Za vas imam preprost recept za BOŽANSKE, greha vredne vaniljeve Cake Pops-e!
Sočen vaniljev biskvit oblit z belo čokolado – božansko!
BUU! Moje vaniljeve Cake Pops mumije so tu!
Za vas imam preprost recept za BOŽANSKE, greha vredne vaniljeve Cake Pops-e!
Sočen vaniljev biskvit oblit z belo čokolado – božansko!
Cake Pops kroglice so NORO preproste za pripravo!
Pečen biskvit zdrobite, da dobite drobtinam podobno teksturo. Dodate mascarpone in malo stopljene bele čokolade ter premešate. Iz mase oblikujete kroglice, jih oblijete z belo čokolado, dekorirate kot mumije in voila – že uživate v božanskih kreacijah!
Cake Pops kroglice so NORO preproste za pripravo!
Pečen biskvit zdrobite, da dobite drobtinam podobno teksturo. Dodate mascarpone in malo stopljene bele čokolade ter premešate. Iz mase oblikujete kroglice, jih oblijete z belo čokolado, dekorirate kot mumije in voila – že uživate v božanskih kreacijah!
Vzorec mumijeje zelo preprost. Oblikovane kroglice najprej prelijte s čokolado, nato pa postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
Ohlajene kroglice dekorirajte s čokolado – preostanek stopljene čokolade prestavite v dekorirno vrečko ali vrečko za zamrzovanje in odrežite 1-2 mm roba. S pomočjo vrečke narišite črte okoli kroglice v vzporednih in pravokotnih linijah, da dobite videz povoja mumij.
Na čokolado, dokler je še tekoča, pritrdite sladkorne “oči” in postavite v hladilnik, da se vse strdi, nato pa je pripravljeno za uživanje!
Sestavine sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah – za popoln obliv priporočam belo čokoladno kuverturo, ki popolnoma oblije kroglice.
Vzorec mumijeje zelo preprost. Oblikovane kroglice najprej prelijte s čokolado, nato pa postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
Ohlajene kroglice dekorirajte s čokolado – preostanek stopljene čokolade prestavite v dekorirno vrečko ali vrečko za zamrzovanje in odrežite 1-2 mm roba. S pomočjo vrečke narišite črte okoli kroglice v vzporednih in pravokotnih linijah, da dobite videz povoja mumij.
Na čokolado, dokler je še tekoča, pritrdite sladkorne “oči” in postavite v hladilnik, da se vse strdi, nato pa je pripravljeno za uživanje!
Sestavine sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah – za popoln obliv priporočam belo čokoladno kuverturo, ki popolnoma oblije kroglice.
Okrogel pekač premera 18cm dobro namastite in na rahlo posujte z moko. Ostanek moke stresite iz posode.
V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, da se zmes popolnoma poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljen pekač in pecite 30-35 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec v sredino biskvita na sebi nima surovega testa.
Pečen biskvit vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga razdrobite.
V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli medtem stopite belo čokolado.
V razdrobljen biskvit dodajte mascarpone sir in 2 jedilni žlici stopljene bele čokolade. Premešajte oz. pregnetite z rokami in poskusite maso. Po okusu dodajte sladkor v prahu.
Masa za kroglice mora biti dovolj vlažna in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglico, ne sme pa biti preveč vlažna in se vam lepiti na prste. Če je preveč vlažna dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu. Če je presuha pa dodajte kakšno čajno žlico mascarpone sira ali stopljene bele čokolade. Z dodatki se lahko igrate in dodajate po okusu. Ko dosežete željen okus in teksturo oblikujte kroglice.
Če želite, da so vse enake, izmerite testo - približno 25g na kroglico. Med rokami oblikujte kroglice in jih odlagajte na krožnik ali manjši pekač, obložen s papirjem za peko (da se ne primejo na dno). Postavite v hladilnik za vsaj 15 minut, da se malenkost strdijo.
Palčke za Cake Popse ali slamice vstavite v ohlajene kroglice in pustite 10 minut, da se čokolada okoli slamice malo strdi. Nato celo kroglico potopite v čokolado, da se popolnoma prekrije, jo izvlecite in jo rahlo zavrtite oz. nežno stresite, da iz nje odteče odvečna čokolada. Ponovite z vsemi kroglicami, preostanek stopljene bele čokolade pa obdržite, saj boste z njo naredili še dekoracijo.
Cake Popse odlagajte na rešetko ali na raven pekač in postavite v hladilnik za vsaj 25 minut, da se čokolada strdi.
Preostanek čokolade nadevajte v dekorirno vrečko ali v vrečko za zamrzovanje in odrežite kanček roba, da boste lahko po kroglicah narisali črte. Ohlajene Cake Popse dekorirajte s preostankom tekoče čokolade - narišite ravne črte, ki se prekrivajo (vidnez mumij). Na vsako kroglico dodajte še dve sladkorni “očesi”.
Vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 15 minut, da se čokolada strdi.
Vaniljeve Cake Pops Mumije
BUU! Moje vaniljeve Cake Pops mumije so tu!
Za vas imam preprost recept za BOŽANSKE, greha vredne vaniljeve Cake Pops-e!
Sočen vaniljev biskvit oblit z belo čokolado – božansko!
BUU! Moje vaniljeve Cake Pops mumije so tu!
Za vas imam preprost recept za BOŽANSKE, greha vredne vaniljeve Cake Pops-e!
Sočen vaniljev biskvit oblit z belo čokolado – božansko!
Cake Pops kroglice so NORO preproste za pripravo!
Pečen biskvit zdrobite, da dobite drobtinam podobno teksturo. Dodate mascarpone in malo stopljene bele čokolade ter premešate. Iz mase oblikujete kroglice, jih oblijete z belo čokolado, dekorirate kot mumije in voila – že uživate v božanskih kreacijah!
Cake Pops kroglice so NORO preproste za pripravo!
Pečen biskvit zdrobite, da dobite drobtinam podobno teksturo. Dodate mascarpone in malo stopljene bele čokolade ter premešate. Iz mase oblikujete kroglice, jih oblijete z belo čokolado, dekorirate kot mumije in voila – že uživate v božanskih kreacijah!
Vzorec mumijeje zelo preprost. Oblikovane kroglice najprej prelijte s čokolado, nato pa postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
Ohlajene kroglice dekorirajte s čokolado – preostanek stopljene čokolade prestavite v dekorirno vrečko ali vrečko za zamrzovanje in odrežite 1-2 mm roba. S pomočjo vrečke narišite črte okoli kroglice v vzporednih in pravokotnih linijah, da dobite videz povoja mumij.
Na čokolado, dokler je še tekoča, pritrdite sladkorne “oči” in postavite v hladilnik, da se vse strdi, nato pa je pripravljeno za uživanje!
Sestavine sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah – za popoln obliv priporočam belo čokoladno kuverturo, ki popolnoma oblije kroglice.
Vzorec mumijeje zelo preprost. Oblikovane kroglice najprej prelijte s čokolado, nato pa postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
Ohlajene kroglice dekorirajte s čokolado – preostanek stopljene čokolade prestavite v dekorirno vrečko ali vrečko za zamrzovanje in odrežite 1-2 mm roba. S pomočjo vrečke narišite črte okoli kroglice v vzporednih in pravokotnih linijah, da dobite videz povoja mumij.
Na čokolado, dokler je še tekoča, pritrdite sladkorne “oči” in postavite v hladilnik, da se vse strdi, nato pa je pripravljeno za uživanje!
Sestavine sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah – za popoln obliv priporočam belo čokoladno kuverturo, ki popolnoma oblije kroglice.
Vaniljeve Cake Pops mumije
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Dodatki
Preliv
Dekoracija
Postopek
Preberite še: