Najbolj puhasti kakavovi mafini s pirino moko! Polni stopljenih čokoladnih koščkov in bogate kakavove arome.
Noro puhasti, polni čokolade in kakava ter res preprosti za pripravo.
Skrivnost do velikih puhastih mafinov z visokim “klobučkom”?
Pekač za mafine mora biti napolnjen čisto do vrha, pri pripravi mase pa je potrebno uporabiti več moke in pecilnega praška.
Zelo pomembna pa je tudi višja začetna temperatura pri peki, ki poskrbi, da nastane ta značilen “klobuček”.
Za pripravo sem uporabila pirino moko, lahko pa jo seveda nadomestite tudi s pšenično moko.
Namesto navadnega mleka lahko uporabite rastlinsko. Recept sem testirala samo z maslom, tako da zamenjave za olje ali kokosovo olje ne priporočam (v kolikor pa boste poskusili mi sporočite, kakšen je bil končni rezultat).
Kakavovi pirini mafini
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 22mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6večjih mafinov
Sestavine
110gmleka + 1/2 čajne žličke kisa
40gpolnozrnate pirine moke od Vila Natura(ali pšenične)
70gbele pirine moke od Vila Natura(ali pšenične)
30gkakava
¼čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkapecilnega praška
ščepsoli
55gmasla(stopljeno in ohlajeno)
85gbelega sladkorja
15grjavega sladkorja
poliztisnjenega soka limone
1velikojajce(sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve arome
60gčokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade(+ dodatno za posip)
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Mleko in kis zmešajte v skodelici in pustite stati 5 minut.
V posodi zmešajte obe moki, kakav, soda bikarbono, pecilni prašek in sol.
V ločeni posodi zmešajte maslo, oba sladkorja in sok limone. Dodajte jajce, vanilijo ter mešanico mleka in kisa ter vse skupaj dobro premešajte.
Mokre sestavine prelijte v suhe ter rahlo premešajte.
Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, in jih napolnite čisto do vrha. Porabite vso maso. Po vrhu posujte še malo čokolade.
Pecite 5 minut na 220 stopinj, nato znižajte temperaturo na 190 stopinj in pecite 10-12 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču tako dolgo, da se mafini ohladijo, nato jih postrezite.
KLJUČNE BESEDE bananini mafini, kakavovi mafini, puhasti mafini
Kakavovi pirini mafini
Kakavovi pirini mafini
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: