Čokoladni “fondant” mafini imajo sočno, tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika, skoraj spominjajo na topel čokoladni namaz! Pa še uživate jih lahko brez obresti, saj sem dobila skoraj vse sestavine v spletni trgovini Pajs brez obresti!
Njihova ponudba razmaščenih oreškastih mok je vrhunska! Vse moke so fino mlete, tako da so odličen nadomestek klasičnim mokam, sploh v takšnih receptih, kot je ta. Tukaj sem uporabila lešnikovo moko, ki je vrhunska! Ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši, kar je za tale fondant mafin top! Kot vezivo pa sem namesto jedilnega škroba dodala konjak moko, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo! Uporabite jo lahko za zgoščevanje pudinga, omak ali pri pripravi sladic. Odličen je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500ml tekočine!
Tile mafini so pripravljeni res preprosto, brez kompliciranja in v eni posodi! Dobite pa vrhunsko sladico, ki je res najboljša dokler je še topla, saj se sredica kar stopi! Saj bi rekla, da so vredni greha, ampak pri pripravi teh, vam za to ni treba skrbeti!
Čokoladni “Fondant” mafini
Čokoladni "Fondant" mafini
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: