Vaniljeva torta, ki vas bo očarala! Mogoče se sliši dolgočasno – ah, vaniljev biskvit, kje je čokolada? Pa gre v resnici za najboljši, najbolj sočen biskvit, kar jih boste poskusili!
V kombinaciji z mojo oreškasto medeno sredico in kremno mascarpone kremo je pa itak prava mojstrovina!
To torto preprosto morate poskusiti!
Vaniljeva torta, ki vas bo očarala! Mogoče se sliši dolgočasno – ah, vaniljev biskvit, kje je čokolada? Pa gre v resnici za najboljši, najbolj sočen biskvit, kar jih boste poskusili!
V kombinaciji z mojo oreškasto medeno sredico in kremno mascarpone kremo je pa itak prava mojstrovina!
To torto preprosto morate poskusiti!
Priprava je otročje lahka, pratično vse sestavine samo zmešaš v določenem vrstnem redu, da pa si še te korake olajšamo, pa je najbolje, da nam pri pripravi pomaga kuhinjski robot Delimano Pro. Na tak način sebi olajšate delo, prav tako pa lahko medtem, ko robot mepa sestavine, vi pripravljate druge korake v receptu in s tem prihranite ogromno časa in energije.
Ker pa sem mojstrica v tem, kako si organizirati čas in delo do zadnje minute, hkrati pa multitaskat, sem za pripravo pokovke uporabila kar aparat, ki tudi to naredi namesto mene! Najdete ga tukaj.
Priprava je otročje lahka, pratično vse sestavine samo zmešaš v določenem vrstnem redu, da pa si še te korake olajšamo, pa je najbolje, da nam pri pripravi pomaga kuhinjski robot Delimano Pro. Na tak način sebi olajšate delo, prav tako pa lahko medtem, ko robot mepa sestavine, vi pripravljate druge korake v receptu in s tem prihranite ogromno časa in energije.
Ker pa sem mojstrica v tem, kako si organizirati čas in delo do zadnje minute, hkrati pa multitaskat, sem za pripravo pokovke uporabila kar aparat, ki tudi to naredi namesto mene! Najdete ga tukaj.
Vaniljeva torta z medeno mascarpone kremo in oreščki
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Biskvit
270gpšenične bele moke tip 500
10gpecilnega praška
½čajne žličkesoli
60gmasla(sobna temperatura)
300gbelega sladkorja
100grastlinskega olja po izbiri
3srednje velikajajca(sobna temperatura)
160gkisle smetane
2čajni žličkivaniljeve arome ali paste
180mlmleka(sobna temperatura)
Medena plast z oreščki
60gmasla(stopljeno in ohlajeno)
2srednje veliki jajci(sobna temperatura)
50gkokosovega sladkorja
200gmedu(najboljši je kostanjev, lahko pa tudi cvetlični ali gozdni)
1čajna žličkavaniljeve arome ali paste
½čajne žličkecimeta (opcijsko ampak priporočljivo)
ščepsoli
60ggrobo nasekljanih praženih lešnikov in mandljev
Mascarpone krema
500gmascarpone sira
180gsladkorja v prahu(ali več/manj - kremo vmes poskusite in dodajajte sladkor po želji)
1jedilna žlica kostanjevega medu
1čajna žličkavaniljeve arome ali paste
Hitta domača karamela
200gkokosovega mleka iz pločevinke
80gkokosovega sladkorja
1čajna žličkavaniljeve arome ali paste
ščepsoli
1jedilna žlicakokosovega olja
Posip
kokice(neslane)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Tri okrogle pekače premera 18cm dobro namastite in na rahlo posujte z moko. Ostanek moke stresite iz posode.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, dokler se jajce popolnoma ne poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače (približno 400g zmesi na pekač) in pecite 25 minut.
V ločeni posodi zmešajte stopljeno in ohlajeno maslo, jajca, sladkor, med, cimet, sol, vaniljo in nasekljane oreške.
Iz pečice previdno vzemite pekače z biskviti, nanj enakomerno prelijte medeno zmes z oreščki in postavite takoj nazaj v pečico in pecite še nadaljnih 10 minut.
Pečene biskvite vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Medtem pripravite mascarpone kremo. Vse sestavine dodajte v posodo kuhinjskega robota in z metlico za mešanje mešajte, dokler se vse ne poveže v enotno zmes. Vmes robot ugasnite in zmes poskusite, ter po želji dodajte več sladkorja.
Na vsak ohlajen biskvit, čez medeno plast, premažite mascarpone kremo, nekje 1/4 cm debelo. Premezane biskvite zložite enega na drugega.
V kolikor želite, da bo nanos kreme okoli biskvitov kar se da čist in brez drobtin, morate biskvite najprej zamrzniti, da se izognete koščkom v kremi. V kolikor pa bi torto raje takoj premazali in postregli lahko enostavno preskočite korak hlajenja.
Za hlajenje zložene biskvite zavijte v folijo za živila in postavite v zamrzovalnik. Hladite jih vsaj 4 ure.
Vmes pripravite karamelo.
V loncu na srednjem ognju zmešajte kokosovo mleko in sladkor. Kuhajte tako dolgo, da se sladkor popolnoma raztopi, zmes pa malo zgosti. Zmes se bo do konca zgostila med hlajenjem. Ko je karamela pripravljena, odstavite, dodajte sol, vaniljo in olje ter premešajte. Pustite, da se ohladi.
Ohlajene biskvite nato enakomerno premažite s preostankom kreme okoli po robu in po vrhu.
Prelijte z domačo karamelo in dodajte pečene kokice (opcijsko).
Vaniljeva torta z medeno mascarpone kremo in oreščki
Priprava je otročje lahka, pratično vse sestavine samo zmešaš v določenem vrstnem redu, da pa si še te korake olajšamo, pa je najbolje, da nam pri pripravi pomaga kuhinjski robot Delimano Pro. Na tak način sebi olajšate delo, prav tako pa lahko medtem, ko robot mepa sestavine, vi pripravljate druge korake v receptu in s tem prihranite ogromno časa in energije.
Ker pa sem mojstrica v tem, kako si organizirati čas in delo do zadnje minute, hkrati pa multitaskat, sem za pripravo pokovke uporabila kar aparat, ki tudi to naredi namesto mene! Najdete ga tukaj.
Priprava je otročje lahka, pratično vse sestavine samo zmešaš v določenem vrstnem redu, da pa si še te korake olajšamo, pa je najbolje, da nam pri pripravi pomaga kuhinjski robot Delimano Pro. Na tak način sebi olajšate delo, prav tako pa lahko medtem, ko robot mepa sestavine, vi pripravljate druge korake v receptu in s tem prihranite ogromno časa in energije.
Ker pa sem mojstrica v tem, kako si organizirati čas in delo do zadnje minute, hkrati pa multitaskat, sem za pripravo pokovke uporabila kar aparat, ki tudi to naredi namesto mene! Najdete ga tukaj.
Vaniljeva torta z medeno mascarpone kremo in oreščki
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Medena plast z oreščki
Mascarpone krema
Hitta domača karamela
Posip
Postopek
Preberite še: