Tokrat imam pa za vas en res vrhunski recept za sočne kakavove vaflje z dodanim čokoladnim medom.
Kaj je čokoladni med? Kremast med z dodatkom 100% bio kakava in vanilje – noro čokoladen ampak ravno prav sladek. Jaz sem ga odkrila pri Čebelarstvu Kotnik. Namesto tega medu lahko uporabite klasičen med ali kremni med in mešanici dodate še eno jedilno žlico kakava v prahu. V obeh primerih je rezultat vrhunski!
Recept je kot vedno preprost, ker vem, da imate takšne najraje.
Vaflji so noro puhasti in okusni, narejeni pa brez belega sladkorja, saj so slajeni kar z medom. Čokoladni med poleg sladkobe poskrbi tudi za nežno čokoladno aromo. Da pa to aromo še bolj poudarimo sem v maso dodala še temen kakav.
Skrivnost do hrustljavih vafljev? Čaka vas spodaj!
Po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, jih raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi.
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost.
Tako, svoje skrivnosti sem delila, sedaj pa komaj čakam, da si pripravite svoje in v njih uživajte že za zajtrk.
Čokoladni kakavovi vaflji s čokoladnim medom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Malica, Sladica, Zajtrk
Količina 7vafljev
Sestavine
105gpšenične bele moke tip 500 ali gladke pirine moke
50gčokoladnih kapljic ali drobno nasekljane temne čokolade
Preliv in dodatki
čokoladni med Čebelarstva Kotnik
grški jogurt
kakavova zrna
Postopek
V posodi zmešajte moko, kakav, sol in pecilni prašek.
V sredini naredite jamico in dodajte jajce, olje, mleko in čokoladni med. V kolikor se vam je med malo bolj strdil, ga lahko segrejete v loncu na nizkem ognju - odmerite 50g v skodelico in ga segrevajte samo toliko, da se rahlo zmehča. Lahko pa ga na hitro segrejete tudi v mikrovalovni pečici (na 600w 15 sekund bo dovolj). Vse sestavine zmešajte z železno metlico in dodajte čokoladne kapljice.
Premešajte in pustite stati 5 minut.
Medtem segrejte pekač za vaflje.
Ko je pekač segret ga res dobro namastite (jaz uporabljam kar olje v spreju) in odmerite dovolj mase, da prekrijete skoraj celotno površino (približno 70g mase na vafllj oz. odvisno od velikosti vašega pekača). Pecite 5-7 minut minut oz. glede na moč pekača (nekateri potrebujejo tudi kakšno minuto več ali manj).
Postrezite z dodatki po želji - jaz sem jih prelila z medom (najprej sem ga segrela na nizkem ognju, da sem dobila tekoč preliv, nato pa sem vaflje bogato oblila), grškim jogurtom in kakavovimi zrni.
KLJUČNE BESEDE kakavovi vaflji, medena sladica, pita za zajtrk, vaflji
Čokoladni kakavovi vaflji s čokoladnim medom
Čokoladni kakavovi vaflji s čokoladnim medom
Nina ZorčičSestavine
Preliv in dodatki
Postopek
Preberite še: