Sočen in puhast, bananin kruh malo drugače – tokrat z bučo!
Bananinemu kruhu sem dodala pravi bučni pire, ki ga lahko pripravite kar sami doma.
Bučo operete, olupite in narežete na kolobarje. Popečete v pečici, dokler se ne zmehča, nato pa jo spasirate v pire. To je vse.
Za piko na i sem bananin kruh po vrhu premazala z malo mandljeve masla in .. odkrila naravnost božansko kombinacijo!
Recept je zelo preprost za pripravo, uporabljene pa so klasične, vsakdanje sestavine.
Bananin kruh z bučo
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 50min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 1kruh
Sestavine
Biskvit
215govsene moke
1čajna žličkacimeta
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
¼čajne žličkeingverja
2gkonjak moke
¾čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkasode bikarbone
3velikebanane
115gbučnega pireja
120govsenega mleka ali mleka po izbiri
60gmedu
2čajni žličkivaniljeve arome
Posip
3čajne žličkemandljevega masla(opcijsko)
Postopek
Pečico segrejte na 165 stopinj.
V veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine - moko, pecilni prašek, soda bikarbono, konjak moko in začimbe.
V večji posodi zmešajte banane, bučni pire, mleko, med in vaniljo. Vse skupaj lahko spasirate s pomočjo ročnega mešalnika ali s pomočjo blenderja za smoothie.
Mokre sestavine dodajte k suhim in s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte.
Zmes prelijte v rahlo naoljen pekač premera 28 cm, obložen s papirjem za peko, in npovrhu pokapajte mandljevo maslo. Z zobotrebcem narišite poljubni vzorec.
Pekač postavite v pečico in pecite 50 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec ali nož na sebi nima surovega testa.
Pečen kruh vzemite iz pečice in ga pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato pa postrezite.
Bananin kruh z bučo
Bananin kruh z bučo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Posip
Postopek
Preberite še: