Hrustljav biskvit s sočno, mehko, marmeladno sredico in hrustljavo masleno skorjico.
Hrustljav biskvit s sočno, mehko, marmeladno sredico in hrustljavo masleno skorjico.
Celotna sladica je narejena v eni posodi, spečena v enem pekaču, sama priprava pa vam vzame manj kot 10 minut.
Drobljenec je res ena izmed najbolj preprostih in okusnih sladic, pripravite pa si jo lahko čisto po svojem okusu! Jaz sem tokrat dodala višnje in višnjevo marmelado, lahko pa namesto marmelade dodate tudi rahlo pokuhano sadje po izboru.
Pomembno je, da drobljenec pred rezanjem dobro ohladite, drugače se bo razpadal in ga ne boste mogli lepo rezati.
Celotna sladica je narejena v eni posodi, spečena v enem pekaču, sama priprava pa vam vzame manj kot 10 minut.
Drobljenec je res ena izmed najbolj preprostih in okusnih sladic, pripravite pa si jo lahko čisto po svojem okusu! Jaz sem tokrat dodala višnje in višnjevo marmelado, lahko pa namesto marmelade dodate tudi rahlo pokuhano sadje po izboru.
Pomembno je, da drobljenec pred rezanjem dobro ohladite, drugače se bo razpadal in ga ne boste mogli lepo rezati.
Pekač premera cca. 20 cm rahlo naoljite in obložite s papirjem s peko.
V večji posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo in sladkor.
Dodajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono in sol. Premešajte z vilicami, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.
Približno 1/2 ali 3/4 zmesi prestavite v pekač in oblikujte ravno dno. S pomočjo kozarca zmes močno pritisnite ob dno, da oblikujete kompaktno, trdno dno.
Dno premažite z marmelado in po želji posujte s svežimi ali zamrznjenimi višnjami.
Po vrhu nadrobite še preostanek mase, tako da pokrijete skoraj celo dno.
Postavite v pečico in pecite 30-35 minut oz. dokler se robovi ne obarvajo zlato rjavo, sredica pa je pečena.
Pustite v pekaču, dokler se malo ne ohladi, nato pa postrezite še toplega. Po želji dodajte še kepico sladoleda ali kreme po izbiri.
Višnjev drobljenec oz. “Crumble”
Hrustljav biskvit s sočno, mehko, marmeladno sredico in hrustljavo masleno skorjico.
Hrustljav biskvit s sočno, mehko, marmeladno sredico in hrustljavo masleno skorjico.
Celotna sladica je narejena v eni posodi, spečena v enem pekaču, sama priprava pa vam vzame manj kot 10 minut.
Drobljenec je res ena izmed najbolj preprostih in okusnih sladic, pripravite pa si jo lahko čisto po svojem okusu! Jaz sem tokrat dodala višnje in višnjevo marmelado, lahko pa namesto marmelade dodate tudi rahlo pokuhano sadje po izboru.
Pomembno je, da drobljenec pred rezanjem dobro ohladite, drugače se bo razpadal in ga ne boste mogli lepo rezati.
V kolikor bi si pa radi pripravili manjše porcije drobljenca pa imam za vas že objavljena dva huda recepta. Enega z jabolki in LCHF različico z borovnicami – oba sta res okusna!
Za recept kliknite na ime jedi.
Celotna sladica je narejena v eni posodi, spečena v enem pekaču, sama priprava pa vam vzame manj kot 10 minut.
Drobljenec je res ena izmed najbolj preprostih in okusnih sladic, pripravite pa si jo lahko čisto po svojem okusu! Jaz sem tokrat dodala višnje in višnjevo marmelado, lahko pa namesto marmelade dodate tudi rahlo pokuhano sadje po izboru.
Pomembno je, da drobljenec pred rezanjem dobro ohladite, drugače se bo razpadal in ga ne boste mogli lepo rezati.
V kolikor bi si pa radi pripravili manjše porcije drobljenca pa imam za vas že objavljena dva huda recepta. Enega z jabolki in LCHF različico z borovnicami – oba sta res okusna!
Za recept kliknite na ime jedi.
Si ga boste pripravili? Recept vas čaka spodaj!
Si ga boste pripravili? Recept vas čaka spodaj!
Višnjev drobljenec oz. "Crumble"
Nina ZorčičSestavine
Drobljenec
Nadev
Dodatki
Postopek
Preberite še: