Božanski njoki z omako malo drugače - omaka je pripravljena iz praženih paprik in kančkom polnomastnega mleka! Preproste sestavine, ki jih najverjetneje že imate na zalogi.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Vrhunska omaka pripravljena iz nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejša sestavina pa so sladke rdeče paprike. Paprike najprej popecite. Popečene paprike imajo bolj intenziven okus in omaki dodajo še malo sladkobe. Paprike pecite oz. pražite toliko časa, da na določenih mestih počrnijo.
Nato dodajte še čebulo in česen ter prepražite. Zelenjavo skupaj z mlekom zblendajte v kremasto omako, na koncu jo začinite in dodajte še sestavino, ki poskrbi za piko na i - parmezan!
Vedno svetujem, da kupite cel parmezan in ga naribate sami. Celi parmezani so bistveno bolj okusni in dodajo boljšo aromo.
Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, ker so uporabljene res osnovne sestavine.
Njoki s kremno omako iz praženih paprik
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Kremna omaka iz praženih paprik
2jedilni žliciolivnega olja
300grdečih paprik
1srednje velikačebula
1strokčesna
100mlmleka
¾čajne žličkesoli
¼čajne žličkepopra
3jedilne žliceparadižnikovega koncentrata
1čajna žličkaposušene bazilike
50gsveže naribanega parmezana(+ dodatno za posip)
Njoki
400-600gSpar Premium njokov
Dodatki
burrata
kisla smetana
olivno olje
drobljen čili
sveže nariban parmezan
svež origano
Postopek
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Dodajte papriko, narezano na večje kose. Na močnem ognju pražite par minut, da se paprika črno zapeče. Vmes redno mešajte.
Ko je paprika na določenih mestih črno zapečena oz. popražena, zmanjšajte ogenj in dodajte nasekljano čebulo in česen.
Pražite toliko časa, da čebula postekleni, paprika pa se zmehča, vsaj 10-15 minut.
Praženo zelenjavo prestavite v posodo blenderja in dodajte mleko. Spasirajte, da nastane gladka krema.
Omako prelijte nazaj v ponev, v kateri ste pražili paprike, in kuhajte na srednjem ognju.
Dodajte sol, poper, paradižnikov koncentrat in posušeno baziliko. Premešajte in poskusite, po želji dodajte več soli.
Kuhajte do vretja. Nato dodajte nariban parmezan in premešajte.
Odstavite in skuhajte njoke po navodilih.
V vrelo osoljeno vodo dodajte njoke. Kuhajte toliko časa, da prilezejo na vrh, nato jih odcedite in dodajte k omaki. Premešajte, ponev vrnite na srednji ogenj in kuhajte še eno minuto.
Postrezite s kislo smetano ali burrato, kančkom olivnega olja, drobljenim čilijem in sveže naribanim parmezanom. Dekorirajte s svežim origanom.
KLJUČNE BESEDE njoki, njoki s kremno omako, njoki s papriko
Njoki s kremno omako iz praženih paprik
Božanski njoki z omako malo drugače - omaka je pripravljena iz praženih paprik in kančkom polnomastnega mleka! Preproste sestavine, ki jih najverjetneje že imate na zalogi.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Vrhunska omaka pripravljena iz nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejša sestavina pa so sladke rdeče paprike. Paprike najprej popecite. Popečene paprike imajo bolj intenziven okus in omaki dodajo še malo sladkobe. Paprike pecite oz. pražite toliko časa, da na določenih mestih počrnijo.
Nato dodajte še čebulo in česen ter prepražite. Zelenjavo skupaj z mlekom zblendajte v kremasto omako, na koncu jo začinite in dodajte še sestavino, ki poskrbi za piko na i - parmezan!
Vedno svetujem, da kupite cel parmezan in ga naribate sami. Celi parmezani so bistveno bolj okusni in dodajo boljšo aromo.
Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, ker so uporabljene res osnovne sestavine.
Njoki s kremno omako iz praženih paprik
Nina ZorčičSestavine
Kremna omaka iz praženih paprik
Njoki
Dodatki
Postopek
Preberite še: