S samo nekaj preprostimi sestavinami ustvarimo najbolj kremno omako! Osvežilna in lahka, a hkrati polna in bogata.
Za najboljšo omako svetujem, da paprike najprej popečete, da se črno zapečejo, potem pa dodate k omaki. Tako omaka dobi tisto piko na i. In ravno zaradi takšnih malih trikov se moja omaka razlikuje od drugih.
Majhni triki lahko močno spremenijo okus omake. In ravno v teh trikih je skrivnost preprostih omak.
P.S. ne izpustite paradižnikiv in nadrobljene fete po vrhu!
Božansko!
Testenine z omako iz fete in pečenih paprik
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Pečene paprike
400grdečih paprik(3-4 paprike)
1jedilna žlicaolivnega olja
120mlvode
Pečeni paradižniki
8češnjevih paradižnikov
1jedilna žlicaolivnega olja
Omaka iz fete in pečenih paprik
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikardeča čebula
2strokačesna
½čajne žličkesoli(dodajte postopoma)
¼čajne žličkepopra
250gfeta sira
200gtestenin po izbiri
Dodatki
narobljen feta sir
sveža bazilika
Postopek
Na žar ponvi ali v pečici najprej popecite papriko. Papriko narežite na večje kose, odstranite vsa semena in pecite na naoljeni žar ponvi (ali v pečici na 200 stopinj ali na litoželezni ponvi) toliko časa, da se paprika malo črno zapeče. Med peko jih ne premikajte, saj se le tako res dobro zapečejo.
Pečeno papriko odstranite s ponve. Pustite, da se ohladi, nato pa razrežite na manjše kose. Ponev na koncu prelijte z dcl vode in postrgajte ostanke. Vodo, skupaj z ostanki, prelijte v skodelico in shranite za kasneje, ker jo bomo dodali v omako.
Ponev vrnite na ogenj, dodajte jedilno žlico olja in popecite še paradižnike na enak način kot papriko, vmes pa jih ne mešajte. Pečene paradižnike odstranite s ponve in postavite na stran.
V ločeni (navadni) ponvi segrejte olivno olje. Dodajte nasekljano čebulo in nasekljan česen. Pražite toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte popečeno papriko, sol in poper ter premešajte. Pokrijte in na srednjem ognju pražite še 5 -10 minut, vmes pa redno mešajte.
Ponev odstavite in pustite par minut, da se pražena zelenjava ohladi.
V posodi kuhinjskega mešalnika oz. blenderja zmešajte feta sir z vodo, ki ste jo prej prelili iz ponve. Mešajte toliko časa, da nastane gladka svilnata krema. V blender dodajte še praženo zelenjavo in spasirajte do gladkega. V kolikor ostajajo v omaki večji kosi si lahko pomagate tudi s paličnim mešalnikom. Pasirajte toliko časa, da nastane gladka omaka.
Omako vrnite nazaj v ponev in kuhajte še 5 minut, da se omaka zgosti.
Medtem v ločenem loncu skuhajte izbrane testenine po navodilih.
Kuhane testenine dodajte k omaki in premešajte.
Postrezite z nadrobljeno feto, popečenimi paradižniki in svežo baziliko.
KLJUČNE BESEDE feta testenine s papriko, feta testenine s paradižnikom, testenine, testenine s pečenimi paprikami
Testenine z omako iz fete in pečenih paprik
Feta sir, popečene paprike, pečen češnjev paradižnik in bazilika - božansko!
S samo nekaj preprostimi sestavinami ustvarimo najbolj kremno omako! Osvežilna in lahka, a hkrati polna in bogata.
Za najboljšo omako svetujem, da paprike najprej popečete, da se črno zapečejo, potem pa dodate k omaki. Tako omaka dobi tisto piko na i. In ravno zaradi takšnih malih trikov se moja omaka razlikuje od drugih.
Majhni triki lahko močno spremenijo okus omake. In ravno v teh trikih je skrivnost preprostih omak.
P.S. ne izpustite paradižnikiv in nadrobljene fete po vrhu!
Božansko!
Testenine z omako iz fete in pečenih paprik
Nina ZorčičSestavine
Pečene paprike
Pečeni paradižniki
Omaka iz fete in pečenih paprik
Dodatki
Postopek
Preberite še: