Najbolj osvežilni limonini mafini z makom, ki so skrivoma brez glutena, brez mlečnih izdelkov in brez dodanega sladkorja!
Najbolj osvežilni limonini mafini z makom, ki so skrivoma brez glutena, brez mlečnih izdelkov in brez dodanega sladkorja!
Najlažje pripravljeni mafini, ki so odlična ideja za sladek zajtrk ali kot osvežilna, poletna sladica.
Limona in mak sta res odlična kombinacija, zato sem jo morala preizkusiti tudi sama!
Kolački poleg limone in maka, vsebujejo samo še brezglutensko mešanico mok, naravno sladilo eritritol in rastlinsko mleko! Recept je ustvarjen brez posebnih sestavin, vsebuje pa ogromno limone, ki jim doda naravno limonino aromo.
Preliti so s hitro “sladkorno” limonino glazuro, namesto sladkorja pa sem uporabila kar eritritol v prahu.
V kolikor bi želeli, lahko v receptu namesto brezglutenske moke uporabite tudi klasično, rastlinsko mleko lahko nadomestite s kravjim, eritritol pa s poljubnim sladilom oz. sladkorjem. Moji mafini so zelo prilagodljivi, tako da jih lahko pripravite čisto po svojem okusu.
V kolikor boste v receptu kakšne sestavine zamenjali (na primer moko) svetujem, da preverite stanje kolačkov po 15 minutah peke in jih, po potrebi, pustite še kakšno minuto dlje.
Najlažje pripravljeni mafini, ki so odlična ideja za sladek zajtrk ali kot osvežilna, poletna sladica.
Limona in mak sta res odlična kombinacija, zato sem jo morala preizkusiti tudi sama!
Kolački poleg limone in maka, vsebujejo samo še brezglutensko mešanico mok, naravno sladilo eritritol in rastlinsko mleko! Recept je ustvarjen brez posebnih sestavin, vsebuje pa ogromno limone, ki jim doda naravno limonino aromo.
Preliti so s hitro “sladkorno” limonino glazuro, namesto sladkorja pa sem uporabila kar eritritol v prahu.
V kolikor bi želeli, lahko v receptu namesto brezglutenske moke uporabite tudi klasično, rastlinsko mleko lahko nadomestite s kravjim, eritritol pa s poljubnim sladilom oz. sladkorjem. Moji mafini so zelo prilagodljivi, tako da jih lahko pripravite čisto po svojem okusu.
V kolikor boste v receptu kakšne sestavine zamenjali (na primer moko) svetujem, da preverite stanje kolačkov po 15 minutah peke in jih, po potrebi, pustite še kakšno minuto dlje.
Priprava je res noro preprosta, zato temu posebne pozornosti ne bom namenjala.
Uporabljene so klasične sestavine, seznam možnih zamenjav pa najdete zgoraj.
Pomembno je, da uporabite dobro oprane bio limone, saj v receptu uporabimo tudi nastrgano limonino lupinico.
Drugih posebnosti pa ni, saj je recept z namenom narejen tako preprosto in hitro.
Priprava je res noro preprosta, zato temu posebne pozornosti ne bom namenjala.
Uporabljene so klasične sestavine, seznam možnih zamenjav pa najdete zgoraj.
Pomembno je, da uporabite dobro oprane bio limone, saj v receptu uporabimo tudi nastrgano limonino lupinico.
Drugih posebnosti pa ni, saj je recept z namenom narejen tako preprosto in hitro.
Brezglutenski limonini mafini z makom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 16mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12mafinov
Sestavine
Biskvit
225grastlinskega riževega napitka Plana
1čajna žličkakisa
290gbrezglutenske moke
2 ½čajne žličkepecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
3jedilne žlicemakovih zrn
125geritritola(ali sladila po izbiri)
60grastlinskega olja
izstisnjen sok in nastrgana lupina dveh limon
1čajna žličkavaniljeve arome
Preliv oz. glazura
3-4čajne žličkeeritritola v prahu (ali sladila po izbiri)
1čajna žličkalimoninega soka
1jedilna žlicarastlinskega riževega napitka Plana
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte rastlinski rižev napitek in kis. Pustite stati 5 minut, medtem pa pripravite suhe sestavine.
V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono in makova zrna.
V ločeni posodi zmešajte eritritol, olje, sok limon in nastrgano lupinico ter vaniljevo aromo. Premešajte in dodajte mešanico mleka in kisa. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
Mokre sestavine dodajte k suhim in s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte, da nastane gladka zmes brez grudic.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, in jih napolnite skoraj do vrha. Lahko si pomagate z zajemalko za sladoled in v vsak listič nadevate približno 3/4 zajemalke.
Pekač postavite v pečico in pecite 16 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Medtem pripravite preliv.
V manjši skodelici zmešajte 3 jedilne žlice eritritola v prahu. Dodajte limonin sok in rastlinski napitek. Premešajte in po potrebi, če je preliv oz. glazura preveč tekoča, dodajte še eno jedilno žlico eritritola v prahu.
Pečene mafine vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo. Da povrhnjica ostane mehka lahko pekač med hlajenjem pokrijete s kosom alufolije.
Ohlajene mafine prelijte s pripravljeno glazuro, po želji okrasite in postrezite.
Hranite v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE cupcakes, limonina sladica, limonini kolački
2 replies to “Brezglutenski limonini mafini z makom (brez glutena, veganski)”
Metka Petrovčič
Pozdravljena
Ta vaš limonin kolač je božanski. Pri nas doma je že stalnica.
Imam pa vprašanje. Do zdaj sem ga pekla v pekaču.
Ampak…
Bi rada naredila mafine , pa sem malo v dilemi koliko časa naj bi jih pekla ?
Glede na to da se kolač peče 1 uro …..
Hvala
Lp
Metka
Brezglutenski limonini mafini z makom (brez glutena, veganski)
Najbolj osvežilni limonini mafini z makom, ki so skrivoma brez glutena, brez mlečnih izdelkov in brez dodanega sladkorja!
Najbolj osvežilni limonini mafini z makom, ki so skrivoma brez glutena, brez mlečnih izdelkov in brez dodanega sladkorja!
Najlažje pripravljeni mafini, ki so odlična ideja za sladek zajtrk ali kot osvežilna, poletna sladica.
Limona in mak sta res odlična kombinacija, zato sem jo morala preizkusiti tudi sama!
Kolački poleg limone in maka, vsebujejo samo še brezglutensko mešanico mok, naravno sladilo eritritol in rastlinsko mleko! Recept je ustvarjen brez posebnih sestavin, vsebuje pa ogromno limone, ki jim doda naravno limonino aromo.
Preliti so s hitro “sladkorno” limonino glazuro, namesto sladkorja pa sem uporabila kar eritritol v prahu.
V kolikor bi želeli, lahko v receptu namesto brezglutenske moke uporabite tudi klasično, rastlinsko mleko lahko nadomestite s kravjim, eritritol pa s poljubnim sladilom oz. sladkorjem. Moji mafini so zelo prilagodljivi, tako da jih lahko pripravite čisto po svojem okusu.
V kolikor boste v receptu kakšne sestavine zamenjali (na primer moko) svetujem, da preverite stanje kolačkov po 15 minutah peke in jih, po potrebi, pustite še kakšno minuto dlje.
Najlažje pripravljeni mafini, ki so odlična ideja za sladek zajtrk ali kot osvežilna, poletna sladica.
Limona in mak sta res odlična kombinacija, zato sem jo morala preizkusiti tudi sama!
Kolački poleg limone in maka, vsebujejo samo še brezglutensko mešanico mok, naravno sladilo eritritol in rastlinsko mleko! Recept je ustvarjen brez posebnih sestavin, vsebuje pa ogromno limone, ki jim doda naravno limonino aromo.
Preliti so s hitro “sladkorno” limonino glazuro, namesto sladkorja pa sem uporabila kar eritritol v prahu.
V kolikor bi želeli, lahko v receptu namesto brezglutenske moke uporabite tudi klasično, rastlinsko mleko lahko nadomestite s kravjim, eritritol pa s poljubnim sladilom oz. sladkorjem. Moji mafini so zelo prilagodljivi, tako da jih lahko pripravite čisto po svojem okusu.
V kolikor boste v receptu kakšne sestavine zamenjali (na primer moko) svetujem, da preverite stanje kolačkov po 15 minutah peke in jih, po potrebi, pustite še kakšno minuto dlje.
Priprava je res noro preprosta, zato temu posebne pozornosti ne bom namenjala.
Uporabljene so klasične sestavine, seznam možnih zamenjav pa najdete zgoraj.
Pomembno je, da uporabite dobro oprane bio limone, saj v receptu uporabimo tudi nastrgano limonino lupinico.
Drugih posebnosti pa ni, saj je recept z namenom narejen tako preprosto in hitro.
Priprava je res noro preprosta, zato temu posebne pozornosti ne bom namenjala.
Uporabljene so klasične sestavine, seznam možnih zamenjav pa najdete zgoraj.
Pomembno je, da uporabite dobro oprane bio limone, saj v receptu uporabimo tudi nastrgano limonino lupinico.
Drugih posebnosti pa ni, saj je recept z namenom narejen tako preprosto in hitro.
Brezglutenski limonini mafini z makom
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Preliv oz. glazura
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Brezglutenski limonini mafini z makom (brez glutena, veganski)”
Metka Petrovčič
Pozdravljena
Ta vaš limonin kolač je božanski. Pri nas doma je že stalnica.
Imam pa vprašanje. Do zdaj sem ga pekla v pekaču.
Ampak…
Bi rada naredila mafine , pa sem malo v dilemi koliko časa naj bi jih pekla ?
Glede na to da se kolač peče 1 uro …..
Hvala
Lp
Metka
Nina Zorčič
Pozdravljena Metka, recept je že za mafine, tako da svetujem da sledite navodilom v receptu? 🙂