Še en recept za noro “fudgy” brownije, tokrat s posebno sestavino – dodala sem jim olivno olje.
Priprava mase je norooo preprosta, browniji pa so pečeni v manj kot 30 minutah.
Namesto masla sem tokrat uporabila kar olivno olje in nastali so vrhunski browniji, ki so primerni tudi za tiste, ki se mlečnih izdelkov izogibate.
Olivno olje v sladici ne pusti okusa, poskrbi pa, da so browniji mehki in sočni, ter da se kar stopijo v ustih.
Ostale sestavine pa so čisto klasične in se najverjetneje že nahajajo v vaši shrambi – sladkor, kakav, moka, čokolada in jajca! Potrebujete 3 posode, en pekač in 30 minut časa pa so browniji že lahko na vaši mizi.
"Fudgy" browniji z olivnim oljem
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8večjih kock
Sestavine
Biskvit
80gtemne čokolade
160gsladkorja(dodan v dveh delih)
60gekstra deviškega olivnega olja
1čajna žličkavaniljeve arome
1čajna žličkainstant kave
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
35gpšenične bele moke tip 500
25gkakava v prahu
ščepsoli
60gčokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Vmešajte 70g sladkorja, olje, vanilijo in instant kavo.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti stepajte jajca in preostanek sladkorja, dokler ne nastane bleda in puhasta zmes (približno 4 minute).
V stepena jajca dodajte čokoladno mešanico in z ročnim mešalnikom premešajte do gladke, enotne zmesi.
V zmes presejte še moko, kakav in sol. S pomočjo silikonske lopatice pemešajte samo toliko, da ni sledu suhe moke. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte.
Zmes razporedite po namaščenem pekaču, premera 18x18cm, obloženem s papirjem za peko.
Pecite 18-22 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa je malo vlažen in ima na sebi vlažne drobtine.
Pustite da se ohladi, nato pa postrezite s kepico sladoleda.
“Fudgy” browniji z olivnim oljem
"Fudgy" browniji z olivnim oljem
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Postopek
Preberite še: