Neverjetno božanska in aromatična italijanska enolončnica z rdečo lečo, korenjem, bučo, fižolom in čičeriko.
Same vrhunske sestavine, zmešane kar v enem loncu. V manj kot 30 minutah nastanejo kosila za cel teden! Enolončnico lahko po porcijah zamrznete ali hranite v hladilniku, v neprodušno zaprtih posodah, do 4 dni.
Posebnost moje enolončnice je ravno v izbiri okusnih začimb, ki celotno jed popeljejo na drug nivo. Za dodatno svežino pa sem dodala še limetin sok - VRHUNSKO!
Enolončnica je polna zdravih rumeno oranžnih zelenjav, ki vsebujejo alfa in beta karotene. Kartenoidi spodbujajo delovanje imunskega sistema, pomagajo ohranjati pravilno delovanje oči in vida, pomagajo preprečiti različne kronične bolezni itd. Ogromno pozitivnih lastnosti iz izredno okusne zelenjave!
Priprava je zelo preprosta, uporabljene pa so samo domače sestavine - zelenjava, začimbe, zelenjavna jušna osnova in bio rdeča leča. Leča, čičerika in in fižol poskrbijo, da je moja lahka enoločnica tudi nasitna in polna zdravih ogljikovih hidratov ter beljakovin.
Uporabila sem bio rdečo lečo, bio čičeriko in bio fižol Mung od Eko Škrnicl - koda NINAZORCIC vam na njihovi spletni strani prnese 10% popust na vse izdelke.
S sestavinami se lahko igrate - dodate lahko tudi drugo zelenjavo po izbiri in rdečo lečo nadomestite z rjavo ali zeleno. Uporabite lahko tudi drug fižol ali pa čičeriko nadomestite s tofujem.
Sok limete je morda komu čudna sestavina, ampak jo toplo priporočam, saj res lepo izpopolni okuse izbranih začimb.
Italijanska enolončnica z rdečo lečo in bučo
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Enolončnica
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikačebula(nasekljana)
3srednje velikikorenčki(narezani na majhne koščke)
½maslene ali hokkaido buče(olupljena in narezana na manjše koščke)
3strokičesna(nasekljan)
pestkuhanega graha
750mlzelenjavne jušne osnove(ali 1 zelenjavna kocka + 750 ml vode)
250gparadižnikove passate
50gbio rdeče leče Eko Škrnicl
70gbio fižola Mung Eko Škrnicl ali drug fižol po izbiri(uporabite lahko surov ali kuhan fižol)
100g kuhane čičerike
1 ½čajne žličkebazilike
½čajne žličkeorigana
½čajne žličketimijana
¼žličkepopra
1 ½čajna žličkasoli(več po okusu)
sok ¼ izstisnjene limete
Dodatki
popečeni kruhki
Postopek
V večjem loncu na srednjem ognju segrejte olivno olje.
Dodajte nasekljano čebulo, korenček in bučo. Pražite par minut, dokler čebula ne postekleni.
Nato dodajte česen in pražite dodatni 2 minuti.
Dodajte grah, jušno osnovo, paradižnikovo passato, rdečo lečo, fižol, čičeriko in začimbe. Vse skupaj dobro premešajte in kuhajte na srednjem ognju, dokler ne zavre.
Ko zavre malenkost zmanjšajte ogenju in pustite, da počasi vre 25-30 minut, dokler se enolončnica ne zgosti, leča in fižol pa skuhata. Po potrebi, če se je enolončnica preveč zgostila, dodajte več vode ali jušne osnove.
Na koncu v enolončnico dodajte še sok limete ter kuhajte minuto do dve minuti, samo toliko, da se okusi povežejo.
Enolončnico odstavite in postrezite skupaj s popečenimi kruhki.
KLJUČNE BESEDE enolončnica, italijanska enolončnica, vegansko kosilo
Italijanska enolončnica z rdečo lečo in bučo
Neverjetno božanska in aromatična italijanska enolončnica z rdečo lečo, korenjem, bučo, fižolom in čičeriko.
Same vrhunske sestavine, zmešane kar v enem loncu. V manj kot 30 minutah nastanejo kosila za cel teden! Enolončnico lahko po porcijah zamrznete ali hranite v hladilniku, v neprodušno zaprtih posodah, do 4 dni.
Posebnost moje enolončnice je ravno v izbiri okusnih začimb, ki celotno jed popeljejo na drug nivo. Za dodatno svežino pa sem dodala še limetin sok - VRHUNSKO!
Enolončnica je polna zdravih rumeno oranžnih zelenjav, ki vsebujejo alfa in beta karotene. Kartenoidi spodbujajo delovanje imunskega sistema, pomagajo ohranjati pravilno delovanje oči in vida, pomagajo preprečiti različne kronične bolezni itd. Ogromno pozitivnih lastnosti iz izredno okusne zelenjave!
Priprava je zelo preprosta, uporabljene pa so samo domače sestavine - zelenjava, začimbe, zelenjavna jušna osnova in bio rdeča leča. Leča, čičerika in in fižol poskrbijo, da je moja lahka enoločnica tudi nasitna in polna zdravih ogljikovih hidratov ter beljakovin.
Uporabila sem bio rdečo lečo, bio čičeriko in bio fižol Mung od Eko Škrnicl - koda NINAZORCIC vam na njihovi spletni strani prnese 10% popust na vse izdelke.
S sestavinami se lahko igrate - dodate lahko tudi drugo zelenjavo po izbiri in rdečo lečo nadomestite z rjavo ali zeleno. Uporabite lahko tudi drug fižol ali pa čičeriko nadomestite s tofujem.
Sok limete je morda komu čudna sestavina, ampak jo toplo priporočam, saj res lepo izpopolni okuse izbranih začimb.
Italijanska enolončnica z rdečo lečo in bučo
Nina ZorčičSestavine
Enolončnica
Dodatki
Postopek
Preberite še: