Pred vami je najlažji recept za najboljše, najbolj sočne, najbolj puhaste mafine, ki vedno uspejo!
Skrivoma brez mlečnih izdelkov in jajc, tako da so primerni tudi za vegane in tiste, ki se mlečnih izdelkov izogibate.
Mafini so narejeni noro preprosto in v samo dveh posodah!
In tak noro sočni so, da ostanejo enako mehki, puhasti in sočni še naslednja dva dni, medtem ko se nekateri mafini izsušijo že naslednji dan.
Moja posebna sestavina? Granola se skriva že v biskvitu! Izberete lahko svojo najljubšo granolo in mafine čisto prilagodite svojemu okusu!
Jaz sem izbrala takšno z oreščki in koščki temne čokolade. Ko se ti koščki znotraj biskvita stopijo ustvarijo pravo poezijo okusov!
Granola mafini
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12mafinov
Sestavine
Biskvit
225gpirine polnozrnate moke
115gkokosovega sladkorja
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesode bikarbone
½čajne žličkecimeta
95ggranole po izbiri
1čajna žličkavaniljeve arome
65golivnega olja
340griževega ali drugega rastlinskega mleka po izbiri(ali vodo)
2čajni žličkikisa
Posip
granola
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono in cimet. Na koncu dodajte še granolo in dobro premešajte, da je granola popolnoma prekrita z moko.
V ločeni posodi zmešajte olje, mleko ali vodo, kis in vaniljevo aromo.
Mokre sestavine prelijte v suhe in s pomočjo železne metlice za stepanje premešajte samo toliko, da se vse poveže in več sledu moke.
Zmes enakomerno nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko. Maso nadevajte do vrha, bogato posujte z granolo in pecite 15-18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se mafini malo ohladijo, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje in postrezite.
KLJUČNE BESEDE mafini, muffins, polnozrnati mafini
Granola mafini
Granola mafini
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Posip
Postopek
Preberite še: