vsake strani. Če pa imate raje bolj sočne kruhke, pa jih namakajte približno 2 minuti na eno stran. Kruhek lahko tudi na nežno prepikate z vilicami, da se tekočina lažje vpije. Namočene kruhke odlagajte na večji krožnik.
Ko so kruhki namočeni segrejte ponev na srednjem ognju. Dodajte 1 čajno žličko masla in pustite, da se raztopi. Če pečete na večji ponvi lahko pečete dva kruhka hkrati - takrat dodajte malo več masla.
Na segreto maslo dodajte namočen kruhek in ga pecite par minut na eni strani - nekje 3-4 minute oz, tako dolgo, da se kruhek zapeče in je zlato rjave barve. Obrnite in popecite še na drugi strani.
Ponovite z vsemi kruhki, medtem pa pripravite preliv.
V manjšem loncu zmešajte med, limonin sok in cimet. Kuhajte na srednjem ognju toliko časa, da se med raztopi in nastane enotna zmes. Dodajte sladko smetano in kuhajte samo toliko, da zmes nežno zavre, nato odstavite in pustite, da se rahlo ohladi.
Postrezite skupaj s popečenimi kruhki.
KLJUČNE BESEDE french toast, sladke šnite, šnite, toast
Klasični “French toast” oz. “sladke šnite”
Hitra malica ali okusen zajtrk - popečene sladke šnite oz. "French toast". Za piko na i pa sem pripravila še odlično cimetovo polivko, ki jo enostavno morate poskusiti!
Verjamem, da je sladke šnite pripravljal že skoraj vsak. Kljub temu pa ima vsak svoje trike in nasvete. Nekaj mojih najdete spodaj, skupaj z receptom za izvrstno cimetovo omako.
Za najboljše popečene šnite je pomembno, da kruhke namakate čim dlje. Tako kruh vpije veliko tekočine in je po peki mehek in sočen.
Prav tako pa kruh med peko dobro zapecite, da se obarva zlato rjavo - tako dobite hrustljavo zunanjost in sočno notranjost.
Na sladke šnite lahko dodate nadeve po izbiri, priporočam pa cimetovo polivko in sveže jagodičevje, ker je kombinacija resnično vrhunska.
Klasični "French toast" oz. "sladke šnite"
Nina ZorčičSestavine
Toast kruhki
Cimetov preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: