Noro luškani vaniljevi “Polarni medvedki” s slastno kokosovo kremo. Pripravljeni zelo preprosto in hitro, primerni pa tudi za ustvarjanje z vašimi najmlajšimi!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Piškoti so pripravljeni brez jajc in mlečnih izdelkov. Na blogu vas čaka še ogromno receptov za piškote – vse najdete tukaj.
Za vas sem ustvarila že raznovrstne piškote: brez moke, z ovseno moko, brez glutena, beljakovinske in druge fit verzije, brez peke itd. Pokukajte!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Vse za piškote zmešajte v posodi, da dobite enotno maso. Zajamite eno jedilno žlico mase in oblikujte kroglico.
Postavite na pekač vsaj 4 cm narazen (ker se razlezejo) in pecite 11-13 minut oz. toliko časa, da so robovi zlato obarvani. Še vroče oblikujte s kozarcem, kot na videu, da dobite lepo okroglo obliko.
Pripravite kremo - vse za kremo zmešajte v posodi, po okusu sladite in dodajte vodo, da dobite lepo kremo, ki ni pregosta.
Kremo nabrizgajte na ohlajene piškote, dodajte mini penico, prerezano na pol - kot ušeska in penico za gobček. S čokolado narišite nosek in oči.-
KLJUČNE BESEDE coconut cookies, no egg cookies, piškoti brez jajc, piškoti medvedki, piškoti polarni medvedki, piškoti s kokosom, piškoti za otroke, praznični piškoti, preprosti piškoti, soft vanilla cookies, vaniljevi piškoti, vegan vanilla cookies, veganski piškoti, veganski vaniljevi piškoti
Vaniljevi “Polarni medvedki” s kokosovo kremo
Noro luškani vaniljevi “Polarni medvedki” s slastno kokosovo kremo. Pripravljeni zelo preprosto in hitro, primerni pa tudi za ustvarjanje z vašimi najmlajšimi!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Piškoti so pripravljeni brez jajc in mlečnih izdelkov. Na blogu vas čaka še ogromno receptov za piškote – vse najdete tukaj.
Za vas sem ustvarila že raznovrstne piškote: brez moke, z ovseno moko, brez glutena, beljakovinske in druge fit verzije, brez peke itd. Pokukajte!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Vaniljevi “Polarni medvedki” s kokosovo kremo
Nina ZorčičSestavine
Vaniljevi piškoti
Kokosova krema
Dekoracija
Postopek
Preberite še: