Recept za hiter kruh, tokrat iz mešanice ovsene in prosene moke. Potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin, vse preprosto zmešate v posodi, nadevate v pekač, posujete s semeni in spečete!
Kruh je odličen kot priloga slanim jedem in za sendviče, odlično pa se ujame tudi s sladkimi namazi.
V sodelovanju z Vila Natura sem za vas pripravila res preprost recept za domač kruh, pripravljen popolnoma brez dodajanja bele moke, brez gnetenja in brez vzhajanja!
Po vrhu lahko dodate semena po izbiri, lahko pa ta korak tudi izpustite.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne druge kruhe, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Hiter kruh iz ovsene & prosene moke
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 50mins
Vrsta obroka Malica
Količina 1kruh
Sestavine
200gbio ovsene moke Vila Natura
200gbio prosene moke Vila Natura
2čajni žličkipecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
½čajne žličkesoli
350mlvode
1jedilna žlicakisa ali limoninega soka
+ semena za posip
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse za kruh, razen semen. Maso nadevajte v pekač velikosti 22 x 12 cm. Zgladite površino in po vrhu posujte semena.
Pecite 50-55 minut nato vzemite iz pečice in pustite stati par minut. Kruh vzemite iz pekača in pokrijte s kuhinjsko krpo.
Uživajte s sladkimi namazi ali slanimi jedmi.
KLJUČNE BESEDE kruh, kruh brez gnetenja, kruh brez moke, kruh iz ovsene moke, kruh iz prosene moke, kruh s semeni, obloženi kruhki, ovsen kruh, proteinski kruh
Hiter kruh iz ovsene & prosene moke
Recept za hiter kruh, tokrat iz mešanice ovsene in prosene moke. Potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin, vse preprosto zmešate v posodi, nadevate v pekač, posujete s semeni in spečete!
Kruh je odličen kot priloga slanim jedem in za sendviče, odlično pa se ujame tudi s sladkimi namazi.
V sodelovanju z Vila Natura sem za vas pripravila res preprost recept za domač kruh, pripravljen popolnoma brez dodajanja bele moke, brez gnetenja in brez vzhajanja!
Po vrhu lahko dodate semena po izbiri, lahko pa ta korak tudi izpustite.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne druge kruhe, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Hiter kruh iz ovsene & prosene moke
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: