Cheesecake s tofujem? Mogoče se sliši čudno, ampak je v resnici zelo okusno! Po nekaj poskusih mi je uspel vrhunski veganski Cheesecake, z noro sočno in rahlo sredico, ki niti najmanj ne spominja na tofu! Namesto tega v sredici občutite nežno aromo javorjevega sirupa in vanilje.
V kremo sem dodala tudi maslo oz. namaz iz indijskih oreščkov. Okus masla je nežen, ampak skupaj z vaniljo in javorjev sirupom, božanski!
Velik plus tega recepta? Krema je pripravljena kar v blenderju oz. kuhinjskem mešalniku!
Vse sestavine zmešate in spasirate do gladkega. Prelijete v pekač in že gre v pečico. Preprosto in hitro.
Skrivnost najboljših Cheesecake-ov je v času peke. Za najbolj sočno sredico je pomembno, da Cheesecake-a ne pečete predolgo, drugače bo sredica suha in drobljiva. Pri veganskih Cheesecake-ih sem ugotovila, da se najboljši čas peke takrat, ko se je sredica ravno zapekla. Sredica Cheesecake-a se ob rahlem tresljaju torej ne zatrese. Ko pride sredica do te stopnje pekač odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladi in s tem še dodatno strdi.
Če Cheesecake po vrhu poči ni s tem nič narobe, to ne pomeni, da je sredica zaradi ega suha. kae se tiče vizualnega - po vrhu bomo sladico premazali z namazom iz indijskih oreščkov in borovničevim prelivom, tako da teh zapok ne bo videti.
Toplo svetujem, da pri dodatkoh uporabite tako maslo oreščkov kot tudi pokuhan borovničev preliv - kombinacija teh dodatkov z mojim vaniljevim Cheesecake-om je VRHUNSKA!
Veganski Cheesecake s tofujem, indijskimi oreščki in borovnicami
75gmasla iz indijskih oreščkov Malinca(100% naravno, brez dodanih olj, soli, sladkorja)
35gjavorjevega sirupa
80gsladkorja
1 ½čajne žličkekoruznega škroba(Gustin)
1čajna žličkavaniljeve arome
1čajna žličkalimoninega soka
Dodatki
2jedilni žlicimasla iz indijskih oreščkov Malinca
Borovničeva omaka
250gsvežih borovnic
20gjavorjevega sirupa
½čajne žličkekoruznega škroba ali tapiokine moke
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pekač premera 18 cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko.
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte javorjev sirup in stopljeno kokosovo olje ter premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico olja in premešajte.
V pekaču oblikujte dno. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Postavite v pečico za 20 minut, nato odstranite iz pečice in pripravite kremo.
V posodi kuhinjskega mešalnika ali blenderja zmešajte tofu, rastlinski napitek, maslo iz indijskih oreščkov, javorjev sirup, sladkor, škrob, vaniljo in limonin sok. Blendajte toliko časa, da nastane gladka krema brez grudic.
Kremo prelijte v pečeno dno in postavite v pečico. Pecite 45-55 minut oz. toliko časa, da se sredica Cheesecake-a ob tresljaju ne bo več tresla. Preverjati začnite po 45 minutah. Mase ne testirajte z zobotebcem, ker bo notri še sočna. Če Cheesecake po vrhu poči nič narobe.
Cheesecake vzemite iz pečice in pustite v pekaču toliko časa, da se popolnoma ohladi. Nato ga premažite z maslom iz indijskih oreščkov in pripravite borovničevo omako.
V manjšem loncu kuhajte borovnice, javorjev sirup in škrob. Nežno mešajte in kuhajte, na srednjem ognju, toliko časa, da se borovnice zmehčajo, spustijo sok in da se omaka malo zgosti. Omaka bo še vedno tekoča, ne bo pa redka.
Odstavite in pustite, da se omaka popolnoma ohladi.
Na ohlajen Cheesecake nadevajte borovničevo omako in postrezite. Hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE cheesecake z borovnicami, tofu cheesecake, veganski cheesecake
Veganski Cheesecake s tofujem, indijskimi oreščki in borovnicami
Cheesecake s tofujem? Mogoče se sliši čudno, ampak je v resnici zelo okusno! Po nekaj poskusih mi je uspel vrhunski veganski Cheesecake, z noro sočno in rahlo sredico, ki niti najmanj ne spominja na tofu! Namesto tega v sredici občutite nežno aromo javorjevega sirupa in vanilje.
V kremo sem dodala tudi maslo oz. namaz iz indijskih oreščkov. Okus masla je nežen, ampak skupaj z vaniljo in javorjev sirupom, božanski!
Velik plus tega recepta? Krema je pripravljena kar v blenderju oz. kuhinjskem mešalniku! Vse sestavine zmešate in spasirate do gladkega. Prelijete v pekač in že gre v pečico. Preprosto in hitro.
Skrivnost najboljših Cheesecake-ov je v času peke. Za najbolj sočno sredico je pomembno, da Cheesecake-a ne pečete predolgo, drugače bo sredica suha in drobljiva. Pri veganskih Cheesecake-ih sem ugotovila, da se najboljši čas peke takrat, ko se je sredica ravno zapekla. Sredica Cheesecake-a se ob rahlem tresljaju torej ne zatrese. Ko pride sredica do te stopnje pekač odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladi in s tem še dodatno strdi.
Če Cheesecake po vrhu poči ni s tem nič narobe, to ne pomeni, da je sredica zaradi ega suha. kae se tiče vizualnega - po vrhu bomo sladico premazali z namazom iz indijskih oreščkov in borovničevim prelivom, tako da teh zapok ne bo videti.
Toplo svetujem, da pri dodatkoh uporabite tako maslo oreščkov kot tudi pokuhan borovničev preliv - kombinacija teh dodatkov z mojim vaniljevim Cheesecake-om je VRHUNSKA!
Veganski Cheesecake s tofujem, indijskimi oreščki in borovnicami
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Tofu Cheesecake
Dodatki
Borovničeva omaka
Postopek
Preberite še: