Noro mehke, puhaste in sočne magdalenice z mandljevo moko in belo čokolado – preprost recept za božansko, nežno francosko pecivo.
Magdalenice so presenetljivo zelo preprosto in hitro pripravljene. Kljub temu pa je pomembna izbira kvalitetnih sestavin.
Za pripravo sem uporabila najbolj kvalitetno moko – “Zlato moko” od Mlinotesta. Zaradi izjemne kakovosti lepka v tej moki je testo dobro gnetljivo in stabilno. Omogoča izdelavo tudi najzahtevnejših izdelkov, vrhunske kreacije pa lahko iz te moke pripravijo tudi manj izkušeni – moka za vsako roko.
Poleg kvalitetnih sestavin pa je pomembno tudi dosledno upoštevanje recepta in postopkov. Pri magdalenicah je počivanje testa izrednega pomena. Ne samo, da se v tem času okusi bolje povežejo, tudi testo je po peki bolj puhasto in mehko.
Za dodatno sočnost pa poskrbi mandljeva moka, ki doda tudi izvrstno aromo.
Posebnih zamenjav v receptu ne svetujem, lahko se pa igrate z dodatki.Namesto bele čokolade lahko dodate čokolado po izbiri, posujte pa jih lahko tudi z naribano čokolado ali nasekljanimi oreščki.
Magdalenice z mandljevo moko in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16magdalenic
Sestavine
Magdalenice
85gmasla
55gpšenične bele Zlate moke Mlinotest
30gmandljeve moke
ščepsoli
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
70gbelega sladkorja
1čajna žličkavaniljeve arome
Preliv
150gbele čokolade(stopljena)
Posip
jedilne vrtnice(ali dodatki po izbiri)
Postopek
V manjšem loncu na nizkem ognju stopite maslo, dokler ne začne rahlo vreti. Maslo naj počasi vre, končano pa je takrat, ko se na dnu naberejo majhni rjavi koščki, pena se obarva zlate barve, vonj pa ima po praženih oreščkih.
Takrat maslo odstavite, prelijte v manjšo skodelico in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V ločeni posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte pšenično moko, mandljevo moko in sol.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte jajca, sladkor in vanilijo tako dolgo, da nastane bleda, puhasta in zračna zmes - približno 5-7 minut.
V zmes dodajte suhe sestavine in z železno metlico za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
Dodajte ohlajeno maslo in s pomočjo silikonske lopatice nežno premešajte, da nastane enotna, gladka zmes.
Posodo z maso pokrijte s čisto krpo in pustite počivati 1 uro na sobni temperaturi.
Ko je testo pripravljeno, segrejte pečico na 200 stopinj. Pekač za magdalenice naoljite in na rahlo posujte z moko - tako preprečite, da bi se magdalenice prijele na pekač.
V vsak modelček v najgloblji del dodajte 1 jedilno žlico mase in pecite 8 - 10 minut oz. tako dolgo, da se magdalenice dvignejo in robovi obarvajo zlato rjavo.
Vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Medtem v mikrovalovni pečici stopite izbrano čokolado.
Ohlajene magdalenice previdno vzemite iz pekača. Morale bi brez težav odstopiti, v kolikor pa se primejo na pekač pa jim pomagajte tako, da jih po robovih rahlo spodrezate z nožem.
V stopljeno čokolado pomočite ohlajene magdalenice. Odložite jih na rešetko za hlajenje, da odvečna čokolada odteče stran in po želji posujte z dodatki. Hranite na sobni temperaturi v neprodušni posodi, porabite pa čimprej, dokler so še sočne.
Magdalenice z mandljevo moko in belo čokolado
Magdalenice z mandljevo moko in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Magdalenice
Preliv
Posip
Postopek
Preberite še: