Zakaj bi se sladkali z dolgočasno sladico kot je klasična torta, če lahko uživate v takšni omamno dobri tortici na palčki, preliti s slastno belo čokolado in polnjeno z božansko domačo marmelado?
Zakaj bi se sladkali z dolgočasno sladico kot je klasična torta, če lahko uživate v takšni omamno dobri tortici na palčki, preliti s slastno belo čokolado in polnjeno z božansko domačo marmelado?
Te tortice na palčki oz. cake pops so NORO SOČNE! Skrivnost? Klasični beli moki sem dodala še bio mandljevo moko od eko-skrnicl. Mandljeva moka zaradi naravne vsebnosti olj poskrbi za neverjetno sočnost biskvita!
Še ena top lastnost take sladice je to, da si jo lahko pripravite na čisto svoj način! Namesto marmelade lahko za nadev uporabite čokolado, maslo oreščkov itd, namesto bele čokolade pa lahko uporabite temno! V biskvit lahko tudi dodate razne sadne arome.
Te tortice na palčki oz. cake pops so NORO SOČNE! Skrivnost? Klasični beli moki sem dodala še bio mandljevo moko od eko-skrnicl. Mandljeva moka zaradi naravne vsebnosti olj poskrbi za neverjetno sočnost biskvita!
Še ena top lastnost take sladice je to, da si jo lahko pripravite na čisto svoj način! Namesto marmelade lahko za nadev uporabite čokolado, maslo oreščkov itd, namesto bele čokolade pa lahko uporabite temno! V biskvit lahko tudi dodate razne sadne arome.
Veganske Cake Pops lučke
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10mini lučk
Sestavine
Biskvit
180gpšenične bele moke tip 500
90gbio mandljeve moke od eko-skrnicl.si
2čajni žličkipecilnega praška
1/2čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
135grastlinskega napitka po izbiri
70grastlinskega olja po izbiri
1jedilna žlicafino mletih lanenih semen
100gbio kokosovega sladkorja od eko-skrnicl.si
1čajna žličkavaniljeve arome
2čajni žličkikisa
2 jedilni žlicisoka iztisnjene limone
Nadev
9čajnih žličkmarmelade po izbiri
Preliv
200gveganske bele čokolade
1/2čajne žličkerastlinskega olja
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V posodi zmešajte moko, mandljevo moko, pecilni prašek, sodo in sol.
V ločeni posodi zmešajte rastlinski napitek, sok limone, mleta lanena semena, kis, sladkor, vaniljo in olje.
V mokre sestavine dodajte suhe in premešajte samo toliko, da se vse poveže. Ne mešajte preveč.
Zmes prelijte v naoljen pekač premera 22 cm in pecite 25-30 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču, da se biskvit rahlo ohladi.
Biskvit prestavite v večjo posodo, ga z rokami na grobo nadrobite in posodo prekrijte z alufolijo. Pustite stati nekje 15-20 minut oz. tako dolgo, da se celoten biskvit malo ohladi in zmehča.
V biskvit dodajte kokosovo mleko in sladkor v prahu. Zmes premešajte oz. pregnetite, dokler ne dobite enotne zmesi. Zmes mora biti dovolj vlažna in lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglico. Zmes se ne sme lepiti na roke. V primeru, če je zmes premokra, dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu. V primeru, da se kroglice ne da oblikovati in da je zmes presuha, dodajte še kakšno žlico kokosovega mleka.
Iz pripravljenga biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete dno. Na sredini s prsti naredite vdolbino - v vdolbino dodajte 1/2 - 1 čajno žličko marmelade.
V model za lučke vstavite palčko.
Pokrijte še zgornji del lučke tako, da v rokah oblikujete biskvit v približni velikosti lučke, ga nežno položite na vrh in s prsti stisnete površino in robove, da se nadev popolnoma prekrije.
Ko ste oblikovali vse lučke, model prestavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli stopite čokolado in ji dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prestavite v večji, ozek kozarec in vanjo pomočite ohlajene lučke. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih dokaj hitro ohladi. Prekrite lučke postavite na peki papir.
Veganske Cake Pops lučke
Te tortice na palčki oz. cake pops so NORO SOČNE! Skrivnost? Klasični beli moki sem dodala še bio mandljevo moko od eko-skrnicl. Mandljeva moka zaradi naravne vsebnosti olj poskrbi za neverjetno sočnost biskvita!
Še ena top lastnost take sladice je to, da si jo lahko pripravite na čisto svoj način! Namesto marmelade lahko za nadev uporabite čokolado, maslo oreščkov itd, namesto bele čokolade pa lahko uporabite temno! V biskvit lahko tudi dodate razne sadne arome.
Te tortice na palčki oz. cake pops so NORO SOČNE! Skrivnost? Klasični beli moki sem dodala še bio mandljevo moko od eko-skrnicl. Mandljeva moka zaradi naravne vsebnosti olj poskrbi za neverjetno sočnost biskvita!
Še ena top lastnost take sladice je to, da si jo lahko pripravite na čisto svoj način! Namesto marmelade lahko za nadev uporabite čokolado, maslo oreščkov itd, namesto bele čokolade pa lahko uporabite temno! V biskvit lahko tudi dodate razne sadne arome.
Veganske Cake Pops lučke
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Nadev
Preliv
Postopek
Preberite še: