Veganska bučna pita - noro okusna in preprosta!Hrustljavo dno iz kokosovega olja in najbolj kremna bučna sredica s cimetom.
Recept za hrustljavo dno je skoraj perfekten! Testo je narejeno hitro in preprosto, brez posebnih sestavin - uporabila sem pšenično, mandljevo in kokosovo moko. Dodala sem še vodo in kokosovo olje - vse skupaj pregnetete in razvaljate.
Testo je pripravljeno brez hlajenja, tako da ga lahko pripravite in takoj uporabite.
Sestavine za pito sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vedno velja koda NINAZORCIC, prinese pa 10% popusta.
Uporabila sem klasične sestavine iz moje shrambe: kokosov sladkor, mandljeva moka, kokosova moka in zimska nuja: cimet.
Bučna krema je pripravljena iz bučnega pireja - to je praktično pasirana kuhana/pečena buča. dodala sem še kokosov sladkor, javorjev sirup, cimet in kokosovo kremo za stepanje - vsi ti dodatki poskrbijo za nežno sladkobo in dodatno praznično aromo.
Veganska bučna pita
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
390gpšenične bele moke
20gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
15gbio fine kokosove moke Eko Škrnicl
190gkokosovega olja(sobna temperatura)
8-10jedilnih žlicvode(dodajajte postopoma)
Bučna krema
510gbučnega pireja
65gkokosove kreme za stepanje
30gjavorjevega sirupa
50gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
2čajni žličkibio cimeta Eko Škrnicl
2čajni žličkiškroba (koruzni škrob, gustin)
Dekoracija
ostanek testa
kokosova krema za stepanje
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V večji posodi zmešajte pšenično, mandljevo in kokosovo moko. Dodajte kokosovo olje in 8 jedilniih žlic vode. Premešajte, nato pa pregnetite, da dobite kompaktno testo. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode, da nastane kepa testa.
Testo prestavite na rahlo pomokano površino in ga razdelite na dva dela. Polovico testa razvaljajte in ga položite v pekač. Oblikujte dno s poljubnim robom (raven, vijugast itd.). Postavite na stran.
Preostanek testa lahko uporabite za dekoracijo ali pa ga tesno zavijte s folijo za živila in shranite v zamrzovalnik.
Če ga boste uporabili za dekoracijo ga razvaljajte in iz njega izrežite poljubne oblike. Postavite v pečico, segreto na 190 stopinj in pecite 10-15 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato rjavi, testo pa trdno, kot hrustljavi piškotki.
Nato pripravite kremo.
V večji posodi zmešajte bučni pire, kokosovo kremo za stešanje, javorjev sirup, cimet, sladkor in škrob. Premešajte, da nastane gladka krema.
Kremo prelijte po oblikovanem dnu in postavite v ogreto pečico za 1 uro. Pečeno pito vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato jo zavijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč.
Ohlajeno pito dekorirajte s pečenimi koščki testa (v kolikor ste jih oblikovali) in kokosovo kremo za stepanje.
KLJUČNE BESEDE bučna pita, veganska bučna pita, veganska pita
Veganska bučna pita
Veganska bučna pita - noro okusna in preprosta!Hrustljavo dno iz kokosovega olja in najbolj kremna bučna sredica s cimetom.
Recept za hrustljavo dno je skoraj perfekten! Testo je narejeno hitro in preprosto, brez posebnih sestavin - uporabila sem pšenično, mandljevo in kokosovo moko. Dodala sem še vodo in kokosovo olje - vse skupaj pregnetete in razvaljate.
Testo je pripravljeno brez hlajenja, tako da ga lahko pripravite in takoj uporabite.
Sestavine za pito sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vedno velja koda NINAZORCIC, prinese pa 10% popusta.
Uporabila sem klasične sestavine iz moje shrambe: kokosov sladkor, mandljeva moka, kokosova moka in zimska nuja: cimet.
Bučna krema je pripravljena iz bučnega pireja - to je praktično pasirana kuhana/pečena buča. dodala sem še kokosov sladkor, javorjev sirup, cimet in kokosovo kremo za stepanje - vsi ti dodatki poskrbijo za nežno sladkobo in dodatno praznično aromo.
Veganska bučna pita
Nina ZorčičSestavine
Dno
Bučna krema
Dekoracija
Postopek
Preberite še: