Tokrat imam za vas recept za noro okusne, neverjetno sočne ovsene piškote, narejene popolnoma brez peke!
Z aromo cimeta, jabolk in mandljevega masla dosežemo pravo poezijo okusov.
Moji ovseni piškoti so narejeni v manj kot 15 minutah, čisto brez peke, mlečnih izdelkov ali masla!
Iz nekaj osnovnih sestavin in v enem loncu. Piškoti so narejeni brez peke, potrebno je samo počasno segrevanje mase v manjšem loncu, da se sladkor stopi, ovseni kosmiči zmehčajo, vse ostale sestavine pa povežejo v lepljivo celoto.
Liofilizirano sadje je na voljo v spletni trgovini Majini hrustljavčki. Namesto lifoiliziranih jabolk lahko uporabite tudi nasekljane oreščke, nastrgan kokos, nasekljane brusnice ali druge dodatke po izbiri.
Možnosti je ogromno, pustite domišliji prosto pot.
Ovseni piškoti s cimetom in jabolki brez peke
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 19piškotkov
Sestavine
20gkokosovega olja
80gmedu ali javorjevega sirupa
60gkokosovega mleka ali mleka po izbiri
25kokosovega sladkorja
200gdrobnih ovsenih kosmičev(če imate doma samo polnozrnate oz.tiste z večjimi zrni, predlagam, da jih naprej malo zmeljete, da bodo manjši in bodo bolje vpili sestavine)
20gliofiliziranih jabolk v kockah od Majini hrustljavčki(ali nasekljanih oreščkov, kokos)
2čajni žličkicimeta
1čajna žličkavaniljeve arome
50gnaravnega mandljevega masla(brez dodanega olja, soli in sladkorja)
Postopek
V loncu na srednjem ognju stopite kokosovo olje, med ali javorjev sirup, kokosovo mleko in kokosov sladkor.
Ko se vse sestavine stopijo in povežejo, znižajte ogenj na nižjo stopnjo in dodajte ovsene kosmiče, liofilizirana jabolka, cimet, vanilijo in mandljevo maslo.
Vse premešajte in na nizkem ognju grejte oz. kuhajte še 5-10 minut. Kuhajte tako dolgo, da se ovseni kosmiči malenkost zmehčajo, celotna zmes pa poveže in združi v lepljivo, kompaktno celoto.
Lonec odstavite z ognja, pokrijte s pokrovko in pustite vsaj 30, da se ohladi. Masa se bo med hlajenjem malenkost strdila in postala še bolj kompaktna. Ko se masa popolnoma ohladi dodajte še rozine v temni čokoladi in s pomočjo silikonske lopatice nežno premešajte. Pomembno je, da rozin ne dodajate prej, saj se bo čokolada drugače stopila.
Iz ohlajene mase oblikujte piškote težke med 25g-30g in jih, po želji, prelijte z malo mandljevega masla (opcijsko).
Pri oblikovanju piškotovsi pomagajte z majhno zajemalko za sladoled. Če se vam masa lepi na roke, jih vmes rahlo navlažite.
Oblikovane kroglice postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali kar čez noč, nato pa so pripravljeni za uživanje!
KLJUČNE BESEDE medeni piškoti, ovseni piškoti, piškoti brez peke
Ovseni piškoti s cimetom in jabolki brez peke
Ovseni piškoti s cimetom in jabolki brez peke
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: