Okusno kosilo za celo družino, pripravljeno hitro in preprosto, iz le nekaj preprostih sestavin.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, uporabili pa smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Inatagram profilu @ninazorcic.
Enchilade so pečene tortilje, polnjene z mesnim nadevom z zelenjavo. Za dodatno sočnost tortilje pred peko premažemo še s kislo smetano in res bogato obložimo z nadevom. Noro okusno in sočno!
Priprava je preprosta, mesni nadev se pripravi v eni ponvi, vse skupaj pa potem prestavite v pekač. Po vrhu obvezno posujte z ribano mozzarello S Budget, saj je noro okusna in se tako lepo topi.
Z dodatki se lahko igrate - po želji lahko dodate tudi čičeriko, namesto mletega mesa lahko uporabite tudi piščančje fileje ali sojin drobljenec (za brezmesno verzijo), namesto pšeničnih pa lahko uporabite tudi koruzne tortilje ali brezglutenske tortilje.
V tortilje, poleg mesnega nadeva, obvezno dodajte tudi kislo smetano. Okusi se izredno lepo dopolnjujejo, prav tako pa ti dodatki poskrbijo za res sočne tortilje.
Poleg lahko postrežete še domač, hitro pripravljen, neverjetno hrustljav tortilja čips iz treh sestavin! Recept vas čaka tukaj.
Enchilade z mletim mesom in zelenjavo
Nina Zorčič
Čas priprave 40mins
Čas peke 50mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Mesni nadev
1srednje velikardeča čebula
1strokčesna
1srednje velikardeča paprika
2srednje velikakorenčka
100gsladkega krompirja
100gsladke koruze
1jedilna žlicaolivnega olja
200grjavega fižola
500gmletega mesa
1čajna žličkasoli
1 ½čajne žličkesladke paprike
½čajne žličkekumine v prahu
½čajne žličkečilija v prahu ali 1/2 čajne žličke čilijeve paste
½čajne žličkemlete čebule
½čajne žličkemletega česna
200gparadižnikove omake s koščki paradižnika
4jedilne žliceSpar Salsa Dip medium omake
voda(po potrebi)
Tortilje
6jedilnih žlicparadižnikove omake(dodajte v dveh delih)
5-8pšeničnih ali koruznih tortilj(odvisno od velikosti pekača)
100gkisle smetane
150gribane mozzarelle
50gribanega parmezana
Dodatki
zrel avokado
nasekljan por
kisla smetana
peteršilj
limete
pekoče čili olje
hrustljave tortilje(recept za domače hrustljave tortilje vas čaka zgoraj)
Postopek
Čebulo in česen drobno nasekljajte. Papriko, korenček in sladki krompir narežite na manjše kocke.
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Dodajte drobno nasekljano čebulo in pražite par minut, da čebula postekleni in zadiši.
Dodajte vso zelenjavo in premešajte. Pražite par minut, nato dodajte mleto meso in premešajte. Pražite na srednjem ognju, dokler meso ne porjavi.
Začinite s soljo, sladko papriko, kumino, čilijem, čebulo in česnom.
Dodajte paradižnikovo omako s koščki paradižnika in Salsa Dip omako ter premešajte.
Pražite približno 25-30 minut, da meso porjavi in se skuha do mehkega. Po potrebi, če tekočina izhlapi, dodajte 1-2 dcl vode in premešajte.
Vmes segrejte pečico na 210 stopinj.
Mesni nadev poskusite in po želji dodajte več soli. Odstavite.
V večji pekač dodajte par žlic nadeva in par žlic paradižnikove omake. Premešajte in razporedite po dnu pekača.
Pripravite tortilje. Tortiljo premažite z eno jedilno žlico kisle smetane in dodajte toliko mesnega nadeva, da je tortilja bogato nadevana.
Tortiljo tesno zavijte in postavite v pekač, pregib tortilje naj bo na dnu, da se med peko ne razpre.
Ponovite z vsemi tortiljami in jih polagajte tesno, eno ob drugo, v pripravljen pekač. V kolikor vam ostane kaj nadeva ga nadevajte v pekač ob strani tortilj.
Vse skupaj pokapajte s par žlicami paradižnikove omake in posujte z naribano mozzarello in parmezanom.
Postavite v pečico in pecite 15-20 minut, oz. toliko časa, da se mozzarella zlato zapeče.
Vzemite iz pečice in dodajte dodatke po želji. Odlično sedejo avokado, nasekljan por, hrustljave tortilje (recept za domače hrustljave tortilje vas čaka zgoraj), kisla smetana, svež peteršilj, limete in par kapljic pekočega čilijevega olja.
KLJUČNE BESEDE enchilade, enchilade z mletim mesom, pečene tortilje, tortilje
Enchilade z mletim mesom in zelenjavo
Okusno kosilo za celo družino, pripravljeno hitro in preprosto, iz le nekaj preprostih sestavin.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, uporabili pa smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Inatagram profilu @ninazorcic.
Enchilade so pečene tortilje, polnjene z mesnim nadevom z zelenjavo. Za dodatno sočnost tortilje pred peko premažemo še s kislo smetano in res bogato obložimo z nadevom. Noro okusno in sočno!
Priprava je preprosta, mesni nadev se pripravi v eni ponvi, vse skupaj pa potem prestavite v pekač. Po vrhu obvezno posujte z ribano mozzarello S Budget, saj je noro okusna in se tako lepo topi.
Z dodatki se lahko igrate - po želji lahko dodate tudi čičeriko, namesto mletega mesa lahko uporabite tudi piščančje fileje ali sojin drobljenec (za brezmesno verzijo), namesto pšeničnih pa lahko uporabite tudi koruzne tortilje ali brezglutenske tortilje.
V tortilje, poleg mesnega nadeva, obvezno dodajte tudi kislo smetano. Okusi se izredno lepo dopolnjujejo, prav tako pa ti dodatki poskrbijo za res sočne tortilje.
Poleg lahko postrežete še domač, hitro pripravljen, neverjetno hrustljav tortilja čips iz treh sestavin! Recept vas čaka tukaj.
Enchilade z mletim mesom in zelenjavo
Nina ZorčičSestavine
Mesni nadev
Tortilje
Dodatki
Postopek
Preberite še: