Neverjetno okusna in preprostta krompirjeva juha s hrustljavo čičeriko. Gosta, kremasta krompirjeva juha brez dodatka moke ali mlečnih izdelkov!
Za pripravo celotnega obroka potrebujete nekaj osnovnih sestavin, ki so skoraj vedno na zalogi v shrambi in hladilniku: olivno olje, česen, čebula, krompir, čičerika, drobtine, pinjole (opcijske ampak priporočljive), začimbe in kokosovo olje, ki ga lahko nadomestite tudi s smetano za kuhanje, vseeno pa raje svetujem kokosovo olje, ker doda odlično aromo.
Juhi sem dodala še žlico kvasnih kosmičev - v kolikor jih obožujete jih lahko dodate več, v kolikor pa želite pa lahko namesto tega dodate tudi malo parmezana.
Juha je pripravljena neverjetno preprosto, v enem samem loncu! Hrustljavo čičeriko pripravimo v ločeni ponvi, v manj kot 5 minutah! Kombinacija obeh? NEVERJETNA!
Neverjetno okusna krompirjeva juha, pripravljena čisto preprosto in kar v enem loncu! Ker krompir skuhamo do mehkega, blendanje s paličnim mešalnikom sploh ni potrebno! Za gostitev juhe nisem dodajala moke ali drugih gostil, ampak sem krompir samo spasirala - to juho naravno zgosti.
Juhi sem dodala še hrustljavo popečeno čičeriko s panko drobtinami in pinjolami. Ta dodatek je skoraj nujen, ker se okusi res lepo povežejo s krompirjevo juho in dodajo tisto piko na i. Ko pa zraven postrežemo še kruhke, popečene na kančku olivnega olja - BREZ BESED!
V popečeni čičeriki se skrivajo še panko drobtine, ki so malo bolj grobe in večje, jih pa lahko nadomestite tudi s klasičnimi krušnimi drobtinami. Čičeriki sem dodala še pinjole, ker jih obožujem, lahko pa jih po želji tudi izpustite.
Za pripravo lahko uporabite konzervirano čičeriko, ali pa jo skuhate sami. V tem primeru svetujem uporabo bio čičerike od Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust na vse izdelke.
Juha je v osnovi veganska, v kolikor pa se mlečnih izdelkov ne izogibate pa ji lahko dodate še malo parmezana ali čedarja (50g), ni pa potrebno, saj je odlična tudi brez tega dodatka.
Juho lahko pripravite tudi za več dni in jo hranite v hladilniku. Popečeno čičeriko posujte sproti, saj bo samo tako ostala res hrustljava.
Božanska preprosta krompirjeva juha s hrustljavo čičeriko
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Krompirjeva juha
3jedilne žliceolivnega olja
1srednje velikačebula(drobno nasekljana)
2strokačesna(drobno nasekljan)
1jedilna žlicamasla(vegansko ali klasično)
4večjikrompirji(olupljeni, narezani na kocke)
600mljušne osnove(ali 1 zelenjavna jušna kocka + 750 ml vode, več po potrebi)
1čajna žličkasoli
¼čajne žličkepopra
¼čajne žličkekurkume Eko Škrnicl
¼čajne žličkečesna v prahu Eko Škrnicl
½čajne žličkeposušenega peteršilja
400gkokosovega mleka v pločevinki(1 cela pločevinka)
1jedilna žlicakvasnih kosmičev(po želji dodajte več ali izpustite, nadomestite lahko s 50g parmezana ali čedarja)
Hrustljava čičerika
2jedilni žliciolivnega olja
130gkuhane čičerike(konzervirane ali jo skuhajte sami)
V srednje velikem loncu na nižjem srednjem ognju segrejte olivno olje.
Dodajte nasekljano čebulo in drobno nasekljan česen. Premešajte in med rednim mešanjem pražite približno 10-15 minut oz. toliko časa, da se čebula zmehča in postekleni, ne sme se pa žgati. Če se žge zmanjšajte ogenj.
Dodajte žlico masla in premešajte. Pražite par minut.
Dodajte krompir, narezan na manjše kocke. Zalijte z jušno osnovo ali dodajte 1 zelenjavno jušno kocko in vodo. Dodajte začimbe in premešajte.
Pokrijte in kuhajte na srednjem ognju 15-20 minut oz. toliko časa, da je krompir popolnoma zmehčan.
Z ročnim mečkalcem krompirja zmečkajte krompir, da dobite gosto juho z nekaj grudicami. Z grudicami ni nič narobe, saj se med nadaljnim kuhanjem in mešanjem razpadejo.
V juho dodajte še kokosovo mleko in kvasne kosmiče ter premešajte. Poskusite in po želji dodatno začinite. Kuhajte še 10 minut, da se juha zgosti, okusi pa povežejo.
Nato pripravite hrustljavo čičeriko. V srednje veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte kuhano čičeriko, panko drobtine, pinjole in začimbe. Premešajte in ob rednem mešanju pražite 5-10 minut oz. toliko časa, da se vse skupaj zlato hrustljavo zapeče.
Juho postrezite s hrustljavo čičeriko in na olivnem olju popečenimi kruhki.
Božanska preprosta krompirjeva juha s hrustljavo čičeriko
Neverjetno okusna in preprostta krompirjeva juha s hrustljavo čičeriko. Gosta, kremasta krompirjeva juha brez dodatka moke ali mlečnih izdelkov!
Za pripravo celotnega obroka potrebujete nekaj osnovnih sestavin, ki so skoraj vedno na zalogi v shrambi in hladilniku: olivno olje, česen, čebula, krompir, čičerika, drobtine, pinjole (opcijske ampak priporočljive), začimbe in kokosovo olje, ki ga lahko nadomestite tudi s smetano za kuhanje, vseeno pa raje svetujem kokosovo olje, ker doda odlično aromo.
Juhi sem dodala še žlico kvasnih kosmičev - v kolikor jih obožujete jih lahko dodate več, v kolikor pa želite pa lahko namesto tega dodate tudi malo parmezana.
Juha je pripravljena neverjetno preprosto, v enem samem loncu! Hrustljavo čičeriko pripravimo v ločeni ponvi, v manj kot 5 minutah! Kombinacija obeh? NEVERJETNA!
Neverjetno okusna krompirjeva juha, pripravljena čisto preprosto in kar v enem loncu! Ker krompir skuhamo do mehkega, blendanje s paličnim mešalnikom sploh ni potrebno! Za gostitev juhe nisem dodajala moke ali drugih gostil, ampak sem krompir samo spasirala - to juho naravno zgosti.
Juhi sem dodala še hrustljavo popečeno čičeriko s panko drobtinami in pinjolami. Ta dodatek je skoraj nujen, ker se okusi res lepo povežejo s krompirjevo juho in dodajo tisto piko na i. Ko pa zraven postrežemo še kruhke, popečene na kančku olivnega olja - BREZ BESED!
V popečeni čičeriki se skrivajo še panko drobtine, ki so malo bolj grobe in večje, jih pa lahko nadomestite tudi s klasičnimi krušnimi drobtinami. Čičeriki sem dodala še pinjole, ker jih obožujem, lahko pa jih po želji tudi izpustite.
Za pripravo lahko uporabite konzervirano čičeriko, ali pa jo skuhate sami. V tem primeru svetujem uporabo bio čičerike od Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust na vse izdelke.
Juha je v osnovi veganska, v kolikor pa se mlečnih izdelkov ne izogibate pa ji lahko dodate še malo parmezana ali čedarja (50g), ni pa potrebno, saj je odlična tudi brez tega dodatka.
Juho lahko pripravite tudi za več dni in jo hranite v hladilniku. Popečeno čičeriko posujte sproti, saj bo samo tako ostala res hrustljava.
Božanska preprosta krompirjeva juha s hrustljavo čičeriko
Nina ZorčičSestavine
Krompirjeva juha
Hrustljava čičerika
Dodatki
Postopek
Preberite še: