Spomladanski zavitki z riževim papirjem so naravnost božanski! Okusni na 101 način, jaz pa spodaj z vami delim svoje tri najljubše načine priprave!
Moji spomladanski zavitki so polni zelenjave in vitaminov, oviti v mehek rižev papir, postreženi pa z vašo najljubšo omako - več o tem spodaj.
Polni sveže zelenjave, rdečega riža ali mariniranega tofuja, slastne omake in zelo pomembne skrivne sestavine - hruške! Hruška je v kombinaciji z izbranimi omakami božanska, če še niste poskusili enostavno morate! Skupaj s pestom ali pa sladko čili omako - vrhunsko!
Spodaj v receptu z vami delim 3 vrste nadevov, tako da lahko vsak najde nakaj zase! Prav tako pa se lahko igrate in dodate svojo najljubšo zelenjavo!
Hruško lahko tudi izpustite, ampak toplo priporočam, da jo poskusite. Lahko pa namesto nje dodate jabolko.
Da pa so zavitki tudi nasitni, sem dodala še rdeč riž od Eko Škrnicl in opcijo s tofujem, marainiranim v božanski teriyaki omaki. V svoje zavitke lahko dodate tudi katerkoli drug riž po izbiri.
Spomladanski zavitki z riževim papirjem
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 10zavitkov
Sestavine
Osnova
100grdečega riža Eko Škrnicl
200gsolate
2srednje velikakorenčka
1večjakumara
2hruški
10riževih papirjev
Zavitki s sweet chilli omako
sweet chilli omaka
Zavitki s tofujem in arašidovo omako
100gtofuja(namesto riža)
Arašidova omaka
2jedilni žliciteriyaki omake
110gnaravnega arašidovega masla
½strokačesna
2jedilni žlicisojine omake z manj soli
1jedilna žlicakokosovega sladkorja
1jedilna žlicasezamovega olja
2jedilni žlicikokosovega mleka iz pločevinke
soklimete
0,5dclkokosovega napitka oz. "mleka"(dodajajte postopoma glede na želeno gostoto omake)
Zavitki s pestom
pestbazilike
pesto
Postopek
Riž skuhajte po navodilih in pustite, da se popolnoma ohladi. V kolikor boste pripravili zavitke s tofujem ta korak izpustite.
Solato operite in dobro odcedite.
Korenček, kumaro in hruške operite in narežite na tanke trakce (julienne stil).
Rižev papir pripravite skladno z navodili na embalaži. Po navadi jih za 5-10 sekund namočite v vročo vodo, da se zmehčajo, potem pa jih položite na očiščeno ravno površino, da boste nanje nadevali svoje dodatke. Vsak papir namakajte in nadevajte sproti.
Zavitki s sweet chilli omako
Na rižev list na sredino dodajte nadev - nadeve polagajte enega ob drugega. Dodate malo solate, par trakcev korenčka in kumare ter nekaj trakcev hruške. Dodajte dve jedilni žlici riža in žličko sweet chilli omake in pričnite z zvijanjem zavitka.
Najprej zavijte robove, nato pa nadaljujte z zavijanjem s strani in zavitek zarolajte do konca. Postopek ponovite, dokler ne porabite vse zelenjave.
Postrezite s sweet chilli omako.
Zavitki s tofujem
Tofu razrežite na tanjše trakce. Trakce tofuja dobro popivnajte s papirnatimi brisačkami. Tofu nato prestavite v manjšo posodo in dodajte teriyaki omako. Namakajte 15 minut.
Na večji ponvi segrejte žlico olivnega olja. Na ponev dodajte mariniran tofu in ostanke marinade. Na srednjem ognju pecite tako dolgo, da se tofu zapeče in robovi postanejo zlato rjavo zapečeni. Pečen tofu odstavite in pustite, da se ohladi.
Pripravite arašidovo omako. Zmešajte vse sestavine in po okusu dodajte več mleka ali arašidovega masla.
Na rižev list na sredino dodajte nadev - nadeve polagajte enega ob drugega. Dodate malo solate, par trakcev korenčka in kumare ter nekaj trakcev hruške. Dodajte dve jedilni žlici tofuja in eno žlico arašidove omake. Pričnite z zvijanjem zavitka.
Najprej zavijte robove, nato pa nadaljujte z zavijanjem s strani in zavitek zarolajte do konca. Postopek ponovite, dokler ne porabite vse zelenjave.
Postrezite z arašidovo omako
Zavitki s pestom
Na rižev list na sredino dodajte nadev - nadeve polagajte enega ob drugega. Dodate malo solate,par lističev bazilike, par trakcev korenčka in kumare ter nekaj trakcev hruške. Dodajte dve jedilni žlici riža in jedilno žlico pesta in pričnite z zvijanjem zavitka.
Najprej zavijte robove, nato pa nadaljujte z zavijanjem s strani in zavitek zarolajte do konca. Postopek ponovite, dokler ne porabite vse zelenjave.
Postrezite s pestom ali brez omake.
KLJUČNE BESEDE spomladanski zavitki, spring rolls, vegansko kosilo
Spomladanski zavitki z riževim papirjem
Spomladanski zavitki z riževim papirjem so naravnost božanski! Okusni na 101 način, jaz pa spodaj z vami delim svoje tri najljubše načine priprave!
Moji spomladanski zavitki so polni zelenjave in vitaminov, oviti v mehek rižev papir, postreženi pa z vašo najljubšo omako - več o tem spodaj.
Polni sveže zelenjave, rdečega riža ali mariniranega tofuja, slastne omake in zelo pomembne skrivne sestavine - hruške! Hruška je v kombinaciji z izbranimi omakami božanska, če še niste poskusili enostavno morate! Skupaj s pestom ali pa sladko čili omako - vrhunsko!
Spodaj v receptu z vami delim 3 vrste nadevov, tako da lahko vsak najde nakaj zase! Prav tako pa se lahko igrate in dodate svojo najljubšo zelenjavo!
Hruško lahko tudi izpustite, ampak toplo priporočam, da jo poskusite. Lahko pa namesto nje dodate jabolko.
Da pa so zavitki tudi nasitni, sem dodala še rdeč riž od Eko Škrnicl in opcijo s tofujem, marainiranim v božanski teriyaki omaki. V svoje zavitke lahko dodate tudi katerkoli drug riž po izbiri.
Spomladanski zavitki z riževim papirjem
Nina ZorčičSestavine
Osnova
Zavitki s sweet chilli omako
Zavitki s tofujem in arašidovo omako
Arašidova omaka
Zavitki s pestom
Postopek
Zavitki s sweet chilli omako
Zavitki s tofujem
Zavitki s pestom
Preberite še: