Ideja za božansko, italijansko obarvano kosilo – veganski pesto! Brez mlečnih izdelkov, brez umetnih veganskih nadomestkovin pripravljen v manj kot 5 minutah. S čim sem nadomestila parmezan izveste spodaj.
Ideja za božansko, italijansko obarvano kosilo – veganski pesto! Brez mlečnih izdelkov, brez umetnih veganskih nadomestkovin pripravljen v manj kot 5 minutah. S čim sem nadomestila parmezan izveste spodaj.
Ideja za hitro, domače kosilo pripravljeno v manj kot 30 minutah. Pesto je pripravljen zelo preprosto, iz nekaj klasičnih sestavin in v manj okot 5 minutah. Vse sestavine spasirate, poskusite in po želji še kaj dodate. To je vse! Kuhane testenine zmešate s pestom in posujete s praženimi pijolami, ki vse skupaj povežejo v eno okusno, božansko celoto.
Ideja za hitro, domače kosilo pripravljeno v manj kot 30 minutah. Pesto je pripravljen zelo preprosto, iz nekaj klasičnih sestavin in v manj okot 5 minutah. Vse sestavine spasirate, poskusite in po želji še kaj dodate. To je vse! Kuhane testenine zmešate s pestom in posujete s praženimi pijolami, ki vse skupaj povežejo v eno okusno, božansko celoto.
Za dodatno aromo sem v omako dodala še provansalske začimbe, ki vse skupaj dvignejo na drug nivo. Pri tako preprosti jedi je škoda komplicirati in dodajati preveč dodatkov.
V receptu so uporabljene vse klasične sestavine za najboljši pesto, parmezan pa sem tokrat nadomestila s kvasnimi kosmiči, ki so po okusu odlična alternativa klasičnim trdim sirom.
Odlično mešanico provansalskih začimb sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Za dodatno aromo sem v omako dodala še provansalske začimbe, ki vse skupaj dvignejo na drug nivo. Pri tako preprosti jedi je škoda komplicirati in dodajati preveč dodatkov.
V receptu so uporabljene vse klasične sestavine za najboljši pesto, parmezan pa sem tokrat nadomestila s kvasnimi kosmiči, ki so po okusu odlična alternativa klasičnim trdim sirom.
Odlično mešanico provansalskih začimb sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Veganski pesto
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Pesto
50gsveže oprane bazilike(uporabite samo liste brez stebel)
3jedilne žlicepinjol ali mandljevih lističev
1strokčesna
4jedilne žlicekvasnih kosmičev
½čajne žličkesoli
2jedilni žlicilimoninega soka
90gkvalitetnega olivnega olja
Testenine
300gtestenin po izbiri
ščepsoli
Dodatki
provansalska mešanica začimb Eko Škrnicl
pinjole
Postopek
Pripravite pesto. V sekljalniku, mešalniku ali blenderju zmešajte svežo oprano baziliko, pinjole, česen, kvasne kosmiče, sol, limonin sok in olivno olje. Zmešajte oz. spasirajte, da nastane gladka omaka oz. pesto. Poskusite in po potrebi dodajte več kvasnih kosmičev ali soli. Za bolj redek pesto lahko dodate tudi kakšno jedilno žlico vode ali olivnega olja.
V večjem loncu v večji količini osoljene vode skuhajte testenine po navodilih. Kuhane testenine odcedite in vrnite nazaj v lonec. Dodajte par jedilnih žlic pesta (količina je poljubna) in premešajte. Dodatno lahko začinite s provansalskimi začimbami. Vse skupaj premešajte in kuhajte na nizkem ognju par minut, da se pesto segreje in oprime testenin.
Medtem na manjši ponvi na srednjem ognju popražite pest pinjol, brez olja. Med praženjem stalno mešajte. Odstavite, ko se pinjole obarvajo zlato rjavo.
Testenine postrezite skupaj s pinjolami, ostanek pesta pa hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE pesto, pesto testenine, veganski pesto, vegansko kosilo
Veganski pesto
Ideja za božansko, italijansko obarvano kosilo – veganski pesto! Brez mlečnih izdelkov, brez umetnih veganskih nadomestkovin pripravljen v manj kot 5 minutah. S čim sem nadomestila parmezan izveste spodaj.
Ideja za božansko, italijansko obarvano kosilo – veganski pesto! Brez mlečnih izdelkov, brez umetnih veganskih nadomestkovin pripravljen v manj kot 5 minutah. S čim sem nadomestila parmezan izveste spodaj.
Ideja za hitro, domače kosilo pripravljeno v manj kot 30 minutah. Pesto je pripravljen zelo preprosto, iz nekaj klasičnih sestavin in v manj okot 5 minutah. Vse sestavine spasirate, poskusite in po želji še kaj dodate. To je vse! Kuhane testenine zmešate s pestom in posujete s praženimi pijolami, ki vse skupaj povežejo v eno okusno, božansko celoto.
Ideja za hitro, domače kosilo pripravljeno v manj kot 30 minutah. Pesto je pripravljen zelo preprosto, iz nekaj klasičnih sestavin in v manj okot 5 minutah. Vse sestavine spasirate, poskusite in po želji še kaj dodate. To je vse! Kuhane testenine zmešate s pestom in posujete s praženimi pijolami, ki vse skupaj povežejo v eno okusno, božansko celoto.
Za dodatno aromo sem v omako dodala še provansalske začimbe, ki vse skupaj dvignejo na drug nivo. Pri tako preprosti jedi je škoda komplicirati in dodajati preveč dodatkov.
V receptu so uporabljene vse klasične sestavine za najboljši pesto, parmezan pa sem tokrat nadomestila s kvasnimi kosmiči, ki so po okusu odlična alternativa klasičnim trdim sirom.
Odlično mešanico provansalskih začimb sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Za dodatno aromo sem v omako dodala še provansalske začimbe, ki vse skupaj dvignejo na drug nivo. Pri tako preprosti jedi je škoda komplicirati in dodajati preveč dodatkov.
V receptu so uporabljene vse klasične sestavine za najboljši pesto, parmezan pa sem tokrat nadomestila s kvasnimi kosmiči, ki so po okusu odlična alternativa klasičnim trdim sirom.
Odlično mešanico provansalskih začimb sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Veganski pesto
Nina ZorčičSestavine
Pesto
Testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: