Odlična, hitro pripravljena sladica, ki bo navdušila vse!
Ker je sladica kar velika, je odlična tudi za priložnosti, kjer morate poskrbeti za večjo skupino ljudi.
Odlična, hitro pripravljena sladica, ki bo navdušila vse!
Ker je sladica kar velika, je odlična tudi za priložnosti, kjer morate poskrbeti za večjo skupino ljudi.
Trifle je sladica pripravljena iz več plasti. Najprej imamo plast noro sočnega biskvita, pripravljene brez jajc in mlečnih izdelkov. Za dodatno sočnost in nežno aromo sem dodala še malo mandljeve moke. Biskvitu sledita dve okusni plasti – sadni kompot in domač vaniljev puding. Po vrhu pa bogata plast kokosove kreme za stepanje, ki je sama po sebi tako okusna, da ne potrebuje čisto nič dodatkov.
Trifle je sladica pripravljena iz več plasti. Najprej imamo plast noro sočnega biskvita, pripravljene brez jajc in mlečnih izdelkov. Za dodatno sočnost in nežno aromo sem dodala še malo mandljeve moke. Biskvitu sledita dve okusni plasti – sadni kompot in domač vaniljev puding. Po vrhu pa bogata plast kokosove kreme za stepanje, ki je sama po sebi tako okusna, da ne potrebuje čisto nič dodatkov.
Kljub večim plastem je sladica zelo preprosta za pripravo. Vse sestavine za biskvit samo zmešate v posodi, enako velja za kompot in vaniljev puding. Kokosovo kremo za stepanje sem kar kupila – vedno uporabim tole.
Mandljevo moko pa najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Kljub večim plastem je sladica zelo preprosta za pripravo. Vse sestavine za biskvit samo zmešate v posodi, enako velja za kompot in vaniljev puding. Kokosovo kremo za stepanje sem kar kupila – vedno uporabim tole.
Mandljevo moko pa najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Veganski trifle
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Sladica
Količina 10porcij
Sestavine
Biskvit
50mlolivnega olja
1čajna žličkavaniljeve arome
1jedilna žlicalimoninega soka
200mlrastlinskega mleka/napitka ali vode
200gpšenične bele moke tip 500
40gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
1 ¼čajne žličkepecilnega praška
120grjavega sladkorja
Vaniljeva krema
1kupljen vaniljev puding ali domač hitro pripravljen vaniljev puding, recept spodaj
50gkoruznega škroba(Gustin)
500grastlinskega mleka/napitka (priporočam kokos)
75grjavega sladkorja
1čajna žličkavaniljeve arome ali vaniljeve paste
ščepkurkume(za lepšo barvo)
Sadni kompot
450gjagod in malin(ali drugo jagodičevje po izbiri, sveže ali zamrznjeno)
80grjavega sladkorja
1jedilna žlicalimoninega soka
½čajne žličkekonjak moke (opcijsko, ali drugo gostilo po izbiri, za bolj gosto omako)
Kokosova krema
600mlkokosove kreme za stepanje (2 pakiranja, povezava do izdelka zgoraj)
Dodatki
sveže maline
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi zmešajte olivno olje, vaniljevo aromo, limonin sok in rastlinski napitek.
Dodajte pšenično in mandljevo moko, pecilni prašek in sladkor. S pomočjo železne metlice za mešanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna gladka zmes brez grudic. Ne mešajte predolgo.
Zmes prelijte v naoljen pekač premera 18 cm in pecite v segreti pečici 35 minut oz. tako dolgo, da vstavljen. zobotrebec na sebi nima surovega testa. Biskvit se bo med peko dvignil in po vrhu malo razpočil, s tem ni nič narobe, saj ga bomo kasneje razrezali.
Pečen biskvit vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, medtem pa pripravite kremo.
V manjšem loncu zmešajte škrob in 2 jedilni žlici mleka. S pomočjo železne metlice za stepanje dobro in hitro premešajte, da nastane gosta zmes brez grudic. Dodajte še preostanek mleka, rjavi sladkor, vaniljevo aromo in ščep kurkume. Premešajte in kuhajte na srednjem ognju približno 10 minut, da nastane gosta gladka zmes. Med kuhanjem stalno mešajte, da ne nastanejo grudice.
Zgoščeno kremo odstavite in prelijte v večjo posodo. Po vrhu kreme položite folijo za živila in jo pritisnite ob vrh kreme - s tem preprečite, da bi nastala trda koža pudinga oz. kreme. Kremo pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Pustite, da se ohladi medtem pa pripravite sadni kompot.
V manjšem loncu na srednjem ognju kuhajte sadje, sladkor in limonin sok, dokler se sadje ne zmehča in izpusti tekočine. Po potrebi, če je zmes preredka, dodajte še 1/2 čajne žličke konjak moke ali drugega gostila po izbiri, da dobite gost kompot. Kuhan kompot odstavite.
Sestavite vaš trifle.
V večjo stekleno skledo nadevajte biskvit. Biskvit narežite na kocke ali rezine in z njim obložite dno. Po vrh biskvita nadevajte sadni kompot, na vrh pa ohlajeno kremo, ki ste jo pred tem dobro premešali.
Skledo postavite v hladilnik za 30 do 60 minut, da se vse plasti utrdijo.
Ko je trifle ohlajen pripravite kokosovo kremo za stepanje.
V večji skledi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte kokosovo kremo za stepanje dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Kremo nadevajte na vrh ohlajenega pudinga in okrasite z jagodičevjem. Postrezite takoj ali hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE trifle, veganska sladica, veganski trifle
Veganski trifle
Odlična, hitro pripravljena sladica, ki bo navdušila vse!
Ker je sladica kar velika, je odlična tudi za priložnosti, kjer morate poskrbeti za večjo skupino ljudi.
Odlična, hitro pripravljena sladica, ki bo navdušila vse!
Ker je sladica kar velika, je odlična tudi za priložnosti, kjer morate poskrbeti za večjo skupino ljudi.
Trifle je sladica pripravljena iz več plasti. Najprej imamo plast noro sočnega biskvita, pripravljene brez jajc in mlečnih izdelkov. Za dodatno sočnost in nežno aromo sem dodala še malo mandljeve moke. Biskvitu sledita dve okusni plasti – sadni kompot in domač vaniljev puding. Po vrhu pa bogata plast kokosove kreme za stepanje, ki je sama po sebi tako okusna, da ne potrebuje čisto nič dodatkov.
Trifle je sladica pripravljena iz več plasti. Najprej imamo plast noro sočnega biskvita, pripravljene brez jajc in mlečnih izdelkov. Za dodatno sočnost in nežno aromo sem dodala še malo mandljeve moke. Biskvitu sledita dve okusni plasti – sadni kompot in domač vaniljev puding. Po vrhu pa bogata plast kokosove kreme za stepanje, ki je sama po sebi tako okusna, da ne potrebuje čisto nič dodatkov.
Kljub večim plastem je sladica zelo preprosta za pripravo. Vse sestavine za biskvit samo zmešate v posodi, enako velja za kompot in vaniljev puding. Kokosovo kremo za stepanje sem kar kupila – vedno uporabim tole.
Mandljevo moko pa najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Kljub večim plastem je sladica zelo preprosta za pripravo. Vse sestavine za biskvit samo zmešate v posodi, enako velja za kompot in vaniljev puding. Kokosovo kremo za stepanje sem kar kupila – vedno uporabim tole.
Mandljevo moko pa najraje naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še popust!
Veganski trifle
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Vaniljeva krema
Sadni kompot
Kokosova krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: