Ideja, kako si lahko na hitro pripravite okusno, nasitno in hranljivo kosilo. Kuhani osnovi (kvinoja, riž, testenine, kuskus) dodajte pesto, goro zelenjave in vir beljakovin tofu, čičerika, fižol itd). Tako, čisto preprosto, noro okusno.
Tokrat sem za vas pripravila kvinojino bowlo s pestom in božanskim popečenim pesto tofujem. Zraven pa popečeni oršečki in semena in humus, Vso zelenjavo pa lahko kar istočasno popečete na enem pekaču in tako prihranite ogromno časa. Kakšna kombinacija okusov, mene je čisto navdušila!
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem pripravila vrhunsko idejo za kosilo, ki vam ne bo vzelo veliko časa. Vso zelenjavo narežite na kocke in specite v pečici kar na enem pekaču. Kot osnovo uporabite kvinojo, bulgur, kuskus ali riž - dodajte vir proteinov: svetujem tale moj pesto tofu, meni osebno res njami! Za piko na i pa še popečena semena in oreščki ter humus - nujno poskusit točno to kombinacijo.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različna veganska kosila - najdete jih tukaj .
Pesto bowla s hrustljavim tofujem
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Hrustljav pesto tofu
200gtofuja, narezanega na kocke
2jedilni žlicipesta z baziliko
2zvrhani jedilni žliciškroba
2jedilni žlicinaribanega parmezana ali kvasnih kosmičev
2jedilni žlicikrušnih drobtin (opcijsko)
sol, poper po okusu
3jedilne žliceolivnega olja
Dodatki
kvinoja + 2 ali 3 jedilne žlice pesta
pest indijskih oreščkov in bučnih semen
sladki krompir
bučka
vložena čičerika
sol, poper, olivno olje, rožmarin
čili olje
humus + čili olje + sezamova semena
koruzni storžki ali sladka koruza
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Na pekač dodajte bučke, sladki krompir in čičeriko. Vse posujte z rožmarinom in pokapajte z olivnim oljem. Čičeriki lahko dodate sladko papriko in člili ali pokapate s čili oljem. Vsako zelenjavo premešajte na pladnju in pecite 20 minut oz. toliko, da je vse mehko in zapečeno.
Tofu zmešajte s pestom, škrobom, 1 jedilno žlico olivnega olja, parmezanom/kosmiči in drobtinami. Premešajte in popražite na segreti ponvi skupaj z 2 jedilnima žlicama olivnega olja. Na srednjem ognju pražite par minut, da se spodaj zlato zapeče, nato premešajte in obrnite. Pecite, dokler ni tofu z vseh strani lepo hrustljavo, zlato zapečen. Začinite s soljo in poprom in premešajte.
Odstranite iz ponve in v isti ponvi popecite oreščke in semena, brez da dodajate dodatno olje. Ko se oreščki zlato zapečejo jih odstavite.
Kvinojo skuhajte v osoljeni vodi po navodilih (za svežino lahko dodajte v vodo rezine limone, ki jih na koncu odstranite). Kuhani kvinoji dodajte pesto in premešajte.
Sestavite bowlo. Dodajte pesto kvinojo, po vrhu pa vse dodatke: koruzne storžke, popražene oreščke in semena, hrustljav tofu, popečeno zelenjavo in humus, ki ga lahko pokapate s čili oljem in sezamovimi semeni.
KLJUČNE BESEDE beljakovinska bowla, bowla, bowla s tofujem, bowla z rižem, buddha bowl, buddha bowla, pesto bowla, veganska bowla
Pesto bowla s hrustljavim tofujem
Ideja, kako si lahko na hitro pripravite okusno, nasitno in hranljivo kosilo. Kuhani osnovi (kvinoja, riž, testenine, kuskus) dodajte pesto, goro zelenjave in vir beljakovin tofu, čičerika, fižol itd). Tako, čisto preprosto, noro okusno.
Tokrat sem za vas pripravila kvinojino bowlo s pestom in božanskim popečenim pesto tofujem. Zraven pa popečeni oršečki in semena in humus, Vso zelenjavo pa lahko kar istočasno popečete na enem pekaču in tako prihranite ogromno časa. Kakšna kombinacija okusov, mene je čisto navdušila!
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem pripravila vrhunsko idejo za kosilo, ki vam ne bo vzelo veliko časa. Vso zelenjavo narežite na kocke in specite v pečici kar na enem pekaču. Kot osnovo uporabite kvinojo, bulgur, kuskus ali riž - dodajte vir proteinov: svetujem tale moj pesto tofu, meni osebno res njami! Za piko na i pa še popečena semena in oreščki ter humus - nujno poskusit točno to kombinacijo.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različna veganska kosila - najdete jih tukaj .
Pesto bowla s hrustljavim tofujem
Nina ZorčičSestavine
Hrustljav pesto tofu
Dodatki
Postopek
Preberite še: