Pred vami je recept za najboljšo paradižnikovo omako! Preprosta, a vrhunska!
Spodaj z vami delim nekaj trikov, kako osnovne sestavine, ki so skoraj vedno na zalogi, spremenite v božansko italijansko omako, ki bo navdušila vse!
Prva skrivnost do božanske paradižnikove omake so popečeni paradižniki. Paradižnike popecite tako, da se črno zapečejo. To najbolje storite na žar ponvi ali pa kar v pečici. Med peraženjem paradižnikov me mešajte, pustite da se lepo zapečejo. To doda omaki odlično aromo.
Skrivnost dobrih italjanskih omak je kvaliteti izbranih sestavin, prav tako pa so skoraj vse najboljše omake vedno pripravljene iz le peščice sestavin. Za najboljše rezultate priporočam domače paradižnike, ki so bolj mesnati, polni okusa in po navadi tudi bolj sladki.
Najpomembnejši nasvet - nujno dodajte burrato! Burrata poskrbi za dodano sočnost in neverjeten okus. Burrate ne obdelujte toplotno, ampak jo postrezite kar svežo poleg pripravljenih testenin, nato pa jo vmešajte in uživajte v poeziji okusov!
Božansko!
Testenine z bogato paradižnikovo omako, baziliko in buratto
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Popečeni paradižniki
2jedilni žliciolivnega olja
650gsvežega paradižnika(najboljši je sladek, mesnat, npr. volovsko srce)
1strokčesna
2dclvode
Paradižnikova omaka z baziliko
2zvrhani jedilni žliciparadižnikovega koncentrata
1čajna žličkalimoninega soka
pestsveže bazilike
¾čajne žličkesoli(+ več po okusu)
¼čajne žličkepopra
150gtestenin po izbiri
Dodatki
burrata
olivno olje
poper
Postopek
Na žar ponvi ali v pečici najprej popecite paradižnik. Paradižnik narežite na večje kose in ga skupaj s česnom pecite na naoljeni žar ponvi (ali v pečici na 200 stopinj ali na litoželezni ponvi) toliko časa, da se paradižnik malo črno zapeče. Med peko jih ne mešajte in ne premikajte, saj se le tako res dobro zapečejo.
Pečene paradižnike in česen odstranite s ponve, iz ponve pa postrgajte vse zažgane ostanke in jih prestavite v večji lonec. Ponev na koncu prelijte z 2dcl vode in postrgajte ostanke. Vodo, skupaj z ostanki paradižnika, prelijte v omenjen lonec.
V lonec dodajte še paradižnikov koncentrat, limonin sok, sol, poper in svežo baziliko. Premešajte in kuhajte 15 minut, da se okusi povežejo, paradižnik pa razkuha.
Ko je paradižnik zmehčan in razkuhan prestavite omako v ločeno posodo - najboljša je visoka plastična posoda za palični mešalnik. S pomočjo paličnega mešalnika spasirajte omako do gladkega. V omaki bodo ostala cela semena paradižnika, zato omako precedite skozi sito oz. cedilo.
Omako vrnite nazaj v lonec in kuhajte še 5-10 minut, da se malo zgosti.
Medtem v večjem loncu v večji količini osoljene vode skuhajte testenine do "al dente" stanja, torej da so na ugriz še malo trde.
Kuhane testenine precedite in dodajte k paradižnikovi omaki. Premešajte in kuhajte še kakšno minuto.
Testenine postrezite takoj, skupaj s svežo burrato. Za najboljši okus burrato začinite z olivnim oljem in poprom.
KLJUČNE BESEDE hitre testenine, testenine, testenine s paradižnikovo omako
Testenine z bogato paradižnikovo omako, baziliko in buratto
Pred vami je recept za najboljšo paradižnikovo omako! Preprosta, a vrhunska!
Spodaj z vami delim nekaj trikov, kako osnovne sestavine, ki so skoraj vedno na zalogi, spremenite v božansko italijansko omako, ki bo navdušila vse!
Prva skrivnost do božanske paradižnikove omake so popečeni paradižniki. Paradižnike popecite tako, da se črno zapečejo. To najbolje storite na žar ponvi ali pa kar v pečici. Med peraženjem paradižnikov me mešajte, pustite da se lepo zapečejo. To doda omaki odlično aromo.
Skrivnost dobrih italjanskih omak je kvaliteti izbranih sestavin, prav tako pa so skoraj vse najboljše omake vedno pripravljene iz le peščice sestavin. Za najboljše rezultate priporočam domače paradižnike, ki so bolj mesnati, polni okusa in po navadi tudi bolj sladki.
Najpomembnejši nasvet - nujno dodajte burrato! Burrata poskrbi za dodano sočnost in neverjeten okus. Burrate ne obdelujte toplotno, ampak jo postrezite kar svežo poleg pripravljenih testenin, nato pa jo vmešajte in uživajte v poeziji okusov!
Božansko!
Testenine z bogato paradižnikovo omako, baziliko in buratto
Nina ZorčičSestavine
Popečeni paradižniki
Paradižnikova omaka z baziliko
Dodatki
Postopek
Preberite še: